logo

Филтър
 • ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА СТИПЕНДИИ ЗА I СРОК НА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

  Срок за подаване на документи за стипендии за I срок на уч. 2016/2017 г. - до 26.10.2016 г. в канцеларията на училището (каб. 225).

  Правила за отпускане на стипендии на учениците от СУ "Вела Благоева" след завършване на основно образование

   

 • СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

  От 10 октомври СУ „Вела Благоева” се включи в Националната седмица на четенето с различни инициативи с ученици от I до XII клас.

  Учениците от IVА клас представиха приказните герои чрез гатанки, четоха приказки и драматизираха пред учениците от I клас и децата от ПГ на СУ “Вела Благоева“. Малчуганите от подготвителната група и първи клас разбраха, че книжките са богати със знания и ни учат да бъдем по-добри един към друг. Четвъртокласниците изработиха и подариха книгоразделители на първокласниците за тяхната първа самостоятелно прочетена книжка.

  Второкласниците се срещнаха със студентите от кръжока „Четящият студент, четящото дете” от Педагогическия факултет към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Децата гледаха презентация, слушаха приказка и отговаряха на занимателни въпроси. Срещата с приказните герои беше забавна и увлекателна за децата, за което благодарим на професор Мандева, докторант Р. Минчева и „четящите студенти”.

  На 11 октомври Яна Илиева от IXБ клас, Биляна Овчарова и Деница Стефанова от X клас зарадваха децата от ДГ „Ален мак” с детски книжки – подарък от СУ „Вела Благоева”. Гимназистките прочетоха любими български приказки на малчуганите.

 • УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЧЕТВЪРТИ ДО ОСМИ КЛАС СЕ ВКЛЮЧИХА В КАМПАНИЯТА „ЗНАМ И МОГА В ИНТЕРНЕТ“

  На 29 септември 2016 г. в двора на СУ „Вела Благоева” се проведоха игри, част от националната кампания на Теленор и Националния център за безопасен интернет. Доброволци, обучени от Националния център за безопасен интернет, ни гостуваха, за да разговарят с малките и по-големи ученици за онлайн тормоза.

  С учениците от четвърти до осми клас се проведоха  игри „Знам и мога в интернет“, в която те се запознаха с различни рискови ситуации, свързани с тормоза в интернет, с цел да усвоят успешни стратегии за справяне с него и игра „Профайлър”, в които чрез онлайн тест с таблет децата имаха възможност да оценят собственото си поведение в примерни ситуации, както и да развият уменията си за справяне с тях. Целта на игрите беше да направи учениците по-чувствителни към онлайн тормоза.  

  Всички деца, които се включиха в инициативата, получиха стикери и силиконови гривни по повод кампанията, а училището ни получи  играта-винил „Знам и мога в интернет“, за да продължим да развиваме добрата инициатива. 

   

 • ПРОМЕНИ В СЕДМИЧНОТО РАЗПИСАНИЕ ЗА VА, VIIA, VIIIA, VIIIБ, X, XI и XII КЛАС ОТ 03.10.2016 Г. ПОРАДИ ОТСЪСТВАЩ УЧИТЕЛ

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
853
1016
19814

Вашето IP: 34.234.223.229

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.