logo

Спорт

СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ВЗЕ УЧАСТИЕ В КОЛЕДEН ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ

Волейболният отбор на СУ "Вела Благоева" взе участие в коледен спортен турнир, организиран от РУО гр. Велико Търново във връзка с популяризиране на дейностите по НП "Заедно в изкуствата и спорта". Момчетата показаха спортен хъс и желание за победа. Желаем им успех в следващите надпревари. 

ВТОРО МЯСТО ЗА УЧИЛИЩНИЯ ОТБОР ПО ФУТБОЛ

???? Второ място за отбора по футбол на СУ "Вела Благоева" в общинския кръг на ученическите игри за 2023-2024 учебна година.
Поздравления за учениците и техния треньор Марин Пендов.

Шахматен турнир в СУ "Вела Блгоева"

Учениците от 3”б” клас на СУ ”Вела Благоева” се бориха зад черно-белите дъски, за да докажат знанията си по шахмат, които натрупаха през изминалия учебен срок. След борба в продължение на три състезателни дни, първото място зае Александър Колев. Втори се класира Кристиян Ненов, а трети остана Денислав Дюлгеров.

В СУ „Вела Благоева” тренировките по шахмат не са прекъсвани, въпреки наложените рестриктивни мерки. Дори и в периода на пълно затваряне на учебните заведения, децата от 3”б” клас се срещаха през своите мобилни устройства, заедно с треньорите на ШК „Асеневци” международната майсторка за жени Цвета Галунова и ФИДЕ майстора Даян Нинов.

http://sport-vt.com/shk-vasenevtsiv-izlatchi-shampion-na-su-vvela-blagoeva.html?fbclid=IwAR1Jbs4i9Kr2BVXUVhg-ODUZupSbdTRj9lToQNi4cPaVpkh461l6BuRuzPg

 

 

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ УЧАСТВАХА В ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СТРЕЛБА С ЛЪК

Ученици от СУ „Вела Благоева“ участваха в държавното първенство по стрелба с лък, проведено в Национална спортна база „Спортпалас“  Златни пясъци. Стелияна Зарзаланова и Димитър Крумов от , Гергана Илиева от , и Кристияна Петрова от 11 клас мериха сили с останалите претенденти за медалите.

Стелияна Зарзаланова завоюва сребърен медал в много силна конкуренция при кадетките, въпреки че на години е по-малка от останалите състезателки и до сега се е състезавала само в група деца до 14 годин. „След няколко елиминационни кръга тя накара кадетките от другите отбори да я гледат с уважение, побеждавайки ги.“ - сподели треньорката г-жа Цветанка Димитрова.

Много емоции, спортсменство и успешна работа в екип показаха учениците от СУ „Вела Благоева“ по време на първенството. Стелиана заедно с Гергана Илиева клас и Кристияна Петрова спечелиха сребърна купа, а в ,,Mix team'' Стелиана със свой съотборник спечелиха бронзов медал.  При кадети-компаунд  Димитър Крумов се класира на първо място.

 

17 УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ УЧАСТВАХА В ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО СТРЕЛБА С ЛЪК ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

През месец март в многофункционалната спортна зала във Велико Търново се проведе Държавно първенство по стрелба с лък за момичета и момчета до 11 и 14 години. Участваха 70 състезатели от 10 клуба. СК „Етър-78“ се представи със 17 състезатели, ученици от СУ „Вела Благоева“.

Със  златен медал при момичетата до 11 г. се окичи Александра Кьордимитрова от IVВ.Тя заедно с Памела Николова от IVA и Радослава Райчева от IVБ завоюваха второ отборно място. В тази възрастова категория, за първи път участваха Даниела Иванова, Цвета Николова, Златомира Райкова и Александра Рачева с много добра стрелба. 

При момчетата до 11 години Петър Дечев, Михаел Михов и Владимир Христов се класираха на второ отборно място.

Във възрастова група момичета до 14 години при много силна конкуренция Стелияна Зарзаланова VIA зае 3 място индивидуално. Заедно с  Ивон Спасова и Ценислава Колева VIA заеха второ отборно място. С добро представяне при момичетата до 14 г. са шестокласничките Мартина Илиева, Гергана Илиева и Светлана Димитрова.

При момчетата до 14 години с лък-компаунд  Димитър Крумов VIA се нареди на 2-ро място.

На Държавното първенство бяха връчени и наградите за състезатели „ТОП – 3“ за 2018 г. на Българската федерация по Стрелба с лък за момичета и момчета. В класацията за момичета до 11 години Ценислава Колева е на първо място,а Александра Кьордимитрова се класира втора.

 

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
852
918
23840

Вашето IP: 100.26.179.41

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.