logo

„НАРИСУВАЙ МИ БЪЛГАРИЯ, НАРИСУВАЙ МИ МАКЕДОНИЯ" - СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА НА ООУ "ИСМАИЛ КЕМАЛИ"- СКОПИЕ И СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"- ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Съвместна изложба „Нарисувай ми България, нарисувай ми Македония“ организират ООУ „Исмаил Кемали“ – Скопие и СУ „Вела Благоева“ – Велико Търново.
В изложбата могат да участват ученици от двете училища без възрастови ограничения. Ученици от училището в Северна Македония да изберат природни или архитектурни обекти или хора от България и да ги нарисуват, а деца от училището в България да изберат природни или архитектурни обекти или хора от Северна Македония и да ги нарисуват. Форматът на рисунките да бъде А3, картон. Рисунките да бъдат предадени на учителите до 9 май 2022 г., Деня на Европа.
Учителите по изобразително изкуство от ООУ „Исмаил Кемали“ избират 20 рисунки на ученици от Скопие, заснемат ги и ги изпращат дигитализирани на СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново. Учителите по изобразително изкуство от СУ „Вела Благоева“ подбират 10 от тях, които да участват в съвместна изложба.
Учителите по изобразително изкуство от СУ „Вела Благоева“ избират 20 рисунки на ученици от Велико Търново, заснемат ги и ги изпращат дигитализирани на ООУ „Исмаил Кемали“ Скопие. Учителите по изобразително изкуство от ООУ „Исмаил Кемали“ подбират 10 от тях, които да участват в съвместна изложба.
Изложбата се открива официално във Велико Търново на 24 май 2022 г., Деня на Светите братя Кирил и Методий, с участие на учители и ученици от двете училища.
Изложбата се открива официално в Скопие на 8 септември 2022 г., Деня на независимостта на Северна Македония, с участието на учители и ученици от двете училища.
Изложбата се открива официално в електронна среда на 8 декември 2022 г., Деня на Свети Климент Охридски.
ООУ „Исмаил Кемали“ – Скопие и СУ „Вела Благоева“ – Велико Търново провеждат инициативата със собствени средства. Наградите на двадесетте ученици, чиито рисунки участват в изложбата, се осигуряват от двете училища.
Инициативата се провежда под патронажа на евродепутата Илхан Кючюк – постоянен докладчик на Европейския парламент за Република Северна Македония.
Share

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
831
918
23819

Вашето IP: 100.26.179.41

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.