logo

Дейности по проект ТВОЯТ ЧАС

ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ КЛУБ «ЧЕТЕМ И ПИШЕМ» ПРЕДСТАВИХА ДЕЙНОСТТА СИ

Първокласниците от клуб «Четем и пишем» проведоха на 16 май 2018 г. в СУ «Вела Благоева» публично представяне на дейността си. Гости на изявата бяха г-жа Красимира Кабакчиева, представител на Обществения съвет «Твоят час» към училището, учители и родители на учениците. Целта на работата в групата беше да се повиши мотивацията за учене по български език и литература, като се използва игрови подход и състезателен елемент при усвояване на езиковите знания. Публичната изява протече под форма на езиково състезание. Учениците бяха разделени на два отбора и докато се състезаваха, първокласниците показаха знания и умения да прилагат наученото в практически задачи. 

Сайт на проекта "Твоят час"

 

ВТОРА ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ГРУПАТА „ ДА ИГРАЕМ БАСКЕТБОЛ”

 

Втората публична изява на учениците от групата „Да играем баскетбол” се проведе на 10.05.2018 от 16:00 часа в голям физкултурен салон на СУ „ Вела Благоева”. Гости бяха ученици от великотърновския баскетболен клуб „Етър-49“, ръководени от треньора Станислав Балъков. Беше направена предварителна методическа подготовка за изявата, подредиха се уредите и се раздадоха екипите на отборите. Баскетболната  среща протече с много емоции и борбен дух. Учениците  показаха, че са усвоили добре основните технически елементи, стрелба в коша от далечно разстояние, лична защита и бърз пробив. Победа, с малка разлика, извоюваха учениците от групата, като най-много точки реализира Николай Василев от 7а, Николай Василев от 7б, Георги Карагеров-6б, Даниел Димов-5б и Константин Димитров-6б. Резултата не беше най-важен в мача, а това, че учениците  изпитаха удоволствие от самата игра. 

Сайт на проекта "Твоят час"

 

КЛУБ "ПИСАНЕТО БИЛО ЛЕСНО" НАПРАВИХА КНИЖКА С ЛЮБИМИ СТИХОТВОРЕНИЯ

Клуб „Писането било лесно” по проект ТВОЯТ ЧАС приключи своята дейност на 25 април 2018 г. с публична изява пред родители. В  групата за преодоляване на обучителни затруднения по БЕЛ участваха ученици от вторите класове. 

Второкласниците решаваха кръстословица, правиха проверка на думи с правописни особености, четоха любимо произведение. Накрая направиха книжка с любими стихотворения от читанката  за втори клас. Родителите останаха доволни от постиженията на своите деца, които показаха, че са преодолели образователни дефицити и са постигнали индивидуален напредък. 

 Сайт на проекта "Твоят час" 

 

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ КЛУБ „И АЗ МОГА” ПОКАЗАХА СВОИТЕ УМЕНИЯ ЗА РАБОТА С ТЕКСТ ПРЕД РОДИТЕЛИ

 

Клуб „И аз мога” по проект ТВОЯТ ЧАС приключи своята дейност на 18 април 2018 година с публична изява пред родители – гости на занятието. В групата за преодоляване на обучителни затруднения по български език и литература участват ученици от ІVА клас, които показаха, че са преодолени образователните дефицити и са постигнали индивидуален напредък.

Четвъртокласниците решаваха кръстословица, разказваха откъс от любимо произведение, разсъждаваха върху приказката „Слънцето и вятърът” и показаха умения за четене с разбиране. Играейки и в екип провериха своите знания за главните части в изречението, редактиране на текст и образуване на сложни думи. Родителите оцениха постигнатите резултати на своите ученици.

 

 Сайт на проекта "Твоят час" 

 

ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ КЛУБ „БАСКЕТБОЛ” ПОКАЗАХА БЪРЗИНА, ТОЧНОСТ, ЛОВКОСТ И МИСЛЕНЕ ПО ВРЕМЕ НЕ ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА СИ ИЗЯВА

На 19 април 2018 г. в групата за занимания по интереси „Баскетбол” по проект ТВОЯТ ЧАС се проведе заключителна публична изява “Баскетболна игра на цяло игрище”. Гости на изявата бяха родители и близки на децата.

Представителната изява се проведе в два етапа. В първия етап състезателите показаха своите баскетболни умения под формата на упражнения и групови игри. Упражненията бяха свързани с подаване от място и в движение, дрибъл с лява и с дясна ръка, стрелба с удобна ръка. Проведе се играта „21“ - стрелба от наказателната линия. В този етап малките баскетболисти представиха бързина, точност, ловкост и умения да съобразяват.

 

Във втория етап първокласниците бяха разделени на два отбора, като се проведе баскетболна игра на цяло игрище. Състезателната игра беше изпълнена с много емоция и учениците се убедиха, че баскетболът може да носи, както забава, така и много усилия за постигане на добри резултати. 

Сайт на проекта "Твоят час" 

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
681
1001
20066

Вашето IP: 44.192.254.246

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.