logo

Занимания по интереси

ПРОФЕСИЯ ХУДОЖНИК - РЕСТАВРАТОР

Йоана Манева бе гост на групите за занимания по интереси "Татковина" I  клас в часа им по кариерно ориентиране.Тя им представи професията художник-реставратор. С интересен разказ младата авторка потопи учениците в нейния магичен и интересен свят, а накрая им помогна да направят свои собствени картини от мозайки.

ЛЕТНИТЕ ГРУПИ ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТРЕСИ ТАТКОВИНА III КЛАС ПОСЕТИХА РИОСВ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Учениците от групи за занимания по интереси Татковина III клас, посетиха РИОСВ, където госпожа Милка Асенова им изнесе урок за бедстващи животни и птици.В края на часа, учениците се запознаха с червените книги на България.

ТУРИСТИЧЕСКИЯТ КЛУБ НА СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ЩЕ ПРЕМИНЕ ПО СТЪПКИТЕ НА БОТЕВАТА ЧЕТА

Четиринайсет гимназисти от 7 до 10 клас на СУ „Вела Благоева“- град Велико Търново потеглиха от гр. Козлодуй към вр. Околчица, като част от 74-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета“. Водят ги учителят по география и ръководител на училищния туристически клуб Данаил Христов и Велина Кансъзова, която преподава физическо възпитания и спорт в най-голямото училище в кв. Бузлуджа. Ботевите следовници от „Вела Благоева“ участват за трети път в това най-значимо туристическо събитие в България.

 

 

ПРОФЕСИЯ СОФТУЕРЕН ИНЖИНЕР

В часа по кариерно ориентиране на групите за занимания по интереси "Татковина " II клас, гост бе IT специалистът Иван Стефанов, който запозна учениците с професията на софтуерния инжинер.

Господин Стефанов им разказа за себе си и сподели спомени от годините, в които е бил ученик на СУ "Вела Благоева".  Запозна ги с различни проекти върху които е работил. В края на срещата им показа приложение, което да защитава паролите им от хакерски атаки. Това предизвика голяма дискусия, която продължи и в неформална обстановка.

 

СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ИЗПРАТИ ВИПУСК 2022

     В годината на своя тридесет и седми рожден ден, СУ „Вела Благоева“ - град Велико Търново изпрати един от най-успешните си випуски. Тази година училището завършва една паралелка с 22-ма ученици профил „Предприемачески“ с класен ръководител Деяна Русева.
  
    През годините на своето гимназиално обучение учениците от XII клас взеха активно участие в дейности и инициативи, организирани от СУ „Вела Благоева“. Те бяха първите училищни журналисти на Училищна телевизия „Вела Благоева“. Инициираха дейности под наслов „Връстници обучават връстници“. Участваха в проект „Живей в кръговрата! Разреши проблема!“. Присъстваха на лекции и уебинари с преподаватели от Философския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Бяха активни участници и спечелиха множество отличия в национални и международни конкурси.
    Тържеството за изпращането на абитуриентите се проведе в двора на училището, където с много настроение  бяха поздравени от децата от групите за занимания по интереси "Вокална група",  "Народни танци" и "Български народни танци".   

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
201
559
24454

Вашето IP: 44.211.22.31

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.