logo

Филтър
 • ДВАМА ПЕДАГОЗИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СЕ СРЕЩНАХА С ПРЕЗИДЕНТА НА СЛОВЕНИЯ

  С ПРЕЗИДЕНТА НА СЛОВЕНИЯ Д-Р ДАНИЛО ТЮРК СА СЕ СРЕЩНАЛИ ДИРЕКТОРЪТ НА СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” АНГЕЛ ЯНЧЕВ и учителката Розалия Димкова. Двамата са участвали в заключителната среща по проекта „Европейски деца на една сцена” по програма „Коменски”. Те пътуваха миналата седмица до училището във Велике Бруснице в Словения. Там са се събрали партниращите си училища по този проект от Испания, Словения, Турция, Полша, Румъния и Гърция.

  В два семинара са били отчетени финалните продукти на партньорството и са били изработени въпросници, които да регистрират ефекта на проекта върху участниците – ученици, учители и родители.

  Само по този проект СОУ „Вела Благоева” успя да реализира 19 пътувания на учители и 21 пътувания, в които са участвали ученици. За реализирането му гимназията получи 20 000 евро от Центъра за развитие на човешките ресурси. Проектът е двугодишен и през първата година всеки от партньорите представи традиционна пиеса на родния си език, а в края на проекта всички деца участваха в една обща пиеса.

  в-к Борба

 • КЛУБОВЕТЕ “АРХИМЕД” И “ПИТАГОР” ПО ПРОЕКТ УСПЕХ ПРИКЛЮЧИХА СВОЯТА ДЕЙНОСТ

  Специални грамоти и много награди получиха в края на учебната година малките математици от клубовете “Архимед” и “Питагор” при СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново. Своето завършване те отбелязаха с четиричасово тържество, в което показаха, че математиката може да бъде не само полезна, но и приятна. Празника уважиха училищното ръководство, учители, родители и съученици. На заключителната сбирка бяха представени презентации на тема: “Забавни задачи”, “Парадокс на Ръсел”, “Велики математици”, които членовете на клубовете сами бяха изработили. Особено впечатляваща беше разработката на Мартин Иванов, посветена на числото  – 3,14. В презентацията си момчето умело беше съчетало теория, компютърна анимация и графичен дизайн. Домакините включиха в празника и своите гости, които попълваха математическа кръстословица, отговаряха на въпросите от забавната викторина и решаваха логически задачи.

  В клубовете, носещи имената на двамата древногръцки математици, участват ученици от V и VII клас, а техни ръководители са учителите г-жа Стефка Колева и г-жа Ценка Славчева. Двете форми, които децата посещават в свободното си време, са създадени по проект УСПЕХ на образователното министерство.

  в-к Янтра днес З. ДИМИТРОВА

 • СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ПОКАЗАХА ИЗБОРА СИ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ И ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ.

  Учениците от секцията по „Сексуално здравно образование”, проект УСПЕХ, на своята заключителна сбирка. Те показаха на своите приятели и родители избора си за здравословен начин на живот и отговорно поведение.

 • X КЛАС ИМАТ ВЕЧЕ ЦВЕТНА И ПРИВЕТЛИВА КЛАСНА СТАЯ

  Заедно и след часовете десетокласниците ремонтираха класната си стая под зоркия поглед на класния ръководител г-жа К. Микинска и училищния майстор. Сега всичко е цветно, чисто и приветливо.

 • ФИНАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЛУБ „ПРИКАЗЕН СВЯТ” ПО ПРОЕКТ УСПЕХ

  Всяко нещо има начало и край. И ето, че този край настъпи за участнитниците от Клуб "Приказен свят" по проект УСПЕХ в СОУ „Вела Благоева”. Гости на участниците бяха техните съученици, родители, г-жа З. Маринова. Участниците представиха направените от тях илюстрации, оформени от всеки в книжка, представиха драматизация на приказката "Дядовата ръкавичка", запознаха гостите с видовете приказки и биографии на писатели. Г-жа Неделчева представи на гостите втора част на презентацията "Приказен свят", където всеки участник изказа своето мнение за проекта. Имаше поздравления за гостите - танц, песен и елементи от карате. В края на представянето имаше много изненади за участниците, те получиха много подаръци - книжки, раница, грамота, книгоразделител, скицник, читателски дневник, моливи и пастели и флаш-памет с качени снимки от участието на учениците в проекта.

  Третокласниците от клуба похапнаха торта "Слънце" и пиха студен чай, за да имат сили за лятната ваканция. Всички останаха много доволни и благодариха на г-жа Неделчева за положените усилия от нейна страна.

 • TЪРЖЕСТВО ЗА ВРЪЧВАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВАТА ЗА ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ


  На 22 юни 2012 година от 10:00 часа в СОУ "Вела Благоева" осмокласниците ще получат свидетелствата за основно образование.

 • ОТБОР „СРЪЧКОВЦИ” И ОТБОР „ПЧЕЛИЦИ” , УЧАСТНИЦИ В КЛУБ „ИСКАМ ДА УСПЕЯ” СЕ СЪРЕВНОВАВАХА ПРИ ИЗРАБОТВАНЕТО НА ГРАДА НА МЕЧТИТЕ СИ

  На 14 юни учениците от клуб „Искам да успея” имаха представителна изява. Съученици, учители и гости наблюдаваха състезание в изработване на макет на град. Надпреварата беше между отбор „Сръчковци” и отбор „Пчелици”. Двата отбора си направиха идейни проекти, избраха си капитани, разпределиха си задачите в отбора и всички много се стараха. След като се справиха с поставената задача, капитаните презентираха работата на отбора.

  Журито внимателно наблюдаваше дейността им, мотивира своята оценка и определи победител в състезанието - отборът на сръчковците. Всички участници получиха награди.

 • ВТОРОКЛАСНИЦИТЕ ОТ КЛУБ „ИСКАМ ДА УСПЕЯ” ПРОЯВИХА ФАНТАЗИЯ И САМИ НАРЕДИХА ВКУСНИ САНДВИЧИ

  За второкласниците от клуб „Искам да успея” кулинарството беше една много интересна тема. Консултант-доброволец беше леля Ваня - готвач в училището. Тя им даде ценни съвети за приготвянето на зеленчукова и плодова салата. Малките джуниърчета се запознаха и с историята на сандвича, и с начина за приготвянето му. Проявиха фантазия и сами наредиха вкусотии в чинии. Децата споделиха, че тази дейност им е била много забавна, интересна и полезна, а накрая и много, много вкусна.

 • ПРЕД ГОСТИ И ПРИЯТЕЛИ КЛУБ "В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ" ПО ПРОЕКТ "УСПЕХ" ПОКАЗАХА СВОЯТА ДЕЙНОСТ

  Kлуб "В света на приказките" по проект "УСПЕХ" с ръководител г-жа Мирослава Колева представи своята дейност. Гостите с интерес наблюдаваха драматизация на приказките "Дядовата ръкавичка" и "Дядо и ряпа", която учениците представиха на английски език. Следваха игрите "Приказна бъркотия", гатанки с приказни герои, музикални и тацови изпълнения за гостите и приятелите на клуба. Всички участници заслужено получиха своите награди. Родители и учители благодариха на децата и тяхната ръководителка за положения труд и пожелаха успех.

 • МАЛКИТЕ „ОРЛИ”, „ПЧЕЛИЧКИ” И „ГЕПАРДИ” ОТ ЧЕТВЪРТИ КЛАС ПРОЯВИХА СРЪЧНОСТ, СМЕЛОСТ И СЪОБРАЗИТЕЛНОСТ В НАЧАЛОТО ЛЯТНАТА СИ ВАКАНЦИЯ

  От 03 до 07 юни 2012 г. се проведе зелено училище на Беклемето с ученици от четвъртите класове и техните класни ръководители – Т. Енева, Р. Пенева, Д. Дянкова и Р. Пеева. Още първия ден под ръководството на опитни аниматори, учениците се разделиха на три отбора - „Орли”, „Пчелички” и „Гепарди”. Малчуганите показаха сръчност, смелост и съобразителност в оспорвана надпревара на различни игри, някои от които бяха: „Алпийски тролей”, „Катерене по дърво”, „Правене на огън в планината”, „Сглобяване и разглобяване на палатка”, „Ориентиране по азимут с компас и карта” и др.

  Последният ден се проведе класиране на отборите и всеки отбор получи грамота за отлично представяне. Голяма смелост, воля и желание показаха четвъртокласниците и на проведения 16-километров поход по билото на Стара планина до заслона „Орлово гнездо”. По пътя те се запознаха с различни растения, дървета и си направиха снимка за спомен по Карцовия бук, свързан с историята на Руско-турската война. Възхищаваха се на красивите гледки от Стара планина.

  На връщане учениците посетиха Троянския манастир и Орешака. Купиха подаръци за своите родители и щастливи и доволни се прибраха вкъщи, запазят незабравими спомени от чудесното забавление в планината.

 • „ЗАБАВЛЯВАМ СЕ, ИГРАЯ И НАКРАЯ ВСИЧКО ЗНАЯ” Е МОТОТО ПОД КОЕТО ПРЕМИНАВА ОБУЧЕНИЕТО В КЛУБ „ДА СМЕ ЗДРАВИ И СИЛНИ” ПО ПРОЕКТ УСПЕХ

  В клуб „Да сме здрави и силни” малкият ученик разбира за влиянието на храната върху тялото. Добива първи познания за здравословните храни и изгражда здравословни навици за хранене и живот. Навсякъде виждаме добре рекламирани лакомства, но за съжаление не винаги храните с по-привлекателни опаковките са здравословни. Всеки участник в клуба предстои да научи колко е важно да се поддържа добра физическа форма, как може да стане по-здрав, силен и издръжлив. "Ще се запознаем с проблемите на Земята и нейните обитатели, породени от дейността на хората. Ще достигнем сами до практични идеи как всеки от нас може да допринесе за спасяването на планета" - сподели ръководителката на групата Мариета Иванова.

  Предстои среща с училищния лекар и разговор за здравословните навици, изготвяне на постери, драматизация на приказки за здравето, участие в парад на плодовете, зеленчуците и витамините, спортуване в местността „Ксилифор”.

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VIII КЛАС

  Има промяна на датите за изпита по:
  - математика за V и VI клас;
  - история и цивилизации за VI, VII и VIII клас;
  - изобразително изкуство за VI клас.

  ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VIII КЛАС - СЕСИЯ ЮНИ 2012 ГОДИНА

 • АРТ-СТУДИО "ПРИЛОЖНИК-ДЕКОРАТОР" ПО ПРОЕКТ УСПЕХ ПОДРЕДИ СВОЯТА ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ИЗЛОЖБА

  Арт-студио "Приложник-декоратор" по проект УСПЕХ приключи своята дейност. Участниците подредиха изложба с изработени от тях изделия по изучените теми - оригами, пачуърк, папие маше, колажи и много други. През учебната година те често подаряваха свои неща по различни поводи, от което се чувстваха доволни. На 5 юни - по повод Международния ден за опазване на околната среда те изпратиха до РИОСВ своя картичка-хербарии с послание.

  Преди да получат грамоти и награди, децата изразиха желание следващата година отново да се включат в подобен клуб . За участниците имаше весела викторина, игри, почерпка и много пожелания за весела ваканция.

 • КЛУБЪТ "В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ" ПО ПРОЕКТ УСПЕХ НА СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ЗАПОЧНА СВОЯТА ДЕЙНОСТ НА 1 ЮНИ - ДЕН НА ДЕТЕТО

  Клубът "В света на приказките" по проект УСПЕХ на СОУ "Вела Благоева" започна своята дейност на 1 юни - Ден на детето. Малките второкласници получиха своите отличителни, клубни емблеми - стикер с приказен герой и името на всеки участник. Децата бяха приятно изненадани от книжки, подарък за техния празник.

  "Учениците се зарадваха изключително много на своите книжки и започнаха с интерес да ги четат. Решихме да създадем и клубна библиотека "Приказко", за която децата да донесат собствени любими книжки" - сподели г-жа Мирослава Колева, ръководител на клуба. Празникът продължи с игри и рисунка на асфалт, а децата истински се забавляваха.

 • ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ ЗА ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2012/2013 Г.

  До 15 юни 2012 г. е срокът за записване на първокласници за учебната 2012/2013 г. в СОУ "Вела Благоева" с удостоверение за завършена подготвителна група.

  Можете да направите това в стая 222 от 8:00 часа до 16:30 часа  всеки работен ден.

  Родителска среща ще се проведе на 20 юни 2012 г. и ще започне от 18:00 часа в учителската стая на третия етаж.

 • ВТОРОКЛАСНИЦИТЕ ОТ КЛУБ „МАЛКИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ В ДЕЙСТВИЕ” ПО ПРОЕКТ УСПЕХ НАПРАВИХА ИЗЛОЖБА С ИЗРАБОТЕНИТЕ ОТ ТЯХ ИЗДЕЛИЯ И ПОСТЕРИ

  В последния учебен ден учениците от клуб „Малките предприемачи в действие” по проект Успех имаха представителна изява. Те подредиха изложба с изработените от тях изделия и постери. Пред своите гости – родители, учители и съученици малките предприемачи презентираха дейностите по проекта, показаха своите предприемачески умения и забавляваха присъстващите. Проведоха интервю за готвач на новооткрит ресторант. Показаха колекция от еко тоалети, саморъчно изработени. Съучениците им се забавляваха, а възрастните се възхищаваха на уменията им. Малките предприемачи не само произвеждат и продават, но и даряват. Те подариха на госпожа Георгиева – библиотекар в училището книгоразделители, които ще се ползват в библиотеката.

  В продължение на четири месеца малките ученици играейки овладяваха икономически знания. Със сигурност им е било забавно и интересно, защото отново заявиха желание да се включат през следващата година в клуб „Джуниър”. И всички заслужено получиха грамоти и награди.

 • УЧЕНИЦИТЕ ОТ КЛУБ „МАЛКИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ В ДЕЙСТВИЕ” ПО ПРОЕКТ УСПЕХ ПОСЕТИХА ГРАД ТРЯВНА

   

  На 29 май учениците от клуб „Малките предприемачи в действие” по проект Успех посетиха град Трявна – люлка на резбари и иконописци. Разгледаха Даскаловата къща, в която  се помещава единственият в страната специализиран музей на резбарското изкуство. Впечатлиха се от  колекцията с творби на самобитния майстор Генчо Марангозов – резба и дървени скулптури на български ханове, царе и възрожденски дейци. Разходиха се по занаятчийската улица. С изключителен интерес наблюдаваха майсторството на резбарите. Разгледаха и бижутерийна работилница. Запознаха се с бижутерията като изкуство,  с труда на бижутерите, които им демонстрираха своите умения – изработването на разнообразни накити.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
547
769
14229

Вашето IP: 52.55.186.225

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.