logo

Новини и събития

СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" - ПЪРВИ ПО УСПЕХ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ

Никола Христов от IIIБ клас е втори в областта на Националното състезание по компютърно моделиране и ще представи СУ "Вела Благоева" в националния кръг. Силно представяне в областния кръг и на Михаела Йорданова от IIIГ клас, която е на четвърто място, както и на Ростислав Христов и Преслав Конакчиев от IIIБ клас. 
Четвъртокласниците ни бяха представени достойно от Симона Стоянова от IVГ клас, която е трета по успех в областта и от Мартин Маринов и Владимир Романов от IVБ клас.
СУ" Вела Благоева" е първо по успех и в трети, и в четвърти клас от всички училища в града и е единственото търновско училище, което ще изпрати ученик на национално състезание.
 
 

КОЛЕДНА СПОРТНА НАДПРЕВАРА В СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

С много емоции премина Коледната спортна надпревата от 19 до 22 декември 2022 г.
В баскетболния турнир се включиха учениците от VI и VII клас. Първите места заеха: момичета от VIIA клас, момчетата от VIIВ клас и отборът на VIГ клас.

Гимназистите се  включиха в турнира по волейбол и по бадмингтон. Първото място в надпреварата по волейбол зае отборът от XIА клас. В състезанието по бадминтон първото място заеха двойката Белослава от VIIIА и Ивайло от XА.

29 деца ученици от IV клас се включиха в празничния шахматен турнир. Крайното класиране се оформи от натрупаните точки (победи). Шампион в турнира при момчетата е Радостин Христов, при момичетата - Мелани Йорданова, и двамата са от IVГ клас.

В лекоатлетическите коледни игри за петокласници момичетата на VБ клас заеха първо място, а в състезанието по футбол шампиони са момчетата на VB клас.

 

ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА БРАЙЛОВА МАШИНА СЪБРАХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

В края на 2021 година по инициатива на учениците от IIВ клас в СУ "Вела Благоева" се проведе дарителска акция за закупуване на училищна брайлова машина на незрящия Йоан от IIГ. По време на кампанията, популяризирана от Ученическия съвет, се събраха 2153,20 лв. Машината беше поръчана и изработена специално за Йоан, пристигна в училище за Великден. След като я получи,  Йоан благодари на всички ученици, учители и родители, участвали в това добротворчество. Сподели, че вече е получил и други средства, подпомагащи престоя му в училище в началото на 2022 година.

 

 

РОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Уважаеми родители,

На 5 септември (понеделник) 2022 г. от 18:00 часа ще се проведе родителска среща за IА, IБ, IВ, IГ клас в класните стаи на паралелките, както следва:

IA - каб. 105    
IБ - каб. 104 
IВ - каб. 103   
IГ - каб. 102

На 8 септември (четвъртък) 2022 г. от 18:00 часа ще се проведе родителска среща за подготвителна група, IIБ, IIВ, IIГ, IIIA, IIIБ, IIIВ, IIIГ, IVБ, IVВ и IVГ клас в класните стаи на паралелките, както следва:

ПГ - каб. 109 
II
Б - каб. 323  
IIВ - каб. 229 
IIГ - каб. 209 
IIIA - каб. 305 
IIIБ каб. 304 
IIIВ каб. 303
IIIГ каб. 302  
IVБ каб. 204 
IVВ каб. 203 
IVГ каб. 202

На 12 септември (понеделник) 2022 г. от 18:00 часа ще се проведе родителска среща за IIА, IVА и всички паралелки от до XII клас в класните им стаи, както следва: 

IIA - каб. 324
IVА - каб. 205

Класни стаи на паралелките от V до XII клас

СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ВЕЧЕ Е ЧАСТ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА НА ХЕРЦОХГА НА ЕДИНБУРГ

СУ "Вела Благоева" вече е част от Международната награда на херцога на Единбург! 

Предизвикваме всички младежи между 14 и 24 години да развият потенциала си в четирите направления - Умения, Физическа активност, Доброволчество и Приключенско пътуване. Всеки един от участниците ще намери свой лидер в лицето на Зорница Вичева, Кристина Ганева - Градинарова, Ердинч Илхан и Данаил Христов.

Създадена през 1956 г. от принц Филип, днес Наградата е разпространена в над 140 страни по света, а неин патрон на национално ниво е Президентът на Република България.
Ако искаш да се включиш и да разбереш повече за Наградата те очакваме на специално организирано събитие в началото на декември.
#ТиСиНаградата

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
331
332
20481

Вашето IP: 34.239.173.144

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.