logo

Филтър
 • ПРЕДСТОЯЩИ НЕУЧЕБНИ ДНИ ПРЕЗ МАЙ 2015 ГОДИНА

  За всички училища на територията на Р България следващите неучебни дни са:

  20 май 2015 г. (сряда) - провежда се Първи задължителен ДЗИ по български език и литература за XII клас и Национален изпит по български език и литература за VII клас.

  22 май 2015 г. (петък) - провежда се Втори задължителен ДЗИ за XII клас и Национален изпит по математика за VII клас.

  25 май 2015 г. (понеделник) е обявен за почивен ден за всички ученици със заповед на Министъра на образованието и науката.

 • УЧЕБНИТЕ КОМПАНИИ НА СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ПРЕДСТАВИХА СВОИТЕ БИЗНЕС ИДЕИ ЗА УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

  На 07.05.2015 г. двете учебни компании при СОУ "Вела Благоева" представиха пред жури и публика върху каква бизнес идея са работили през учебнатa 2014/2015 година на "Регионален панаир на учебните компании" в гр. Русе.

  Учебна компания "Виктория" на учениците от IX и X клас се представи със сувенири изработени с различна техника от екологични материали, както и своята първа книга "Пролетно вдъхновение", посветена на 30-годишнината на СОУ "Вела Благоева". Те получиха сертификат с номинация "Най-добър авторски продукт" и суперлативите на журито за вдъхновението ученици да издават книги.

  Учебна компания "Боляри" на учениците от XI клас представиха изработената от тях образователна игра, която популяризира фирмите от Великотърновска област. "Впечатлиха с креативната идея да популяризират бизнеса в своя град чрез тази интересна игра" - каза журито, връчвайки им сертификат в категория "Предприемачески дух".

  DarikNews

 • ПЪРВИ УЧИЛИЩЕН ТУРНИР ПО MINECRAFT

  От 30 март до 30 април 2015 г. се проведе първият училищен турнир по Minecraft, посветен на празника на СОУ „Вела Благоева”. Участниците имаха възможността да открият, че училището е не само място, което задължително се посещава за учебни задачи. Наред с различните изкуства и спорт, може да бъде поле за изява и на други умения и интереси, може да съвмести играта с креативността, да бъде източник на хъс за победа и желание за развитие.

  Компютърната игра Minecraft, в която най-важните оръжия са въображението и желанието да твориш, привлече повече от 120 кандидати от училището от I до VIII клас. Те се пребориха в три кръга и до финала достигнаха 28 от тях. 

  Най-добрите 9 победиха със своята богата фантазия, естетичност, наблюдателност и съобразителност. 

   

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
601
1001
19986

Вашето IP: 44.192.254.246

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.