logo

Новини и събития

ОТВОРЕНИ ВРАТИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ НА 17 АПРИЛ 2024 ГОДИНА

Уважаеми родители на бъдещи ученици в I клас,
Заповядайте на 17 април 2024 г. от 18:00 часа да разгледате училището, да разговаряте с учителите на децата Ви, с директора и заместник-директорите, с педагогическия съветник, психолога, логопеда и ресурсните учители.
Ще имате възможност да разгледате класните стаи, физкултурните салони, помещенията за хранене, кабинетите на специалистите и др.
Начало на обиколката - 18 часа, централното фоайе.

ВТОРО МЯСТО ЗА ОТБОРА ПО БАСКЕТБОЛ В ОБЛАСТНИЯ ЕТАП НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ ЗА 2023/2024 УЧЕБНА ГОДИНА

Второ място за училищния отбор по баскетбол, възраст VIII - X клас, в областния етап на ученическите игри за 2023/2024 учебна година. Отборът на СУ "Вела Благоева", воден от учителя по физическо възпитание и спорт Марин Пендов, показа спортен хъс и желание за победа в състезанието, което се проведе днес в спорта зала "Никола Петров" гр. Горна Оряховица.

36 УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" СА КЛАСИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ОБЛСТНИТЕ КРЪГОВЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ И ОЛИМПИАДИ

През месец януари и февруари се проведоха общинските кръгове на олимпиадите и националните състезанията за учебната 2023/2024 година. Горди сме, че и през тази година учениците на СУ „Вела Благоева“ се представиха блестящо и традиционно оправдаха нашите очаквания за отлично класиране. Това са част от нашите 36 ученици, които ще вземат участие в областните кръгове. Желаем им успех!

SPELLING BEE 2024

Вая Маринова от IVБ клас е тазгодишният училищен шампион в състезанието по английски правопис "Spelling bee". Тя спечели  оспорваната надпревара, като спелува правилно думата extreme и победи Преслав Конакчиев, също ученик от IVБ клас, който остана на второ място.

Двамата ученици пребориха общо 35 участници в двата училищни квалификационни кръга. Те ще продължат своето участие и в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г. Поздравяваме учениците и техният учител и училищен координатор на състезанието София Армейкова.

 

 

6 И 7 ФЕВРУАРИ 2024 ГОДИНА ЩЕ БЪДАТ НЕУЧЕБНИ ДНИ

Поради повишаващата се заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания 6 и 7 февруари 2024 г. са обявени за неучебни дни със заповед на Кмета на Община Велико Търново. 5 февруари 2024 година е междусрочна ваканция. В посочените дни подготвителната група няма да работи. Очакваме учениците и децата в сградата на СУ „Вела Благоева“ на 8 февруари 2024 година (четвъртък).

 

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
129
1414
10274

Вашето IP: 3.238.235.248

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.