logo

ВТОРИ УЧЕНИЧЕСКИ ФИЛОСОФСКО-ИСТОРИЧЕСКИ КОНКУРС „ОТНОШЕНИЯ НА СВЕТОВЕТЕ“

110 ученици от 30 училища от цялата страна се включиха във философско-историческия конкурс ОТНОШЕНИЯ НА СВЕТОВЕТЕ, организиран от СУ "Вела Благоева" по повод 35 години от създаването на училището.

Конкурсът се проведе за първи път, а в двете направления история и философия свои творби представиха ученици от I до XII клас, разпределени в три възрастови групи за всяка категория. Участниците в направление история трябваше да подготвят презентация, есе или рисунка на тема: Български просветни дейци. 160 години от рождението на Вела Благоева, а участниците в направление философия да разсъждават върху различни мисли и цитати, сред които и думи на Вела Благоева.

Представените ученически творби ще се оценяват от комисия, в чийто състав са включени изявени учители и утвърдени преподаватели на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Във всяка категория ще бъдат присъдени първо, второ и трето място, а наградите се състоят от плакет/медал и грамота. Оценките на участниците от Трета възрастова група в направление философия, ще могат да бъдат използвани за кандидатстване в специалностите на Философски факултет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (философия, психология, политология, национална сигурност) вместо оценката от ДЗИ, като при балообразуването ще се взема по-високата оценка.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани до 11 май 2020 година.

 

Share

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
133
1025
21964

Вашето IP: 100.28.227.63

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.