logo

ПРОКУРОРИ И СЛЕДОВАТЕЛ ОТ ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИЗНЕСОХА ОТКРИТ УРОК НА IX КЛАС В СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“

Прокурор Илиян Благоев, следовател Теменужка Атанасова-Хаджитанева и прокурорският помощник Мая Пенева от Окръжна  прокуратура – Велико Търново изнесоха открит урок, в часа на класа в СУ „Вела Благоева“. Пред ученици от IX клас, магистратите засегнаха няколко важни за подрастващите въпроси:  Как може да защитим правата си пред съдебните институции? Какви са съдебните услуги? Какво означава "Достъп до правосъдие"? Как да се предпазим да не станем жертва на престъпления? Говориха за детското правосъдие, за непълнолетните лица и правосъдието – жертви и извършители на престъпление.

В рамките на срещата прокурор Илиян Благоев разясни  какви са възпитателните мерки за деца при противообществени прояви, начини и места за прилагането им, а Мая Пенева обърна внимание на учениците за хулиганските прояви  на непълнолетни лица и последиците от тях и за детското насилие. В края на часа магистратите пожелаха на деветокласниците весела ваканция, без да забравят да бъдат отговорни в действията си.

Това бе поредната лекция, която магистрати от Окръжна прокуратура – Велико Търново изнасят пред ученици, в рамките на Образователната програма на Висш съдебен съвет „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, която се реализира от Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, след подписано споразумение за сътрудничество.  

За тази учебна година  инициативата обхваща учениците от VIII, IX и XI клас от СУ „Вела Благоева“, като за всеки от тях е предвиден подарък - Конституцията на Република България в комплект с  информационни материали, предоставени по програмата от ВСС.

Share

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
173
1051
28071

Вашето IP: 34.239.158.223

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.