logo

КЛУБ "КАРИЕРА" В СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" - ОФИЦИАНО ОТКРИВАНЕ НА 22 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОДИНА

На 22.12.2016 г. в СУ „Вела Благоева“ беше открит официално Клуб „Кариера“. Гости на събитието бяха инж. Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието във Велико Търново, Красимира Петкова от местния екипи за съдействие и подкрепа на проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”, Тодор Видиновски, ръководител на Центъра за кариерно ориентиране във Велико Търново, заедно с кариерните консултанти. Краткото тържество, водено от Биляна Овчарова от X клас, с участието на ученици от всички 12 пилотни паралелки, започна с иновативно разтваряне на “стената на възможностите“. Надписи с думи на двойно сгънат лист играха  ролята на лента за откриване на Клуба.

СУ "Вела Благоева" е едно от 42-те пилотни в страната за апробиране на програма по кариерно информиране и консултиране по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”. Училището работи активно съвместно с Центъра за кариерно ориентиране с ръководител Тодор Видиновски. Проектът се осъществява по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Програмата е разработена за да помогне учениците да намерят отговор на въпроса: Какво ще правя след завършване на основно или средно образование и какви практически стъпки трябва да предприема за да постигна целта си? Програмата по кариерно ориентиране помага на учениците да осъзнаят необходимостта от формирането на конкретни умения, от придобиването на знания относно ресурсите и съществуващите възможности на образователната система за развитие на личните им планове, от познаване и прилагане на основни стратегии за вземане на решение за избор на образование и професия.

Клуб „Кариера“ предлага възможност за групови обучителни сесии и индивидуално консултиране, кътове за групова и индивидуална работа, разполага с мултимедия, лаптопи и осигурява възможност за интерактивни упражнения по програмата.

В СУ „Вела Благоева“ програмата за кариерно ориентиране се апробира от училищния психолог Лилия Цанкова и главен учител Розалия Димкова. Те провеждат учебни часове по кариерно ориентиране от началото на месец ноември. Работата на училището по проекта ще продължи до есента на 2017 г. Темите, по които обучават ученици от I до XII клас са „Умения за определяне на цели“, „И професиите имат семейства“, „За да съм ориентиран, трябва да съм информиран“.

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
96
453
13353

Вашето IP: 3.209.80.87

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.