logo

УЧЕНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ СЕ ВКЛЮЧИХА В ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА „НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА“

200 ученици от СОУ „Вела Благоева“ от IV – XII клас станаха част от световната инициатива на UNICEF и МОН, като проведоха своя най-голям урок на тема „Глобалните цели за устойчиво развитие“. Заедно със своите ръководители - главен учител Розалия Димкова, докторант Ивалина Климентинова , старши учител Кристина Ганева и старши учител Десислава Дянкова, те изпратиха своите послания до връстниците си от целия свят за реализиране на Глобалните цели, които приеха 193 държави на 25.09.2015 г. Младите хора разбраха, че за превръщането на нашата планета в по-добро място е необходимо всички хора да обединят своите сили и креативност.

През последната седмица на месец септември Министерството на образованието и науката в партньорство с УНИЦЕФ- България се включва в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“. Ученици и учители от целия свят ще участват, за да се популяризират новите глобални цели за устойчиво развитие.

Учениците се запознаха със 17-те глобални цели на устойчивото развитие и основните им измерения – икономическо, социално и екологично. Стремежът на всички хора на планетата през следващите 15 години е чрез глобалните цели да се постигнат изкореняване на крайната бедност, справяне с неравенствата, несправедливостта и  климатичните проблеми.

DarikNews

Share

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
159
1414
10304

Вашето IP: 3.238.235.248

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.