logo

Филтър
 • ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ, МОЖЕМ ДА ЧЕТЕМ

  „Ние вече сме грамотни!“ - гордо заявиха първокласниците при СОУ „Вела Благоева“.

  Те отбелязаха постигнатия успех с „Празник на буквите“.  Рецитираха, пяха и драматизираха. Децата показаха на своите гости колко много знаят.  За положения труд те получиха книжка с български народни приказки.

  Гордеем се с нашите първокласници!

 • ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ ЗА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА

  Пролетната ваканция за всички деца от подготвителната група и ученици от І до ХІ клас е от 31.03.2014 г. до 04.04.2014 г. включително. Учебните занятия  за всички деца от подготвителната група и ученици от І до ХІ клас продължат на 07.04.2014 г., понеделник, по утвърденото седмично разписание и график на дейностите през учебната 2014/2014 година  в училище.

  Пролетната ваканция за учениците от ХІІ клас е от 31.03.2014 г. до 01.04.2014 г. включително. Учебните занятия за ХІІ клас продължават от 02.04.2014 г., сряда, по утвърденото седмично разписание.

 • СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ЩЕ ПРЕДЛАГА ОБУЧЕНИЕ ПО ИНДОНЕЗИЙСКИ ЕЗИК

  Извънредният и пълномощен посланик на Република Индонезия в Република България и Република Албания Негово превъзходителство Бунян Саптомо се срещна с учители от СОУ "Вела Благоева" на 22 март 2014 г. По време на съботния празничен ден индонезийската делегация, включваща и съпругата на посланика и втория секретар в посолството госпожа Дина Мартина разговаряха с 13 учители за бъдещото сътрудничество, за историята на индонезийския език Бахаса Индонезия, културата народа на огромния архипелаг със 17 000 острова и 245 милионно население, за помещението, в което да изградят Център за индонезийски език и култура в търновското училище.

  Република Индонезия е петнадесета най-голяма икономика на планета и през 2010 г. брутният им вътрешен продукт надхвърли 1 трилион долара. Езикът Бахаса Индонезия се говори от около 300 милиона души, освен в Индонезия, Малйзия, Сингапур, Бруней и Южен Тайланд. Използва латиницата за писмената си система.

  С помощта на сдружението за приятелство с Индонезия „Нусантара“, на неговия председател Евгения Димитрова и местен представител Жени Сапунджиева, в следващите седмици в СОУ „Вела Благоева“ ще бъде организирана изложба на произведения, създадени с яванската техника „Батик“, ще бъдат прожектирани филми за перлата в короната на индонезийската туристическа индустрия остров Бали.

  Посланик Бунян Саптомо покани официално директорът на търновското училище Ангел Янчев на откриването на индонезийския център в Софийския университет в края на седмицата.  Официална страница на Република Индонезия.

   

   

 • 21 МАРТ 2014 Г. - НЕУЧЕБЕН ДЕН ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  Със заповед на Кмета 21 март 2014 г. е неучебен ден за всички ученици в Община Велико Търново.

  Празнична програма на град Велико Търново

 • РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ПО ПАРАЛЕЛКИ ЗА ВСИЧКИ КЛАСОВЕ И ПОДГОТВИТЕЛНАТА ГРУПА В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" - 19.03.2014 Г.

  На 19 март 2014 година, сряда, от 18:00 часа ще се проведе родителска среща по паралелки за всички класове и подготвителната група в СОУ "Вела Благоева".
  Дневен ред:
  1. Успех на учениците от паралелката.
  2. Дисциплина на учениците от паралелката.
  3. Запознаване с:
  3.1. промените в Правилника за дейността на СОУ "В. Благоева";
  3.2. Правила за провеждане на дейностите в ПИГ в начален етап на СОУ "В. Благоева" (само за паралелките от начален етап). 
  4. Работа на стоматологичния кабинет в училището.
  5. Избор на родители за членове на Училищното настоятелство.

  Списък на класните стаи на паралелките.

 • ВТОРОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЗАРАДВАХА ОБИТАТЕЛИТЕ OT ДОМА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 МАРТ ВТОРОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЗАРАДВАХА ОБИТАТЕЛИТЕ OT ДОМА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. 

  Децата поздравиха новите си приятели с кратка програма, включваща песни, танци и театрална постановка за Баба Марта. След това закичиха възрастните хора с мартеници и им подариха картички и пролетни рисунки, които сами са направили в часовете по домашен бит.
  Инициативата за гостуването е на самите ученици. Заедно с тях в дома бяха класният им ръководител Десислава Дянкова и библиотекарят на училището Янка Ангелова.

  в-к Борба

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
158
773
158

Вашето IP: 3.235.137.159

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.