logo

Състезания и конкурси

ВИКТОРИЯ ОБРЕШКОВА И МИХАЕЛ МИХОВ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В УЧЛИЩНИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕЧЕВИ И КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

На 7 октомври 2022 г. се проведе училищният кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. В него победители станаха Михаел Михов от VIIА клас и Виктория Обрешкова от IXА клас. Двамата се представиха отлично и впечатлиха журито с много добро владеене на английския език и умението си да аргументират своето мнение. 

УЧЕНИЦИ ОТ IГ КЛАС НА СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА "НАУКАТА ПРЕОБРАЗЯВА ЖИВОТИ"

Михаела, Лъчезар, Никол, Цветан, Раиса, Никола, Ивайла и Борис от IГ клас участваха в конкурс за рисунка на тема Науката преобразява животи по повод Европейската нощ на учените, обявен от Медицински университет Варна и филиалите му във Велико Търново и Шумен.

Първокласниците направиха своите рисунки в следобедните часовете за занимания по интереси с учителката Цветелина Иванова, а след Коледните и Новогодишни празници ще получат в училище грамоти и награди от организаторите на конкурса.

 

АТЕЯ СТЕПАНОВИЧ ОТ XI КЛАС НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В КАМПАНИЯТА ДА ОЦВЕТИМ СВЕТА В ОРАНЖЕВО

Единадесетокласничка Атея Степанович спечели първо място в кампанията Да оцветим света в оранжево, която беше обявена по повод Световния ден на човешките права и борбата с насилието спрямо жените. Сдружение „Център Динамика“, клубовете Зонта интернешънъл и Сороптимист интернешънъл в Русе бяха организатори на кампанията. В нея се включиха студенти от Русенския университет и ученици от средни училища в цялата страна.

"Свободата е избор да бъдеш човек. Всеки, който се държи нечовешки с другите, е роб на собствените си комплекси" – е един от основните изводи, до които Атея стига в есето, спечелило призово място в кампанията.

Цялото есе можете да прочетете на следния линк: „Свободата да бъдеш“.

 

ОТЛИЧНО ПРЕСТАВЯНЕ НА ВИКТОРИЯ И АТЕЯ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ В СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕЧЕВИ И КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Виктория Обрешкова от VIIВ клас и Атея Степанович от XIA клас на СУ "Вела Благоева", се представиха отлично на областния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език за учебната 2020/2021 година.

Вики зае трето място в първа състезателна група. Въпреки по-малката си възраст спрямо ученици от VIII клас, тя демонстрира много високо ораторското майсторство, спокойствие и увереност. Отговорната подготовка и сериозното отношение на момичетата към обучението им, както и подкрепящата среда, създавана от учителката по английски език г-жа Деяна Русева, допринася за добрите им изяви.

Пожелаваме им успех и на състезанието за творческо писане, което им предстои!

 

 

УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" - ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРСА "СИЛАТА НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ"

Конкурсът "Силата на Търновската Конституция", посветен на 140 годишнина от приемането й, се проведе по инициатива на учителите по история и гражданско образование от СУ "Вела Благоева" със съдействието на Община Велико Търново. В него участие взеха над 50 деца, разделени в три категории: I-IV клас с рисунка, V-VII клас с рисунка, есе и презентация, и VIII-XII клас с есе, презентазия и реферат.

Гергана Илиева VIВ зае първо място в раздел литература, Калояна Цонева VБ, Рая Цончева и Светлозар Трифонов VIВ получиха награда съответно за първо, второ и трето място в раздел презентация V-VII клас, Денислава Каратодорова XIА – първо място в раздел презентазия VIII- XII клас, Мария Михова IIБ – трето място за рисунка, Радина Георгиева IXА – трето място за есе, Евгения Савчева IVГ получи поощрителна награда за своя макет на Търновската конституция.

          

Лично от кмета инж. Даниел Панов класиралите се на първо място получиха електронна книга, на второ – външна батерия за телефон, а на трето – най-новата книга на проф. Милко Палангурски, преподавател във ВТУ „Бащите на търновската конституция”.

  

 

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
931
881
25451

Вашето IP: 3.237.34.21

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.