logo

Филтър
  • РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ VI ДО XII КЛАС

    На 18 септември 2014 година (четвъртък) от 18:00 часа в СОУ "Вела Благоева" ще се проведат родителски срещи за учениците от VI до XII клас по паралелки.

    Списък на класните ръководители и класните стаи по паралелки

  • РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА ПОДГОТВИТЕЛНАТА ГРУПА И ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ II ДО VIII КЛАС НА УЧЕБНАТА 2012/2013 ГОДИНА

    На 12 септември 2012 година, от 18:00 часа, ще се проведе родителска среща за учениците от подготвителната група и от II до VIII клас на учебната 2012/2013 година. Родителската среща ще се проведе по паралелки в класните стаи:

    Списък на класните ръководители и класните стаи за учебната 2012/2013 година

    Първият учебен ден е понеделник, 17 септември. Тържественото откриване на учебната година ще започне в 9:00 часа.

  • Добре дошли в семейството на „Вела Благоева”!

    Както всяка година на 15 септември, учители, ученици и техните родители отпразнуваха заедно началото на учебната година. Усилията на малките певци, танцьори и водещи, заедно с техните учители г-жа Незабравка Вачкова и г-жа Маргарита Воденичарова заразиха всички с добро настроение.  Съвсем непринудено малките водещи накараха учителите си да запеят с тях, а всички гости на тържеството да почувстват, че са гости на голямото семейство на СОУ "Вела Благоева", както каза в приветствието си към всички директорът Ангел Янчев:

    "Уважаеми г-н Трифонов,
    Уважаеми д-р Калейнски,
    Скъпи ученици, родители и учители на СОУ „Вела Благоева”,

    Отново е 15 септември и ние отново сме заедно. Заедно ще откриваме тайните на науките и изкуствата. Ще превземаме нови спортни върхове. Ще учим, творим и играем. През изминалата учебна година, ние постигнахме завидни успехи. Най-добрите ни ученици пътуваха из цяла Европа. Посетиха Португалия, Румъния, Италия, Полша, Гърция, Турция. Осъществихме 29 пътувания на наши ученици до училищата ни партньори в Европа.

    Можем да отбележим и друг важен факт. Започваме учебната година 600 ученици и 42 учители – толкова, колкото бяхме и на миналия 15 септември. Това не се беше случвало дълго време. Не намаляваме. Вярвам, че растем и се развиваме. Считам го за успех!

    Мили първокласници,
    Първият 15 септември е незабравим. Вие, първокласници, сте най-важните участници в тържественото откриване на новата учебна година. Добре дошли в семейството на „Вела Благоева”!

    Радвам се да се обърна и към нашите деветокласници от профил „Предприемачеството и бизнес”. Скъпи ученици, вие направихте верния избор. Убедихте ни, че училището ни вече е открило своя профил и ще продължи да работи по чудесните програми на „Джуниър Ачийвмънт”.

    Драги ученици,

    Благодарете на своите учители! В края на всеки учебен час, когато ви е било интересно и полезно, благодарете на своите учители. Това е огромна награда за нас.

    На добър час!"

  • ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН В СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

    Катрин Сабелова и Преслава Михайлова са тазгодишните носителки на  наградата „Виктория" на СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново. Призът се връчва за постигнат отличен успех и цялостна изява в началния етап и основно образование.

    Катрин, която вече е в пети клас, е завършила с отлични оценки не само началния курс на обучение, но е постигнала максимални резултати на всички тестове от външното оценяване в четвърти клас.

    Преслава грабна отличието като най-добрият ученик, завършил основно образование. Тя вече е деветокласничка, най-добрата е в класа си и активно участва в училищните събития и празници. Двете момичета получиха като награда четец на електронни книги.

    66 първокласници влязоха в три напълно ремонтирани класни стаи в СОУ „Вела Благоева". По всеобщо мнение най-красива е класната стая на 1 „в" клас, затова и тя ще участва в националния конкурс „Най-интересният момент от първия учебен ден". Ако малчуганите спечелят състезанието, ще има награди за всички тях, както и за целия клас.

    Във великотърновското училище през новата учебната година ще учат 600 ученици от 1 до 12 клас. „Вела Благоева" е и първото училище в областта, което започва годината с уреден пешеходен автобус. От инициативата ще се възползват най-малките ученици, които живеят в квартал Зоната Б. Всяка сутрин учители ще ги взимат от спирките и ще ги водят до училището за улеснение на родителите им. Така ще ги връщат и вечер след учебните занятия.

    вестник борба

    дарик нюз велико търново

  • ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

    Новата учебна 2011/2012 година ще бъде тържествено открита на 15 септември в 9:00 часа.

    Всички ученици да бъдат в двора на училището в 8:30 часа.

     

  • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО IX КЛАС

    В графика на поправителните изпити е променена датата на изпита по история на 12.09.2011 г.

    График на поправителните изпити - септемврийска сесия за учебната 2010/2011 г.

  • Новата игра на Пикадили

    Имаме два дни за да спечелим новата игра на Пикадили. Не е е много, но само ние можем.

    Това е адресът -  http://www.heroes.piccadilly.bg/

    От Фейсбук може да се вземе код за гласуване. Тук -  http://www.facebook.com/pages/Super-bitkata-na-ucilisata/143338832356805

    Миналата година спечелихме спортно оборудване, нашето предложение е сега да избираме "Ново оборудване за кабинетите" .

    Отделете 10 минути, поканете няколко приятели. Наградите ще разпределим с жребий между класовете. Но първо трябва да спечелим.

     

    П.П. Временно класиране към 27.09.2010 г. Остават два дни до финала и вече сме първи за Велико Търново, според администраторите на страницата на Пикадили във Фейсбук!

    Благодарим на всички, които отделиха от времето си!

    Моля, поканете още свои познати и приятели.

     

    Временно класиране на училищата във Велико Търново за наградите на Пикадили през тази година:
    СОУ "В. Благоева" 380 т. 
    ОУ "Бачо Киро" 345 т. 
    СОУ "Емилиян Станев" 185 т.

    http://www.facebook.com/pages/Super-bitkata-na-ucilisata/143338832356805 

  • Слово на директора за отриване на учебната година

    Уважаеми д-р Рашев,
    Уважаеми д-р Калейнски,
    Уважаеми г-н Рашков,
    Уважаеми г-н Евтимов,
    Уважаема г-жо Йорданова,
    Уважаеми г- Минчев, 

    Скъпи ученици, уважаеми родители, драги колеги,

    Отново е 15 септември и за пореден път ние с трепет очакваме първия училищен звънец. Но този ден ще бъде завинаги първият учебен за нашите мили първокласници. Защото първият 15 септември е незабравим. И той ще бъде такъв, благодарение на нашите певци и танцьори, на нашите таланти, на техните учители и ръководители. Днес вие, първокласници, сте най-важните участници в тържественото откриване на новата учебна година. Добри дошли в семейството на „Вела Благоева”! Очакват ви много приятни моменти, необятните простори на знанието и грижовните ви класни ръководители. 

  • Откриване на учебната година

    Тържественото откриване на учебната 2010/2011 година ще бъде отбелязано на 15 септември от 9:00 часа. Всички ученици да бъдат в двора на училището до 8:45 часа.

  • 15 септември

    65 първокласници пристъпиха за първи път училищния праг на СОУ "Вела Благоева" на 15 септември, докато в небето над него полетяха бели гълъби като символ на свободата и мира.
    "Днес шофьорите включват светлините си през деня, за да отбележат факта, че нашите истински пламъчета – децата ни – отново са в училище, а нашата основна грижа е да ги опазим и усъвършенстваме" – заяви директорът Ангел Янчев, поздравявайки учениците и гостите на училището.
    Символичния ключ на знанието получиха първолаците на първия си учебен ден. Връчи им го бившият възпитаник на училището ни Николай Георгиев, който вече е студент в Стопанската академия „Д. Ценов” в Свищов с думите: „Това е само символичен ключ, защото истинският ще го получите от учителите в това училище, което и аз съм завършил”.
    Николай е първият носител на наградата „Виктория”, която Педагогическият съвет ще дава всяка година на най-успешния абитуриент.
    ИВА СТОЙЧЕВА И ЙОРДАН МИНОВСКИ ПЪК СТАНАХА ПЪРВИТЕ НАГРАДЕНИ С ПРИЗА „МИНИ ВИКТОРИЯ”. Ива получи грамотата като най-успешен ученик, продължил обучението си в гимназиалната степен, а Йордан е най-добрият ученик сред завършилите начална степен на обучение. И двамата се радват на нови музикални плейъри.
    В първия учебен ден сертификата си за отлично владеене на английски език взе Стефан Атанасов, който през лятото се е явил на езиков тест и е показал, че е най-добър във възрастовата си група в Северна България. Награда получи и Стефка Евтимова, която се е класирала втора на детското биенале „Цветна палитра” в Тръстеник.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
296
818
22586

Вашето IP: 54.92.164.184

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.