logo

КЛУБ „ТЕАТЪР НА ИСПАНСКИ ЕЗИК” ПРОВЕДЕ СВОЯТА ПЪРВА ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА XIX НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС НА УЧИЛИЩНИТЕ ТЕАТРИ НА ИСПАНСКИ ЕЗИК В НАТВИЗ

На 23.02.2018 г.  клуб „Театър на испански език ” проведе своята първа публична изява, като се яви на XIX Национален конкурс на училищните театри на испански език – гр. София в НАТФИЗ, под егидата на Испанското посолство в България, Института Сервантес в България, МОН и НАТФИЗ.

Заедно с 20 други училищни театри, гимназистите от СУ „Вела Благоева” участваха в престижния национален конкурс на училищните театри на испански език. Имаха възможност да се докоснат до професионалната сцена в Националната академия за театрално и филмово изкуство, да почувстват какво се случва на сцената, как в реално се озвучава и осветява представление, как актьорите се подготвят в гримьорните.

Учениците работиха с интерес при подготвянето на  театъра на испански език „Автостоп”, който разказва историята на двама испанци, които пристигат в България, за да прекарат ваканцията си, но още на гарата изпускат влака и решават да пътуват на автостоп. Театарът по забавен начин ни разкрива общото между България и Испания.

Постановката „Автостоп” е по сценарий на ръководителя на клуба Анелия Костадинова, учител по испански език и предприемачество и по времена конкурса е оценен от престижното жури в състав: Посланика на Кралство Испания, директора на Института Сервантес, главния експерт по испански език към МОН, представители на НАТФИЗ и др. Учениците бяха наградени с купа и диплом за участие в конкурса.

в-к Борба, видеорепортаж на Видеосат

Сайт на проекта "Твоят час"

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
253
1033
27052

Вашето IP: 18.204.227.117

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.