logo

КЛАСИРАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ В ТРЕТИЯ УЧЕНИЧЕСКИ ФИЛОСОФСКО-ИСТОРИЧЕСКИ КОНКУРС "МАКЕДОНИЯ И БЪЛГАРИЯ - БЛИЗКИТЕ ДАЛЕЧНИ" В СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

205 участници в три възрастови групи от 65 училища от цялата страна участваха в Третия филосовско-исторически конкурс организиран от СУ "Вела Благоева", проведен под патронажа на българския евродепутат Илхан Кючюк – постоянен докладчик на Европейския парламент за Република Северна Македония. 

Идеята на надпреварата е учениците да изразяват мисли и позиции по различните исторически, човешки, житейски и философски проблеми, да развият своето мислене, да опознаят себе си и историята, да изразят активна гражданска позиция, посочи директорът на СУ „Вела Благоева“ Ангел Янчев.

В първата възрастова група, ученици от I до VI клас, са представени рисунка или презентация по темата. Като това е и групата, в която са взели участие най-голям брой ученици от училището „Ран Босилек“ в Габрово. Втората възрастова група е на ученици от VII до X клас, а третата възрастова група е от XI и XII клас. В тези групи участниците представиха свой авторски текст - есе по темата. 

Текстове на учениците бяха проверени от преподаватели на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - проф. д-р Петко Петков, проф. д-р Радослав Радев, проф. д-р Вихрен Бузов и гл. ас д-р Деница Узунова. Освен тях участваха и д-р Катерина Данаилова и Ердинч Илхан – преподаватели в СУ „Вела Благоева“, както и специалисти по изобразително изкуство. Проверката е анонимна и след оценяването се разкрива информацията за авторите. На 11 май 2021 г. членовете на комисията споделиха в конферентна връзка в ZOOM впечатленията си от конкурсните работи на учениците. Мнение изрази и господин Илхан Кючюк, както и някои от участниците. 

Резултати на всички участници:

Първа възрастова група - от I до VI клас
Втора възрастова група - от VII до X клас
Трета възрастова група - от XI до XII клас

Наградените творби ще бъдат публикувани на сайта на училището.

 

Share

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
168
1051
28066

Вашето IP: 34.239.158.223

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.