logo

ВТОРИ УЧЕНИЧЕСКИ ФИЛОСОФСКО-ИСТОРИЧЕСКИ КОНКУРС „ОТНОШЕНИЯ НА СВЕТОВЕТЕ“

110 ученици от 30 училища от цялата страна се включиха във философско-историческия конкурс ОТНОШЕНИЯ НА СВЕТОВЕТЕ, организиран от СУ "Вела Благоева" по повод 35 години от създаването на училището.

Конкурсът се проведе за първи път, а в двете направления история и философия свои творби представиха ученици от I до XII клас, разпределени в три възрастови групи за всяка категория. Участниците в направление история трябваше да подготвят презентация, есе или рисунка на тема: Български просветни дейци. 160 години от рождението на Вела Благоева, а участниците в направление философия да разсъждават върху различни мисли и цитати, сред които и думи на Вела Благоева.

Представените ученически творби ще се оценяват от комисия, в чийто състав са включени изявени учители и утвърдени преподаватели на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Във всяка категория ще бъдат присъдени първо, второ и трето място, а наградите се състоят от плакет/медал и грамота. Оценките на участниците от Трета възрастова група в направление философия, ще могат да бъдат използвани за кандидатстване в специалностите на Философски факултет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (философия, психология, политология, национална сигурност) вместо оценката от ДЗИ, като при балообразуването ще се взема по-високата оценка.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани до 11 май 2020 година.

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
585
721
23509

Вашето IP: 3.85.224.8

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.