logo

Проекти

45 ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОЕКТ "КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ"

45 педагогически специалисти от СУ "Вела Благоева" се обучаваха по Проект BG05M2OP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.  Обучението се проведе в периода 04 - 06 юли 2021 г. в к.к. Слънчев бряг от екипа на "Институт за човешки ресурси" гр. София", а темите по които двете групи се обучаваха бяха "Eмоционална и социална интелигентност. Как правилно да ги развиваме, за да бъдем професионално и лично успешни" и  "Изготвяне на електронни дидактически материали, електронни уроци, електронни тестове чрез съвременните възможности на дигиталните технологии ".

 

 

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА КЛУБ "ТАТКОВИНА I Б КЛАС"

С разказ за славното минало на България, патриотични песни и стихове на класически български автори, първокласниците от група за занимания по интереси "Татковина 1Б клас" по проект "Подкрепа за успех", се представиха пред ученици и учители от Гимназия "Свети Кирил и Методий" - Цариброд, които гостуваха на СУ "Вела Благоева" на 25.06.2021 г. 
 
     
 
 

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА КЛУБ "ТАТКОВИНА II Б И В КЛАС"

Учениците от група за занимания по интереси "Татковина II Б и В клас" по проект "Подкрепа за успех"проведоха своята представителна изява. Те показаха  познания в областта на кариерното ориентиране. Разказаха любопитни факти за различни професии. Включиха активно гостите си, като задаваха гатанки и разгадаваха загадки, за да откриват различни професии.

          

 

Приключиха дейността си две групи по Проект BG05M20P001-2.012-0001 „Образование за утрешния ден“ за учебната 2020/2021 година

Двадесет ученици от IIГ клас участваха в клуб "В света на компютрите" с ръководител Ивелина Минкова, единадесет шестокласници работиха в клуб "В света на технологиите" с ръководител Анета Драганова. Учениците повишиха своите дигитални компетентности и умения, научиха се да използват различни дигитални инструменти за създаване на изображения, видео и презентации. 

Изображения създадени с различни приложения от шестокласниците

Изображения на учениците от втори клас

 

 

СУ “ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЩЕ СИ ПАРТНИРА С УЧИЛИЩЕ ОТ СЪРБИЯ ПО ПРОГРАМА “РОДЕН ЕЗИК И КУЛТУРА ЗАД ГРАНИЦА”

СУ “Вела Благоева” от В. Търново ще си партнира с училище от Сърбия по програма “Роден език и култура зад граница” на Министерството на образованието. Взаимодействието ще е по Модул 3 – “Партньорства”, чрез който се очаква подобряване на образователните резултати чрез обмен на училищни практики и ефективни образователни подходи. Целта е да бъдат създадени ефективни партньорства между българските държавни и общински училища и българските неделни училища зад граница.
“През лятото моят колега от студентските години във ВТУ Братислав Стаменов ми се обади. Не се бяхме чували дълго време. Оказа се, че е станал директор на гимназия “Св. св. Кирил и Методий” в Димитровград, Сърбия. Каза ми, че с неговите колеги са решили да кандидатстват по тази програма и предложи да им станем партньор от българска страна”, разказа Ангел Янчев, директор на СУ “Вела Благоева”. Той поясни, че програмата на МОН, в която ще участва училището, наподобява партньорските програми на ЕС “Еразъм+”. Тя е свързана с мобилност, посещение на В. Търново и областта от страна на училището от Сърбия. Гостуващите 3-ма учители и 10 ученици ще посетят както училището-домакин, така и забележителностите в региона. Целева група на програмата са гимназистите между 15 и 19 г. Великотърновското училище е единственото в област В. Търново и едно от малкото в България, които ще участват в този проект на Образователното министерство, добави Янчев.

www.dnesbg.com

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
643
590
17640

Вашето IP: 3.236.239.91

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.