logo

Дейности по проект ТВОЯТ ЧАС

Трима ученици от клуба по шахмат на СУ „Вела Благоева“, с ръководител международният майстор на спорта Светла Йорданова участваха в „III Купа по шахмат Mall Велико Търново“

Трима ученици от клуб "Шахмат - начално обучение" по проект Твоят час на СУ „Вела Благоева“, с ръководител международният майстор на спорта Светла Йорданова се състезаваха на 2 декември 2017 година на традиционния турнир „III Купа по шахмат Mall Велико Търново“. 


Бронзов медал при момичетата до 10 годишна възраст взе Вероника Стефанова от IV клас. Нейният по-малък брат Симеон, който е на 6 години и е в подготвителната група, също се състезава и получи 2 точки. Достойно се представи и Данаил Михайлов от III клас. 
Наградите връчи госпожа Мария Илчева, председател на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта на Великотърновският общински съвет.

Тази година „III Купа по шахмат Mall Велико Търново“ събра рекорден брой участници – 93 от цялата страна.  

Евроком Царевец

 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЛУБ ”В ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ” ПО ПРОЕКТ ТВОЯТ ЧАС В СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

 

На 12.06.2017 година се проведе първото публично представяне на клуб ”В царството на приказките” по проект „ТВОЯТ ЧАС”. Гости на изявата бяха родители на учениците от първи клас, които подкрепиха представянето на малчуганите. Учениците показаха чрез драматизации на изучени приказки, че поставените цели в клуба да се подобри четивната техника, запознаване с богатството от български народни приказки и развиване на умения за представяне са постигнати. Подредената  изложба от илюстрации по любими народни приказки допълни представата за свършеното от децата. „Първокласниците изработиха маски и декори, с които участваха в представените драматизации на приказките „Дядовата ръкавичка” и „Сливи  за смет”. Всеки ученик имаше задача да прочете откъс от приказка и да отгатне коя  е тя, кои са героите и поуката от нея.”, сподели учителката им Десислава Дянкова.

 

УЧЕНЕТО НА ЧУЖД ЕЗИК ЧРЕЗ ПЕСНИ, ТАНЦИ И ИЗКУСТВО Е ЗАБАВНО И ЛЕСНО ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ НА СИЛВИЯ ДАЧЕВА

На 20 юни 2017 г. първокласниците от клуб “Der Regenbogenfisch” представиха детския мюзикъл “Der Regenbogenfisch”  пред ученици от IV клас и учители на СУ “Вела Благоева”.

Младите актьори играха на сцена и декор, изработена от тях самите. Сценичните им костюми бяха също направени от тях по време на занятия от проекта. Учениците показаха пред гостите си, че ученето на чужд език чрез песни, танци и изкуство е забавно и лесно. Освен постигането на поставената цел - формиране умения за слушане с разбиране на немски език, децата показаха своите сценични заложби, изградиха трайни приятелства в екипа, работиха в дух на толерантност, умения за сътрудничество и взаимопомощ.

 

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ "ЧУЙТЕ И ВИЖТЕ" НА КЛУБ "ПЕЯ И ТАНЦУВАМ"

На 15 юни 2017 г. клуб „Пея и танцувам” се представи пред учениците от V до VIII на празничен концерт „Чуйте и вижте“. В последния учебен ден за учениците от прогимназиален етап, децата от клуб „Пея и танцувам“ направиха истински празник. Показаха какви песни и танци са научили. По време на концерта, директора на училището връчи и свидетелствата за основно образование на завършващите седми  и осми клас. Изявата завърши с много танци, в които взеха участие всички присъстващи на празника. 

 

ВЕЧЕ ЗНАЕМ, НУЖНИ СА МНОГО ТРУД, ПОСТОЯНСТВО И УПОРИТОСТ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПОСТАВЕНИТЕ ЦЕЛИ

Публичната изява „Вече знаем и можем” за деветокласниците от клуб Химия и ООС за гимназисти се проведе  във факултета на МУ  Варна. Гостоприемните домакини направиха всичко възможно заключителната изява да бъде вълнуваща и запомняща се. На събитието присъстваха изпълнителният директор на факултета г-жа Даниела Тасева, преподаватели от СУ Вела Благоева, родители и съученици.

Гимназистите нямаха търпение да  представят подготвената от тях презентация и да демонстрират пред своите родители и приятели какво са научили и какво могат. Вече натрупали знания, младите хора си дават сметка, че пътят към избраната професия не е лесен.. Всички  присъстващи бяха приятно изненадани и развълнувани от споделените мисли и чувства на участниците от клуба: „Вече знаем, нужни са много труд, постоянство и упоритост за реализиране на поставените цели, но можем да ги постигнем”.

 Г-жа Даниела Тасева получи за спомен макет на лекарски кабинет, изработен специално за събитието от Памела от VI клас.

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
722
1229
16825

Вашето IP: 54.196.182.102

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.