logo

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА РОДИТЕЛСКО СЪГЛАСИЕ ЗА I - IV КЛАС

Най-късно до утре, 6 ноември, класните ръководители на паралелките ще се свържат с родителите, за да разяснят организацията за представяне на подписано родителско съгласие да бъдат тествани в училище учениците от I до IV клас.
 
Министерство на образованието и науката:
"Най-късно до 12 часа на 8 ноември т.г. родителите на учениците от I до IV клас, които се обучават в електронна среда, трябва да декларират дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове или могат да представят валиден документ, че детето е преболедувало COVID-19. Министерството на образованието и науката (МОН) подготви образец на декларация, който е предоставен на Регионалните управления на образованието (РУО) и чрез тях - на директорите. Декларациите се представят в училището в електроенен формат или на хартия.
В декларацията са посочени конкретните два вида тестове със слюнка, които са избрани от Министерството на здравеопазването чрез обществена поръчка и ще бъдат прилагани в училище. На всяко училище ще бъде предоставен само единият от двата вида тестове.
За да подпомогне родителите при тяхното решение, МОН организира демонстрация на процеса на тестването, на които покани четири национални телевизии.  Можете да видите заснетите от тях информационни клипове ТУК.
Децата ще бъдат тествани в класната стая от медицинско лице и/или преподавател или непедагогически специалист, определен от директора. Допустимо е участието също на доброволци – родители, медиатори, представители на БЧК и др., които разполагат със „зелен сертификат“.
Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи. За целта те попълват специална декларация, в която се ангажират да правят тестовете в дните, определени за тестване на останалите ученици, да водят детето си в училище само след отрицателен резултат от теста и да предават използвания тест в училище."

Share

Големина на шрифта

 

 

Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
241
1146
26147

Вашето IP: 44.210.83.132

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.