logo

Филтър
 • В навечерието на Денят на народните будители ученици на СУ „Вела Благоева” поднесоха цветя на паметника на своя патрон Виктория Живкова

  Четвъртокласниците на СУ „Вела Благоева” поднесоха цветя на паметника на своя патрон Вела Благоева - Виктория Живкова. Отдадоха уважение и почит пред делото й в навечерието на един от най-българските празници на човешкия дух и сила - Денят на народните будители.

 • ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА I СРОК НА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

  Срок за подаване на документи за стипендии за I срок на уч. 2016/2017 г. - до 26.10.2016 г. в канцеларията на училището (каб. 225).

  Правила за отпускане на стипендии на учениците от СУ "Вела Благоева" след завършване на основно образование

   

 • СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

  От 10 октомври СУ „Вела Благоева” се включи в Националната седмица на четенето с различни инициативи с ученици от I до XII клас.

  Учениците от IVА клас представиха приказните герои чрез гатанки, четоха приказки и драматизираха пред учениците от I клас и децата от ПГ на СУ “Вела Благоева“. Малчуганите от подготвителната група и първи клас разбраха, че книжките са богати със знания и ни учат да бъдем по-добри един към друг. Четвъртокласниците изработиха и подариха книгоразделители на първокласниците за тяхната първа самостоятелно прочетена книжка.

  Второкласниците се срещнаха със студентите от кръжока „Четящият студент, четящото дете” от Педагогическия факултет към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Децата гледаха презентация, слушаха приказка и отговаряха на занимателни въпроси. Срещата с приказните герои беше забавна и увлекателна за децата, за което благодарим на професор Мандева, докторант Р. Минчева и „четящите студенти”.

  На 11 октомври Яна Илиева от IXБ клас, Биляна Овчарова и Деница Стефанова от X клас зарадваха децата от ДГ „Ален мак” с детски книжки – подарък от СУ „Вела Благоева”. Гимназистките прочетоха любими български приказки на малчуганите.

 • УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЧЕТВЪРТИ ДО ОСМИ КЛАС СЕ ВКЛЮЧИХА В КАМПАНИЯТА „ЗНАМ И МОГА В ИНТЕРНЕТ“

  На 29 септември 2016 г. в двора на СУ „Вела Благоева” се проведоха игри, част от националната кампания на Теленор и Националния център за безопасен интернет. Доброволци, обучени от Националния център за безопасен интернет, ни гостуваха, за да разговарят с малките и по-големи ученици за онлайн тормоза.

  С учениците от четвърти до осми клас се проведоха  игри „Знам и мога в интернет“, в която те се запознаха с различни рискови ситуации, свързани с тормоза в интернет, с цел да усвоят успешни стратегии за справяне с него и игра „Профайлър”, в които чрез онлайн тест с таблет децата имаха възможност да оценят собственото си поведение в примерни ситуации, както и да развият уменията си за справяне с тях. Целта на игрите беше да направи учениците по-чувствителни към онлайн тормоза.  

  Всички деца, които се включиха в инициативата, получиха стикери и силиконови гривни по повод кампанията, а училището ни получи  играта-винил „Знам и мога в интернет“, за да продължим да развиваме добрата инициатива. 

   

 • ПРОМЕНИ В СЕДМИЧНОТО РАЗПИСАНИЕ ЗА VА, VIIA, VIIIA, VIIIБ, X, XI и XII КЛАС ОТ 03.10.2016 Г. ПОРАДИ ОТСЪСТВАЩ УЧИТЕЛ

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
638
1001
20023

Вашето IP: 44.192.254.246

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.