logo

Новини и събития

ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА БРАЙЛОВА МАШИНА СЪБРАХА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

В края на 2021 година по инициатива на учениците от IIВ клас в СУ "Вела Благоева" се проведе дарителска акция за закупуване на училищна брайлова машина на незрящия Йоан от IIГ. По време на кампанията, популяризирана от Ученическия съвет, се събраха 2153,20 лв. Машината беше поръчана и изработена специално за Йоан, пристигна в училище за Великден. След като я получи,  Йоан благодари на всички ученици, учители и родители, участвали в това добротворчество. Сподели, че вече е получил и други средства, подпомагащи престоя му в училище в началото на 2022 година.

 

 

ОБУЧЕНИЕ НА РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО XII КЛАС ОТ 24 НОЕМВРИ 2021 ГОДИНА

Поради намаляване на заболеваемостта в Община Велико Търново под 500 на 100 хиляди души, учениците от V до XII клас се обучават присъствено в сградата на училището по следния график:
  - от 24 (сряда) до 26 ноември 2021 г.  в училище са учениците от V, VII и XII клас;
  - от 29 ноември до 3 декември 2021 г. в училище са учениците от VI, VIII, IX, X, XI и XII клас.
Учениците от V-XII клас по действащите правила не се тестват, а са задължително с маски в училищната сграда.
Групата за целодневна отганизация (занималня) за V клас, в която има ученици от различни паралелки, продължава дейността си онлайн.
Учениците от I-IV клас не участват в ротацията на паралелките, а учат присъствено чрез тестове.
От 24 ноември 9 от 16 паралелки на начален етап учат в сградата с 42% от всички ученици до четвърти клас. От понеделник 29 ноември 12 паралелки ще учат присъствено в училище с 52 % от учениците на начален етап.
 

СТУДЕНТИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ СТАВАТ УЧИТЕЛИ В СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

Мария Банова и Преслав Николаев са третокурсници от Педагогическия факултет на ВТУ "Свети свети Кирил и Методий" заместват отсъстващи учители в СУ "Вела Благоева".

"Всички деца са добри, притежават енергия в излишък, което е голямо предизвикателство за мен като учител", споделя Преслав. 23-годишният студент тренира от дете различни спортове и учи "Педагогика на физическото възпитание" във ВТУ. От месец преподава по специалността си в СУ "Вела Благоева". 

"Аз винаги съм искала да бъда учител и се радвам, че това е моят избор”, категорична е Мария Банова. Тя учи "Начална училищна педагогика с английски език” и преподава във втори и четвърти клас.

Освен от Педагогическия факултет тази година и студенти от Историческия факултети и от факултета по Математика и информатика във ВТУ заместваха учители в училището. „Искам да благодаря на всички тези студенти от трети  и четвърти курс, които от началото на годината поеха работа на отсъстващи учители! Както и на техните преподаватели и факултети, които са ги подготвили! Те са наети, те са с трудови договори, те се ползват с всички права, които имат и дипломираните висшисти с учителска правоспособност.”, посочва директорът Янчев.

Вижте видеото на bgonaer.bg

 

 

СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ВЕЧЕ Е ЧАСТ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА НА ХЕРЦОХГА НА ЕДИНБУРГ

СУ "Вела Благоева" вече е част от Международната награда на херцога на Единбург! 

Предизвикваме всички младежи между 14 и 24 години да развият потенциала си в четирите направления - Умения, Физическа активност, Доброволчество и Приключенско пътуване. Всеки един от участниците ще намери свой лидер в лицето на Зорница Вичева, Кристина Ганева - Градинарова, Ердинч Илхан и Данаил Христов.

Създадена през 1956 г. от принц Филип, днес Наградата е разпространена в над 140 страни по света, а неин патрон на национално ниво е Президентът на Република България.
Ако искаш да се включиш и да разбереш повече за Наградата те очакваме на специално организирано събитие в началото на декември.
#ТиСиНаградата

ТРИ МЛАДИ УЧИТЕЛКИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ПОЛУЧИХА ГРАМОТИ НА ОФИЦИАЛНОТО ПРИЕМАНЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

В навечерието на празника на Народните будители Велико Търново поздрави младите учители, които тази есен за първи път са прекрачили прага на училищата и детските градини, за смелостта им да станат учители. Трима от всичките 86 млади педагози за областта влязоха в класните стаи на СУ „Вела Благоева“ – началните учителки Десислава Василчева и Мая Лазарова, учителката по испански език Янина Грудева.

Младите педагози получиха грамота със специално послание и новата книга на историка проф. Пламен Павлов – „Първите дами на Средновековна България“. Поздравени бяха лично от кмета на града инж. Даниел Панов и министъра на образованието Красимир Вълчев за избора си да следват пътя на будителите в една трудна за целия свят година. Гости на тържеството бяха областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева и др.

 

Организатори на събитието за поредна година са „Сдружение за образователни инициативи 19” към ОУ „Бачо Киро”, РУО Велико Търново и дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново.

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
1555
1101
12990

Вашето IP: 3.238.252.196

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.