logo

Филтър
 • ВРЪЧВАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  На 21.06.2013 г. (петък) от 12:00 часа в залата на третия етаж в СОУ "Вела Благоева" ще бъдат връчени свидетелствата за основно образование на завършилите осми клас. 

 • ДВЕТЕ УЧЕБНИ КОМПАНИИ НА СОУ "В. БЛАГОЕВА" СА СРЕД "ИЗГРЯВАЩИ ЗВЕЗДИ" НА ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ

  Министерството на образованието и науката проведе обучение за треньори по предприемачество в училищното образование съвместно с екипа на Джуниър Ачийвмънт  България.  Заявки за обучението са подали 178 учители от цялата страна, от които са одобрени само 30. Един от одобрените е г-жа  Ивалина Климентинова  от СОУ „Вела Благоева”. Училището предлага обучение в профил „Предприемачество и бизнес”  по програма на  Джуниър Ачийвмънт България от 2010 година. Според  Мария Янкова, координатор на обучението, под ръководството на директора Ангел Янчев училището е добило имидж на бързо развиващо се учебно заведение не само в област Велико Търново, но и в страната. За тези три години в училището действат вече две учебни компании, а обучението по предприемачество е застъпено още в начален етап, където треньор  е главен учител Пенка Иванова. 

  Особено впечатляващи са успехите на първата учебна компания – „Виктория”. Преди броени дни УК „Виктория” участва в Национално състезание „Най-добра учебна компания на България 2013” в София, под патронажа на Джуниър Ачийвмънт България със специалното участие на президента на Република България, министъра на образованието, американския посланик, кмета на София, посланици и представители на бизнеса. Състезанието се проведе в два дни. Първият ден в Световния търговски център учениците от 11”а” клас представиха пред жури презентация  за дейността си през учебната година. Вторият ден от състезанието премина в търговско изложение на произведените продукти в  Интер Експо Център. За СОУ „Вела Благоева” това е голям успех, тъй като до бизнес форума „Изгряващи звезди 2013” Джуниър Ачийвмънт България допуснаха само  35 учебни компании от действащите в страната 150.

  Учениците от гимназията  участват и в Европейския конкурс „generations @ school 2013”, посветен на солидарността между поколенията. Те имаха незабравима среща с обитателите на Дома за стари хора във В. Търново и откриха колко вълнуващи могат да бъдат танците с тях, обсъдиха идеи за бъдещата дейност на компаниите. Можете да видите как протичат срещите им на видеото, с който участват в конкурса, както и да ги подкрепите, като гласувате за тях.

  Общинско радио Велико Търново  
  Darik news
  вестник Янтра днес

   

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VII КЛАС

  ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VII КЛАС - ЮНСКА СЕСИЯ

  Консултации се провеждат от учителите по предмети във времето от 9:00 до 11:00 всеки ден от 17 до 27 юни 2013 г. в кабинета на учителя.

 • СОУ "В. БЛАГОЕВА" ПРЕДСТАВИ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА ХХVII НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ЕКИПИ ПО ПЪРВА ПОМОЩ

  Отборът на СОУ "Вела Благоева" представиха област Велико Търново на провелото се в село Лозен  ХХVII  Национално състезание на ученическите екипи по първа помощ. Седмокласничките Кристиана Даалиева, Ивомила Петкова, Десислава Петрова и Билян Узунова бяха ръководени от Калин Крумов от младежкия авариен екип към БЧК и г-жа Анастасия Георгиева. Участници от 28 отбора показаха знания и умения по оказване на първа долекарска помощ в девет различни ситуации - пътнотранспортно произшествие, промишлена авария, природно бедствие, битов инцидент и други. В девет специализирани пункта отборите демонстрираха своите знания за Червения кръст, международното хуманитарно право, психо-социалната подкрепа и други теми.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
746
1121
18000

Вашето IP: 34.229.76.193

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.