logo

Състезания и конкурси

УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" УЧАСТВАХА В КУИЗ ПО ГЕОГРАФИЯ

На 20 юни 2024 г. в СУ „Вела Благоева“ се проведе първият куиз по география. Инициативата е на Николай Колев от Народна библиотека "П. Р. Славейков" и на туристическият клуб на училището. Състезателите отговаряха на въпроси в три кръга: география на света, география на България и география на Велико Търново. В оспорваната надпревара участваха три отбора с ученици от V до X клас. Състезанието приключи с минимална разлика между отборите, а победителите бяха определиха чрез "дузпи".

Победител е отборът на Боян Матанов 5а, Николай Байчев 6г, Лъчезар Паришев 7а и Ивана Димитрова 10а клас. Втори завършиха Владимир Романов 5б, Теодор Тодоров 6в, Теодора Моллова 7г и Цвета Николова от 9а. С малка разлика финишира и отбора на Виктория Ангелова 5в, Иван Овчаров 6б, Калин Асенов 7а и Александра Кьордимитрова 9а клас. Всеки участник получи грамота за участието си и си избра книга на издателство Вакон, като подарък от библиотеката.

След състезанието Ивана от отбора победител сподели, че малките ученици са показали много знания и хъс за победа. Старши учител Данаил Христов, учител по география и ръководител на училищния туристически клуб, изрази сърдечна благодарност към инициатора и всеки един участник!

 

ВИКТОРИЯ ОБРЕШКОВА И МИХАЕЛ МИХОВ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В УЧЛИЩНИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕЧЕВИ И КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

На 7 октомври 2022 г. се проведе училищният кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. В него победители станаха Михаел Михов от VIIА клас и Виктория Обрешкова от IXА клас. Двамата се представиха отлично и впечатлиха журито с много добро владеене на английския език и умението си да аргументират своето мнение. 

УЧЕНИЦИ ОТ IГ КЛАС НА СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА "НАУКАТА ПРЕОБРАЗЯВА ЖИВОТИ"

Михаела, Лъчезар, Никол, Цветан, Раиса, Никола, Ивайла и Борис от IГ клас участваха в конкурс за рисунка на тема Науката преобразява животи по повод Европейската нощ на учените, обявен от Медицински университет Варна и филиалите му във Велико Търново и Шумен.

Първокласниците направиха своите рисунки в следобедните часовете за занимания по интереси с учителката Цветелина Иванова, а след Коледните и Новогодишни празници ще получат в училище грамоти и награди от организаторите на конкурса.

 

АТЕЯ СТЕПАНОВИЧ ОТ XI КЛАС НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В КАМПАНИЯТА ДА ОЦВЕТИМ СВЕТА В ОРАНЖЕВО

Единадесетокласничка Атея Степанович спечели първо място в кампанията Да оцветим света в оранжево, която беше обявена по повод Световния ден на човешките права и борбата с насилието спрямо жените. Сдружение „Център Динамика“, клубовете Зонта интернешънъл и Сороптимист интернешънъл в Русе бяха организатори на кампанията. В нея се включиха студенти от Русенския университет и ученици от средни училища в цялата страна.

"Свободата е избор да бъдеш човек. Всеки, който се държи нечовешки с другите, е роб на собствените си комплекси" – е един от основните изводи, до които Атея стига в есето, спечелило призово място в кампанията.

Цялото есе можете да прочетете на следния линк: „Свободата да бъдеш“.

 

ОТЛИЧНО ПРЕСТАВЯНЕ НА ВИКТОРИЯ И АТЕЯ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ В СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕЧЕВИ И КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Виктория Обрешкова от VIIВ клас и Атея Степанович от XIA клас на СУ "Вела Благоева", се представиха отлично на областния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език за учебната 2020/2021 година.

Вики зае трето място в първа състезателна група. Въпреки по-малката си възраст спрямо ученици от VIII клас, тя демонстрира много високо ораторското майсторство, спокойствие и увереност. Отговорната подготовка и сериозното отношение на момичетата към обучението им, както и подкрепящата среда, създавана от учителката по английски език г-жа Деяна Русева, допринася за добрите им изяви.

Пожелаваме им успех и на състезанието за творческо писане, което им предстои!

 

 

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
832
1091
14830

Вашето IP: 3.236.112.70

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.