logo

Филтър
 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ, СЕСИЯ АВГУСТ 2016 ГОДИНА

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ, СЕСИЯ ЮЛИ ЗА ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА, СЕСИЯ АВГУСТ ЗА V - XI КЛАС

 • Прием за учебната 2014/2015 година

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО XI КЛАС

 • До 31 август можете да участвате в конкурса "Дърво с корен 2011"

  До 31 август можете да номинирате своето любимо дърво в конкурса "Дърво с корен 2011" на Фондация "ЕкоОбщност". Малките почитатели на природата на възраст от 6 до 14 години могат да участват в категорията "Млад природолюбител". Всички, които обичат да садят дръвчета и така да помагат на природата могат да се включат в категорията "Дърво с бъдеще".
  Как можете да направите това, вижте тук:
  http://www.bepf-bg.org/page/Дърво-с-корен-2011/79.html
 • Ученици от СОУ "В. Благоева" откриваха тайните на зеления глобус

  Ученици от СОУ “Вела Благоева” показват част от материалите, изработени по проект.

  29 пътувания до Гърция, Англия, Португалия, Турция и Италия са осъществили през последните 2 г. учителите от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново. В 16 от тях са участвали и ученици. Те са реализирани в рамките на завършилия проект “Откриватели на тайните на зеления глобус”. Това е първата инициатива на СОУ-то по програма Коменски за многостранни партньорства. В дейностите са участвали ученици от 1 до 12 клас и техните учители, родители, доброволката от Корпуса на мира Ашли Ланг и партньорите от РИОСВ.
  Децата са опознали биоразнообразието в различни райони на страната, провели са екскурзии и зелени училища.
  Децата от различните класове бяха ангажирани в различни дейности. Четвъртокласниците поставиха пиесата “Четирите желания” на английски език, в която представиха очарованието на сезоните. Третокласниците готвиха вкусни плодови и зеленчукови салати, разказа координаторът на проекта Розалия Димкова, преподавател по биология. Децата от 6 клас работиха по темата за климатичните промени, изработиха модели, в това число и действащ вулкан. Учениците от 5 клас създадоха модели на клетки от разнообразни материали, а седмокласниците – едноклетъчни растения и животни от есенни листа. Техните съученици от 8 клас изработиха постери за всички седем държави.
  Учениците от 9 до 12 клас работиха по темите за ролята на водата в природата. Те опознаха и тайните на Врачанския балкан и Национален парк “Централен балкан”.
  Всички “открития” и продукти са били представени по време на визитите зад граница. “Благодарение на мобилностите учениците откриха тайните на Атлантическия океан и най-големият океанариум в Европа, тайната на водопадите в Едеса и столицата на Александър Македонски – Пела, травертитите на Памуккале, минахме по мраморните улици на Ефес, открихме невероятните миниатюри в библиотека Малатестиана в Чезена и красивите мозайки на Равена, всичко, което може да се направи от растения в Лондонската Кю гардън. Открихме нови храни, различни обичаи, изпитахме тръпката от първото летене със самолет, открихме нови измерения на гостоприемството, открихме приятели и създадохме приятелства”, обобщава Розалия Димкова.
  Златина ДИМИТРОВА

 • ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012

   

  ВСЕКИ УСПЕХ ЗАПОЧВА

   

  С ДОБРОТО ОБРАЗОВАНИЕ

   

  След трети етап на класиране след завършено основно образование (за IX клас), СОУ "Вела Благоева" обявява, че броят на записаните ученици  в профил "Технологичен - Предприемачество и бизнес" е 23. Свободните места са 3.

  Срокът за подаване на документи за заемането им е от 26 юли до 01 септември 2011 г.

 • Силвия Обрешкова от VI Б клас спечели I награда от биeнале на детската рисунка

  За пореден път ученичка от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново, 12-годишната Силвия Обрешкова спечели първа награда в 15-ото издание на бианалето на детската рисунка в Тръстеник. След специална селекция шестокласничката се пребори да представя старата столица в пленер на дунавския бряг. В него са се включили 49 деца с 55 рисунки. Детските творби са били представени в изложба.

  Форумът се провежда под надслов “С цветовете на дъгата”, а за участие в него са постъпили 263 рисунки на деца от 29 селища в страната.
  Силвия е участвала в много регионални и национални конкурси, но това е първата й голяма награда. През март т.г. талантливата млада художничка бе сред отличените в конкурса “Велико Търново – моят роден град”, посветен на празника на старата столица.

  З. Георгиева, в.Янтра днес

 • Първи клас за учебната 2010/2011 година

  Разпределение на учениците от I клас за учебната 2010/2011 г. по паралелки:

  I A клас
  I Б клас
  I В клас 

  Списък на необходимите помагала и пособия за първи клас

 • Нов училищен международен проект е одобрен от Центъра за развитие на човешките ресурси


  Европейски деца на една сцена” е името на новия училищен проект, одобрен по програма Коменски. В следващите две учебни години ученици от училището ще развиват въображението и комуникативните  си умения чрез междукултурен обмен, с помощта на ученическия театър.

  Една от основните цели ще бъде написването на обща пиеса, отразяваща тяхното ежедневие, приятества, хобита и проблеми на младите хора от България заедно с партньорите им от Румъния, Полша, Словения, Испания, Гърция и Турция. Ученици от училището, заедно със своите учители, ще посетят новите ни европейски партньори, за да изработят продуктите по проекта.

  През първата година всички училища ще попълнят въпросник за любима пиеса, ще организират кастинг за ролите, ще изработят костюми от отпадъчни материали, ще се запознаят с драмата като метод за интерактивна работа. Освен на работни срещи и семинари, общуването между партньорите ще се осъществява и чрез платформата на eTwinning.

  Финансовата подкрепа за реализирането на дейностите, която училището ни ще получи, е в размер на 20 000 евро. Координатор на проекта е главен учител Розалия Димкова.

 • Николай Георгиев е първият носител на награда "Виктория"

  На 22.06.2009г., в тържествена обстановка, осмокласниците получиха свидетелствата си за основно образование. Господин Янчев, директор на училището, поздрави всички със завършването на осми клас и им пожела бъдещи успехи. Той изрази надежда, че голяма част от тях ще изберат да продължат обучението си в родното училище, защото тук ще получат сигурност и стабилна подготовка за влизане във висшите училища.

  На 30 юли 2009 г. зрелостниците от СОУ "Вела Благоева" получиха дипломите си за средно образование. Класният ръководител, госпожа Пенка Ангелова, и ръководството на училището поздравиха абитуриентите и им пожелаха успех на предстоящите кандидатстудентски изпити, късмет в интервютата за работа, здраве и слънчево лято.
  Абитуриентът Николай Георгиев стана първият носител на наградата “Виктория”, учредена от ръководството на училището. Призът ще се връчва ежегодно на ученик, получил средното си образование в училището, за постигнати високи резултати през годините на обучение и изяви в областта на спорта, изкуството, литературата и др. Рожденото име на патрона на училището е Виктория Живкова и това определи названието на новоучредената училищна  награда, което е и символ на победата.
  Зрелостникът е избран от Педагогическия съвет в конкуренция със съучениците си Георги Стойчев, Йордан Стефанов и Николай Митев - номинирани за отличен успех, липса на наказания, участие в извънкласни дейности. Не е без значение и фактът, че са възпитаници на училището от предучилищна възраст.
  Николай се дипломира в профил “Технологичен” и може да се похвали със среден успех от обучението си в гимназията отличен 6,00. Този успех той защити и на зрелостните изпити по български език и литература и математика,като получи много добри оценки - 5,43 и 4,75. Освен моралното признание отличникът се сдоби с минилаптоп, закупен със средства от спонсори. Амбицията на първия призьор на “Виктория” е да следва “Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия “Д. А. Ценов” в Свищов. Да му пожелаем успех! В началото на следващата учебна година мининагради “Виктория” ще получат и най-добрите ученици от четвърти и седми клас.
 • Първо класиране на учениците за ІХ клас

  Двадесет и един ученика са приети в ІХ клас на СОУ "Вела Благоева" на Първи етап.

  Записването на учениците е организирано в каб. 222 на училището от 14 до 16 юли, от 8 до 17 часа.

  Необходими документи:

  1. Свидетелство за основно образование;

  2. Заявление до директора.

  Заявлението можете да изтеглите от ТУК.

  Списък на класираните можете да видите ТУК.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
578
551
10484

Вашето IP: 18.212.222.217

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.