logo

Филтър
 • СВОБОДНО РАБОТНО МЯСТО ЗA УЧИТЕЛ ПО МАТЕМАТИКА

  ОБЯВА ЗА РАБОТНО МЯСТО ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА - за учител по математика, подаване на документи от 6 до 22 юли 2022 г. в канцеларията на училището от 8:30 до 12:30 часа и от 14:00 до 16:00 часа в работните дни. 

   

   

 • СВОБОДНИ МЕСТА В ПРОФИЛ "ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ" СЛЕД ТРЕТИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ

  След трети етап на класиране, учениците записани в VIII клас за учебната 2017/2018 година в профил "Преприемачески" са 22. Свободните места са 4. Срокът за попълване на свободните места е 04.09.2017 г. Документи могат да се подават всеки работен ден от 8:00 до 16:30 часа в канцеларията на СУ "Вела Благоева".

   

   

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ, СЕСИЯ АВГУСТ 2016 ГОДИНА

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ, СЕСИЯ ЮЛИ ЗА ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА, СЕСИЯ АВГУСТ ЗА V - XI КЛАС

 • Прием за учебната 2014/2015 година

 • АБИТУРИЕНТКАТА ИВА СТОЙЧЕВА ПОЛУЧИ НАГРАДАТА “ВИКТОРИЯ” НА СОУ “ВЕЛА БЛАГОЕВА” ВЪВ В. ТЪРНОВО

  Ангел Янчев връчи наградата на Ива Стойчева.Абитуриентката Ива Стойчева получи наградата “Виктория”, която ръководството на СОУ “Вела Благоева” във В. Търново връчва за четвърта поредна година на най-успешния зрелостник. На специално тържество вчера Ива получи своята отлична диплома за средно образование. Тя завършва целия курс на обучение с успех 5,75. На матурата по български език и литература е изкарала 5,41, а на изпита по география – 5,35.
  Освен първенец на випуска, Ива е и изявен състезател по художествена гимнастика. Носител е на много медали от национални и международни състезания. В момента работи като помощник-треньор и тренира най-малките гимнастички на Велико Търново. Избрала е да следва културен туризъм във Великотърновския университет. Директорът Ангел Янчев връчи на отличната ученичка грамота и минилаптоп.
  Всички завършили дванадесетокласници от търновското училище получиха дипломите си вчера. Специален гост на празника беше общинският съветник Стефан Стефанов.
  Освен с дванадесетокласниците на СОУ “Вела Благоева” успешно са приключили учебната година и учениците от 7 клас. Средният успех от приключилото национално външно оценяване ги нарежда на седмо място в областта. Освен това 66 % от тях са приети по първо желание в ново училище още на първото класиране.
  Златина ДИМИТРОВА , сн. Д. ЙОРДАНОВ

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО XI КЛАС

 • РОЗАЛИЯ ДИМКОВА ОТ СОУ “ВЕЛА БЛАГОЕВА”, В. ТЪРНОВО УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ЧЕТЕНЕТО В БАЛЧИК

  Главен учител Розалия Димкова участва в национална конференция за насърчаване на четенето, която се е проведе в Балчик. Във форума са участвали учители, библиотекари, университетски преподаватели, като са споделили и са търсили добри практики за насърчаване на четенето, и то не само на художествена литература. Това е изключително трудна мисия, като се има предвид, че средно българите купуват 0,6 книги на година. Голям брой ученици на тестовете PISA посочват, че имат едва 5 книги в домашната библиотека, като не е сигурно дали не включват в броя и списания, споделя педагожката.

  Конференцията е била организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси, който администрира Програма “Учене през целия живот” в България. На нея своя опит сподели проф. д-р Урс Майер от Университета Фрайбург в Швейцария. Разтревожен от “лошите” резултати на Швейцария в изследването PISA, той представи чудесни примери за поощряване на четенето в многоезична среда. В тази страна децата учат два чужди езика, като английският става част от образователната програма в 5 клас, разказа г-жа Димкова. Професорът сподели, че в родината му се полагат усилия и за запазване на майчиния език, макар че младите хора там говорят много езици, но не могат да пишат грамотно на нито един. Според него езикът се учи, ако не се стремиш да бъдеш перфектен, и даде чудесен пример с велосипед, управляван от двама души, които се справят перфектно, без да спазват граматични правила. В Швейцария се поощрява слушането и говоренето, а четенето и писането остават на втори план.

  Гостът представи и интересни практики за стимулиране на четенето сред учениците. Един от примерите е за “Какавиди с книги”, направени от плат, различни по цвят и напълнени с книги. Те се поръчват от училището, а след прочитането им се връщат обратно, за да се получи следващата какавида. Друг любопитен похват е нощното четене, когато децата се отдават на любимите си книги, докато се излежават в училищния двор в спални чували.

  Според д-р Светла Петрова от Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование нашите ученици не могат да приложат стратегия за осмисляне на текстове и както те самите казват “Ние това го учим в училище, ама не по този начин”, сподели Розалия Димкова. PISA задава модел на какво трябва да учим младите хора – разбиране, осмисляне, използване на знания, с други думи – умения за живот. Но изключително важна е функционалната грамотност – какво могат да правят учениците, а това означава с помощта на знанията и уменията, които са натрупали в училище, да могат да решават реални казуси. Именно това означава приложимост на знанията.

  Димкова сподели и мнението на д-р Петрова, че голяма заслуга за отдръпване от четенето има училището. Като се замисля, ние в училище нямаме време да усвояваме тези умения. Нашите програми са претрупани и макар нито една задача на PISA да не изисква дефиниране на понятия и възпроизвеждане на знания, голяма част от времето в училище отива за тези занимания, каза още търновската учителка.
  Златина Димитрова, в-к Янтра днес

 • СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" СПЕЧЕЛИ ПОРЕДНИЯ СИ ПРОЕКТ ПО ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА "КОМЕНСКИ"

   

  СОУ "Вела Благоева" е едно от 12 учебни заведения във Великотърновска област спечелили 204 000 евро по европейска програма "Коменски". Най-голямата сума, която може да се вземе по тази програма, е 20 000 евро и за тези пари са успели да се преборят осем от кандидатстващите учебни заведения.

  СОУ „Вела Благоева" печели средства по „Коменски" с трети пореден проект, което си е своеобразен рекорд. Училището този път кандидатства с проекта си „Еко лайф TV" отново с координатор г-жа Розалия Димкова.
  Darik news

   

 • УЧЕНИЧЕСКИТЕ ОМБУДСМАНИ СЕ СЪБРАХА НА ПЪРВА СРЕЩА В ИНСПЕКТОРАТА ПО ОБРАЗОВАНИЕТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  ОГРОМНОТО КОЛИЧЕСТВО НЕИЗВИНЕНИ ОТСЪСТВИЯ, СУБЕКТИВИЗМЪТ НА УЧИТЕЛИТЕ ПРИ ОЦЕНЯВАНЕТО, АГРЕСИЯТА СРЕД УЧЕНИЦИТЕ са част от проблемите, с които ще се борят първите демократично избрани ученически омбудсмани в област Велико Търново. Полина Петкова от Държавната търговска гимназия в Свищов, Николинка Атанасова от СОУ "Ангел Каралийчев" в Стражица, Мартин Катрафилов от СОУ "Еван Момчилов" в Елена и Никола Узунов от СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново се срещнаха за първи път миналата седмица в Регионалния инспекторат по образованието, за да представят своите програми, по които ще работят през следващата учебна година, и да сформират свой клуб.

  И четиримата са спечелили тази позиция в честни и демократични избори в своите училища. Изборите се проведоха на 9 май и бяха точно копие на изборите, с които България попълва своя парламент и излъчва президента си. Право на глас имаха всички ученици в четирите гимназии. Те пускаха бюлетините в прозрачни урни, осигурени от съответната община. Трима от омбудсманите бяха избрани още на първия тур, единствено в Свищов се проведе балотаж, след който Полина пое поста в Държавната търговска гимназия. Няколко дни след изборите и четиримата са положили клетва да бъдат честни и безпристрастни в работата си.

  СЪС СЛУЧАЙ НА АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ НА УЧЕНИК НАД ДРУГ УЧЕНИК СЕ СБЛЪСКАЛ В ПЪРВИТЕ СИ РАБОТНИ ДНИ НИКОЛАЙ УЗУНОВ, който спечели изборите за омбудсман в СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново. Той вече е присъствал на педагогически съвет, видял е как учителите докладват нарушенията, как предлагат ученици за наказания и как преминават дебатите за провинилите се. Почти готов с първите си сериозно предложения към директора на гимназията Ангел Янчев - в двора на училището да бъде изградена площадка за стрийт фитнес, а за учениците с най-малко отсъствия да се организира екскурзия до морето в края на учебната година.

  ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПАРКИНГ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ Е ПЪРВАТА СЕРИОЗНА ИДЕЯ НА ПОЛИНА И НЕЙНИЯ ЕКИП ЗА ДЪРЖАВНАТА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ В СВИЩОВ. Тя вече е разговаряла с директорката на училището Румяна Иванова, която е казала "да" на тази инициатива, в която активно ще се включат и родителите. Г-жа Иванова е застанала категорично зад Полина и за още една нейна идея - да бъдат намалени писмените изпитвания в училището. "Ние всъщност искаме не да бъдат премахнати, а да бъдат трансформирани. На нас ни е по-интересно, ако можем да правим доклади, проекти и реферати, и тях да оценяват учителите", споделя Полина.

  ОТСЪСТВИЯТА СЕ ОКАЗВАТ СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ И В СОУ "АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ" В СТРАЖИЦА И СЕРИОЗНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА НИКОЛИНКА АТАНАСОВА. Затова тя е решила да се бори с тях не като подкрепя налагането на наказания, а като помага при организирането на различни екскурзии, в които право на участие ще имат само тези ученици, които не са натрупали повече от допустимите неизвинени отсъствия. "Това работи безотказно при нас. Тази година ние направихме едно посещение в "Майкрософт", но заведохме само тези, които имаха успех над 5.50 и никакви отсъствия, включва се в разговора и директорката на СОУ "Иван Момчилов" в Елена - Димитринка Кузманова.

  На 22 юни 2012 г. по инициатива на директора на СОУ „Иван Николов Момчилов“, омбудсманите и група ученици представителите на класовете в еленското училище, посетиха Народното събрание на Република България. Учениците имаха възможността да се срещнат и с омбудсмана на Република България – К. Пенчев и да споделят с него своите планове. Той от своя страна е помолил младите си колеги да препращат до кабинета му всички по-интересни случаи, с които се сблъскват в практиката си.

  Конкурсът за иновативни практики в управлението се проведе по инициатива на Националния институт за квалификация на учителите и националната програма „Квалификация 2011” на МОМН, припомни началникът на РИО инж. Розалия Личева. Истинското състезание ще се състои през месец септември, когато ще се оценява полезността на въведените практики в 28-те области на страната. Капитан на великотърновския тим е Диляна Славчева, ст. експерт „квалификация” в РИО.

  в-к Борба Сашка Александрова

  радио В. Търново

 • До 31 август можете да участвате в конкурса "Дърво с корен 2011"

  До 31 август можете да номинирате своето любимо дърво в конкурса "Дърво с корен 2011" на Фондация "ЕкоОбщност". Малките почитатели на природата на възраст от 6 до 14 години могат да участват в категорията "Млад природолюбител". Всички, които обичат да садят дръвчета и така да помагат на природата могат да се включат в категорията "Дърво с бъдеще".
  Как можете да направите това, вижте тук:
  http://www.bepf-bg.org/page/Дърво-с-корен-2011/79.html
 • Ученици от СОУ "В. Благоева" откриваха тайните на зеления глобус

  Ученици от СОУ “Вела Благоева” показват част от материалите, изработени по проект.

  29 пътувания до Гърция, Англия, Португалия, Турция и Италия са осъществили през последните 2 г. учителите от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново. В 16 от тях са участвали и ученици. Те са реализирани в рамките на завършилия проект “Откриватели на тайните на зеления глобус”. Това е първата инициатива на СОУ-то по програма Коменски за многостранни партньорства. В дейностите са участвали ученици от 1 до 12 клас и техните учители, родители, доброволката от Корпуса на мира Ашли Ланг и партньорите от РИОСВ.
  Децата са опознали биоразнообразието в различни райони на страната, провели са екскурзии и зелени училища.
  Децата от различните класове бяха ангажирани в различни дейности. Четвъртокласниците поставиха пиесата “Четирите желания” на английски език, в която представиха очарованието на сезоните. Третокласниците готвиха вкусни плодови и зеленчукови салати, разказа координаторът на проекта Розалия Димкова, преподавател по биология. Децата от 6 клас работиха по темата за климатичните промени, изработиха модели, в това число и действащ вулкан. Учениците от 5 клас създадоха модели на клетки от разнообразни материали, а седмокласниците – едноклетъчни растения и животни от есенни листа. Техните съученици от 8 клас изработиха постери за всички седем държави.
  Учениците от 9 до 12 клас работиха по темите за ролята на водата в природата. Те опознаха и тайните на Врачанския балкан и Национален парк “Централен балкан”.
  Всички “открития” и продукти са били представени по време на визитите зад граница. “Благодарение на мобилностите учениците откриха тайните на Атлантическия океан и най-големият океанариум в Европа, тайната на водопадите в Едеса и столицата на Александър Македонски – Пела, травертитите на Памуккале, минахме по мраморните улици на Ефес, открихме невероятните миниатюри в библиотека Малатестиана в Чезена и красивите мозайки на Равена, всичко, което може да се направи от растения в Лондонската Кю гардън. Открихме нови храни, различни обичаи, изпитахме тръпката от първото летене със самолет, открихме нови измерения на гостоприемството, открихме приятели и създадохме приятелства”, обобщава Розалия Димкова.
  Златина ДИМИТРОВА

 • СОУ ”Вела Благоева” приключи дейностите по своя първи проект по програма Коменски – Откриватели на тайните на зеления глобус

  250 ученици, 15 учители и родителисе включиха в разнообразните дейности по приключилия първи проект по Програма Коменски на СОУ” Вела Благоева” – отчете координаторът Розалия Димкова на кръгла маса, организирана от ПГЕЕ „М. Ломоносов” в гр. Г. Оряховица.

  Прочетете повече за дейностите в секцията ПРОЕКТИ, вижте пътешествието на Ралица до Португалия.

 • СОУ ”Вела Благоева” приключи дейностите по своя първи проект по програма Коменски – Откриватели на тайните на зеления глобус

  250 ученици, 15 учители и родители се включиха в разнообразните дейности по приключилия първи проект по Програма Коменски на СОУ ”Вела Благоева” – отчете координаторът Розалия Димкова на кръгла маса, организирана от ПГЕЕ „М. Ломоносов” в гр. Г. Оряховица. Домакин на срещата бе ЕИЦ, на която присъстваха и представители на СОУ “Г. Измирлиев” в Г. Оряховица и СОУ “Бачо Киро” – Павликени.

  От Декември 2009 до юли 2011 бяха реализирани голям брой дейности, мобилности и създадени разнообразни продукти, реализирани от учениците от 1 до 12 клас и техните учители, родители, с участието и на Ашли Ланг - доброволка от Корпуса на мира и нашите дългогодишни партньори от РИОСВ .

  По време на откриването на четирите „тайни” децата опознаха биоразнообразието в различни райни на България, проведоха екскурзии и зелени и пролетни летни училища, празнуваха Деня на водата, Деня на Земята, Деня на Биоразнообразието, Световния ден на околната среда, учиха се да правят кисело мляко от своите баби, разкриваха кръговрата на водата в природата и „правиха” дъжд, рисуваха истории и приказки за водната капчица и нейните пътешествия, правиха салати и рецепти за традиционни и здравословни ястия.

  Бяха организирани изложби от рисуки на тема водата, животни и растения, родния град и сезоните в света на малките художници, с които изработихме календар, картички и книжка с илюстрации.

  Децата от четвърти клас реализираха пиеса „Четирите желания” на английски език, в която представиха очарованието на всеки сезон. Те са автори и на голям брой постери за дрехите през различните сезони и богата реколта през есента, бяха и ненадминати майстори в апликациите.

  Третокласниците направиха най – вкусните плодови и зеленчукови салати , децата от 6 клас работиха усилено по темата за климатичните промени, отбелязаха световния ден на климата , изработиха голям брой постери и модели, в това число и действащ вулкан.

  През първата година от проекта те представиха и красотата на Велико Търново чрез стихове, рисунки и компютърни презентации.

  Петокласниците създадоха модели на клетки от разнообразни материали, е седмокласниците правиха едноклетъчни растения и животни от есенни листа. Осмокласниците изработиха постери за всички седем държави.

  Учениците от 9 до 12 клас работиха по темите за ролята на водата в природата, изследваха и анализираха нейните свойства, търсиха причните за замърсяването на околната среда и представиха постери, интелектуални карти и компютърни презентации за замъсяването на въздуха, водата и почвата. Опознаха и тайните на Врачанския Балкан и Национален парк „Централен Балкан”

  Всички наши „открития” и продукти представихме по време на нашите визити в Гърция, Англия, Португалия, Турция и Италия, както и по време на организираната от нас среща във Велико Търново, а в края на проекта ги събрахме в нашата ракла, която се превърна в истинска съкровищница. През цялото време ни помагаше нашият талисман „ЕКОВела” изработен с много въображение и ентусиазъм, които ни съпътстваха по време на проектните дейности.

  Реализирахме 29 мобилности, от които 16 ученически – открихме тайните на Атлантическия океан и най – големият океанариум в Европа, тайната на водопадите в Едеса и столицата на Александър Македонски – Пела , травертитите на Памуккале, минахме по мраморните улици на Ефес, открихме невероятните миниатюри в библиотека Малатестиана в Чезена и красивите мозайки на Равена, всичко, което може да се направи от растения в Лондонската Кю гардън. Открихме нови храни, различни обичаи, изпитахме тръпката от първото летене със самолет, открихме нови измерения на гостоприемството, открихме приятели и създадохме приятелства.

  Открихме, че общуването на английски език е мисия възможна, открихме, че по време на проекта подобрихме своите ИКТ умения, открихме че сме едно Европейско училище, в което учат и работят много трудолюбиви , креативни и талантливи ученици и учители и че по всичко, което зависи от нас самите не се различаваме от останалите ни колеги и съученици в Европа.

  Проектът се реализира със средства по програма Коменски – Многостранни партньорства.

  Открихме, че Програма „Учене през целия живот” предоставя чудесна възможност за учене както на младите хора, така и на учителите и заредени със ентусиазъм продължаваме нашите открития, защото знаем, че ни чакат още неоткрити тайни и има още какво да научим заедно.

   

 • ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012

   

  ВСЕКИ УСПЕХ ЗАПОЧВА

   

  С ДОБРОТО ОБРАЗОВАНИЕ

   

  След трети етап на класиране след завършено основно образование (за IX клас), СОУ "Вела Благоева" обявява, че броят на записаните ученици  в профил "Технологичен - Предприемачество и бизнес" е 23. Свободните места са 3.

  Срокът за подаване на документи за заемането им е от 26 юли до 01 септември 2011 г.

 • Силвия Обрешкова от VI Б клас спечели I награда от биeнале на детската рисунка

  За пореден път ученичка от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново, 12-годишната Силвия Обрешкова спечели първа награда в 15-ото издание на бианалето на детската рисунка в Тръстеник. След специална селекция шестокласничката се пребори да представя старата столица в пленер на дунавския бряг. В него са се включили 49 деца с 55 рисунки. Детските творби са били представени в изложба.

  Форумът се провежда под надслов “С цветовете на дъгата”, а за участие в него са постъпили 263 рисунки на деца от 29 селища в страната.
  Силвия е участвала в много регионални и национални конкурси, но това е първата й голяма награда. През март т.г. талантливата млада художничка бе сред отличените в конкурса “Велико Търново – моят роден град”, посветен на празника на старата столица.

  З. Георгиева, в.Янтра днес

 • Първи клас за учебната 2010/2011 година

  Разпределение на учениците от I клас за учебната 2010/2011 г. по паралелки:

  I A клас
  I Б клас
  I В клас 

  Списък на необходимите помагала и пособия за първи клас

 • Нов училищен международен проект е одобрен от Центъра за развитие на човешките ресурси


  Европейски деца на една сцена” е името на новия училищен проект, одобрен по програма Коменски. В следващите две учебни години ученици от училището ще развиват въображението и комуникативните  си умения чрез междукултурен обмен, с помощта на ученическия театър.

  Една от основните цели ще бъде написването на обща пиеса, отразяваща тяхното ежедневие, приятества, хобита и проблеми на младите хора от България заедно с партньорите им от Румъния, Полша, Словения, Испания, Гърция и Турция. Ученици от училището, заедно със своите учители, ще посетят новите ни европейски партньори, за да изработят продуктите по проекта.

  През първата година всички училища ще попълнят въпросник за любима пиеса, ще организират кастинг за ролите, ще изработят костюми от отпадъчни материали, ще се запознаят с драмата като метод за интерактивна работа. Освен на работни срещи и семинари, общуването между партньорите ще се осъществява и чрез платформата на eTwinning.

  Финансовата подкрепа за реализирането на дейностите, която училището ни ще получи, е в размер на 20 000 евро. Координатор на проекта е главен учител Розалия Димкова.

 • Николай Георгиев е първият носител на награда "Виктория"

  На 22.06.2009г., в тържествена обстановка, осмокласниците получиха свидетелствата си за основно образование. Господин Янчев, директор на училището, поздрави всички със завършването на осми клас и им пожела бъдещи успехи. Той изрази надежда, че голяма част от тях ще изберат да продължат обучението си в родното училище, защото тук ще получат сигурност и стабилна подготовка за влизане във висшите училища.

  На 30 юли 2009 г. зрелостниците от СОУ "Вела Благоева" получиха дипломите си за средно образование. Класният ръководител, госпожа Пенка Ангелова, и ръководството на училището поздравиха абитуриентите и им пожелаха успех на предстоящите кандидатстудентски изпити, късмет в интервютата за работа, здраве и слънчево лято.
  Абитуриентът Николай Георгиев стана първият носител на наградата “Виктория”, учредена от ръководството на училището. Призът ще се връчва ежегодно на ученик, получил средното си образование в училището, за постигнати високи резултати през годините на обучение и изяви в областта на спорта, изкуството, литературата и др. Рожденото име на патрона на училището е Виктория Живкова и това определи названието на новоучредената училищна  награда, което е и символ на победата.
  Зрелостникът е избран от Педагогическия съвет в конкуренция със съучениците си Георги Стойчев, Йордан Стефанов и Николай Митев - номинирани за отличен успех, липса на наказания, участие в извънкласни дейности. Не е без значение и фактът, че са възпитаници на училището от предучилищна възраст.
  Николай се дипломира в профил “Технологичен” и може да се похвали със среден успех от обучението си в гимназията отличен 6,00. Този успех той защити и на зрелостните изпити по български език и литература и математика,като получи много добри оценки - 5,43 и 4,75. Освен моралното признание отличникът се сдоби с минилаптоп, закупен със средства от спонсори. Амбицията на първия призьор на “Виктория” е да следва “Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия “Д. А. Ценов” в Свищов. Да му пожелаем успех! В началото на следващата учебна година мининагради “Виктория” ще получат и най-добрите ученици от четвърти и седми клас.

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
884
1091
14882

Вашето IP: 3.236.112.70

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.