logo

Филтър
 • СЕДМИЧНА ПРОГРАМА ЗА ВТОРИЯ СРОК НА УЧЕБНАТА 2015/2016 ГОДИНА

  Седмична програма за втория срок на учебната 2015/2016 г.,

  Срочна ваканция за всички ученици и деца в подготвителната група от 30 януари до 7 февруари 2016 година.
  Начало на втория учебен срок 08.02.2016 година.

   

 • СЪСТЕЗАНИЯ И ОЛИМПИАДИ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2015/2016 ГОДИНА

  На 5 декември 2015 година се проведе 24 издание на математическия турнир "Иван Салабашев". В него се включиха около 7000 ученици от цялата страна. Двадесет ученици от СОУ "Вела Благоева" от II до VI клас тази година участваха в турнира. Най-добре представили се ученици в регионалното класиране са Симона Пелтекова от IIГ клас, Светлозар Трифонов от IIIВ клас и Борислав Василев от IVА - и тримата получиха медал и грамота за третото си място. Четвърто място и грамота имат Виктория Обрешкова от IIВ клас, Димитър Марков от IIIВ клас и Алекс Андрееев от IVБ клас.
  15 възпитаници на СОУ "Вела Благоева" от I до VII клас участваха и в ежегодното Коледно математическо състезание. Най-добре се представиха Димитър Марков и Светлозар Тирфонов от IIIВ клас.

  От началото на февруари 2016 започват областните кръгове на ученическите олимпиади. Първи от СОУ "Вела Благоева" ще се включат най-добрите учениците по математика на 2 февруари 2016 г.

  График за провеждане на общинските кръгове на ученическите олимпиади в област Велико Търново

   

 • УЧЕНИЦИТЕ ОТ VIIIБ И IVВ КЛАС ПОПУЛЯРИЗИРАТ НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ”

  От 11 януари 2016 година СОУ „Бела Благоева” участва в Националната кампания „Капачки в действие”. Яна и Йоанна от VІІІ Б клас информираха всички ученици, че целта на кампанията е да се съберат колкото може повече пластмасови капачки (най-вече малки капачки, такива от минерална вода и безалкохолни напитки). Със средствата от тяхната преработка ще бъдат закупувани електроуреди за центрове, в които живеят деца без родителска грижа.

  „Запазвайте всяка една капачка, когато пиете нещо, събирайте капачки и вкъщи. Нека всички заедно да събираме. Ако всички го направим, ще успеем да помогнем.” – призова Яна учениците. Йоанна допълни: „Искаме да ви помолим да бъдете внимателни и отговорни. Важно е освен да  събираме капачките и да ги пазим, докато се натрупат достатъчно, за да ги изпратим към събирателния пункт в град София”. Момичетатa благодариха на IVВ клас и на техния класен ръководител госпожа Пенева, че са ги запалили по тази идея и вече са събрали 12 килограма капачки през 2015 година.

  Учениците от VIIIБ клас изработиха постери, за да са видими, местата за събиране на капачки на всеки етаж. Освен инициатори на обща училищна кампания „Капачки в действие”, ще се грижат и за реализирането й.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
149
559
24402

Вашето IP: 44.211.22.31

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.