logo

Филтър
 • КЛУБ "СРЪЧНИ РЪЦЕ" ПО ПРОЕТ УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ СВОЯТА ДЕЙНОСТ

  На 30.05.2012 г. клуб "Сръчни ръце" по проет УСПЕХ приключи своята дейност с представителна изява, показваща работата на клуба в проекта. Гостите - родители, учители и съученици, видяха презентация, която включваше снимки от дейността на клуба и предметите, изработени в заниманията през целия период на дейността му. Участниците в клуба бяха подредили изложба, в която запознаха гостите с различните видове техники, използвани при изработването на продуктите. Децата направиха и демонстрация на техниката папие маше.

  Учениците споделиха, че работата им в проекта е била много забавна и интересна и се разделят с тъга. Като награда всяко едно дете получи грамота, комплект бои за рисуване и книжка.

 • ПОЕТЪТ ЙОРДАН КУШЕВ ПРЕДСТАВИ НА ВТОРОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” НОВАТА СИ КНИГА „БЪЛГАРЧЕ БЪДИ”

  На 28 май гост на второкласниците беше  поетът Йордан Кушев. Той представи новата си книга с детски стихотворения „Българче бъди”.  Учениците изпълниха негови стихотворения, зададоха много въпроси, поздравиха поета и му пожелаха нови творчески успехи.

 • АТЕЛИЕ "ТВОРЧЕСТВОТО НА БОИЧКИТЕ" ПО ПРОЕКТ УСПЕХ ПОДРЕДИ ПОРЕДНАТА ИЗЛОЖБА В СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

  В навечерието на 24 май учениците от IVВ, IVГ и VА клас от ателие "Творчеството на боичките" по проект УСПЕХ с ръководител Иванка Николова, подредиха поредната изложба във фоаето на третия етаж  на училището.

 • УЧЕНИЦИ ОТ СОУ "В. БЛАГОЕВА" СА ПОБЕДИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФИНАЛЕН ТЕСТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО НА СДРУЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЧАЛНИ УЧИТЕЛИ

  За трета поредна година учениците от начален етап на СОУ "Вела Благоева" участваха в състезания по различни учебни предмети, организирани от Сдружението на българските начални учители. Проведоха се пет състезания през учебната годинa, като учениците сами избираха на кое от тях да се явят. От явилите се право да участват в Национален финален тест получават тези ученици, които на две състезания са получили максимален брой точки.

  И тази учебна година малките ученици  се представиха достойно. След като провериха своите знания и умения и изявиха своите възможности за Националния финален тест се класираха 14 ученици, а се явиха 12 от тях. Национални победители с максимален брой точки са Михаил Радоев, ІІВ клас, Даниел Трополинов, ІІІА клас и съученичката му Доротея Дончева, ІІІВ клас, а от четвъртокласниците – Беатрис Делиниколова, ІVВ клас и Ренета Дянкова, ІVГ клас. Учениците получиха грамоти и предметни награди.

 • ЮНАЧЕТАТА НА СОУ "В. БЛАГОЕВА" ЗАВОЮВАХА СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ НА VIII ДЕТСКИ НАЦИОНАЛЕН ОЛИМПИЙСКИ СЪБОР „ЮНАЧЕ” В НЕСЕБЪР

  На един от най-светлите празници - 24 май, малките юначета от III и IV клас на СОУ "Вела Благоева" заминаха на състезание по спортна гимнастика в гр. Несебър. След оспорвана борба между отборите, участници на VIII детски национален олимпийски събор ЮНАЧЕ нашите състезатели завоюваха поредица ор сребърни медали, като започнаха с два - за рецитация и за рисунка. Отборно за изпълнението си в гимнастическия комплекс спечелиха второ място и купа. Съобразителността и бързината в спортната щафета им донесе отново второ място и купа.

  След победата, малките спортисти заслужено се потопиха в морето. А вечерта се забавляваха на детската дискотека и пъстрия карнавал. Всички се завърнаха с медали и усмивки на лицата.

 • КРАЯТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗА ПЪРВИ КЛАС

  Малчуганите от първи клас в СОУ "Вела Благоева" отпразнуваха успешното завършване на учебната 2011/2012 година. На 22 май посетиха със своите учители Габрово, Етъра, Соколовския и Дряновския манастир.

  И последния учебен ден - 24 май.

 • ДЕТСКИ ШАХМАТЕН ПРАЗНИК

  На 2 юни 2012 година (събота) можете да се включите в седмото издание на
  детски шахматен турнир за купата на вестник "Янтра днес"

  Покана и информация за 2012 година

 • СТЕФАН ПАВЛОВ И ПЛАМЕН КИНОВ СПЕЧЕЛИХА МЕДАЛИ ОТ СЪСТЕЗАНИЯ ПО КАРАТЕ

  На 13.05.2012 г. в Международен турнир „Купа Плевен” – 2012, участваха учениците Стефан Павлов VБ клас и Пламен Кинов VI В клас, от спортен клуб по карате „КАЛОЯН” гр. Велико Търново. В дисциплината КАТА момчета Стефан Павлов се класира на първо място и получи златен медал, а в дисциплината КУМИТЕ момчета завоюва сребърен медал. Пламен Кинов спечели бронзов медал в двете дисциплини.

  Стефан и Пламен участваха на 22.04.2012 г. в турнира „Купа КОМПАС” – 2012 в Монтана, като Пламен Кинов завоюва златен медал в дисциплината КАТА момчета и бронзов медал в КУМИТЕ момчета. Стефан Павлов завоюва бронзов медал в двете дисциплини.  В отборната надпревара заеха второ място в КАТА за момчета.

   

 • МАЛКИТЕ СПОРТИСТИ ОТ III КЛАС СПЕЧЕЛИХА МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНИ И МЕЖДУНАРОДНИ СЪСТЕЗАНИЕ

  Третокласничката Мария Красимирова Ангелова, състезателка на Великотърновския клуб по художествена гимнастика "Етър - Елит", е спечелила 1 златен и 2 сребърни медала на състезание с обръч и без уред на международно състезание в Белград, проведено на 29.04.2012 г. Мария побеждава гимнастичките на Босна и Херцеговина, Словения, Чехия, Русия, Унгария и много елитни софийски клубове.


  Георги - IIIВ,  Борислав - IIIБ,  Мария - IIIБ,  Данаил - IIIВ  и Стефан - IIIБ

  Борислав, Стефан, Георги и Данаил от трети клас тренират в карате клуб Калоян. През март са участвали на национално състезание в Кнежа - Борислав е спечелил сребърен медал, а Георги - бронзов медал. На републиканско състезание в Сливен през април Борислав  и Георги спечелили сребърни  медали, а Стефан - бронзов медал. Малките каратисти са се представили най-добре на национално състезание в Монтана, Георги е завоювал 2 сребърни медала, Борислав - 1 сребърен медал и 2 бронзови, а Борислав спечелил 2 бронзови медала. 
  На 13 май в град Плевен те са спечелили отново призови места - Георги е завоювал 2 златни медала, а Стефан и Данаил са получили по 1 златен и 1 сребърен медал.

 • КЛУБ „ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ” ПОЧИСТИ ЗА ПОЛОВИН ДЕН ДВОРА НА СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

  Темата на обучителната сесия в клуба за тази събота беше „Наблюдения върху храненето”.  Участниците попълниха въпросник,  говориха за модерните храни, странните храни, достъпните храни, любими храни и споделиха вкусни домашни рецепти.  За съжаление понякога опаковките са повече от самите хранителни продукти, а понякога и по-привлекателни.

  В това се убедихме и докато събирахме боклука от току що окосения училищен двор.

  Нашите наблюдения върху хранителните (а и някои други) навици продължиха и на площадките и алеите и за съжаление сред майският сняг, черешите, туята, цъфналите шипки открихме „цъфнали” близалки, бутилки,  тубички от странни боядисани сладоледи и какви ли не още примери за JUNK FOOD.

  Открихме интересни и странни отпадъци, пластамасата преобладаваше, затова и втората част на нашата учебна сесия посветихме на нея и  задачата беше изработване на инсталация от пластмасови бутилки. Децата ще направят и  постери,  флаери,  с които ще отбележат 5 юни -  Световен ден на околната среда.

  За нас 12 май беше един УСПЕШЕН ден, в който научихме нови неща за храните, отпадъците, боклука и за самите себе си (въпреки, че забравихме табелата на проект „Училище за себеутвърждаване и европейски хоризонти”).

  в-к Янтра днес

 • ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ НИКОЛА УЗУНОВ ОТ СОУ „В.БЛАГОЕВА” СТАНА ПЪРВИЯТ ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАН УЧЕНИЧЕСКИ ОМБУДСМАН В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  В четири училища – във Велико Търново, Свищов, Стражица и Елена, на 9 май се проведоха избори за длъжността омбудсман. Изборите навсякъде се проведоха като точно копие на истинските - с избирателни комисии, начало и край на изборния ден и с прозрачни урни, взети назаем от общинските избирателни комисии. Общо 16 ученици се кандидатираха за тази длъжност в четирите училища. Гимназиите участват в проект на Министерството на образованието, науката и младежта за иновации в образованието и институцията „Ученически омбудсман” беше създадена по идея на директорите, чиито училища са се включили в проекта. Омбудсманите се избират с мандат от една година.

  Никола е ученик в търновското СОУ „Вела Благоева”, където изборите приключиха в ранния следобед на 9 май 2012г. Там за длъжността се състезаваха двама кандидати. Конкурент на Никола Узунов беше Светлозар Иванов, ученик в X клас. И двамата имаха структурирани предизборни щабове, идеи за развитието на институцията омбудсман и предизборни срещи, на които да се представят.

  С 262 гласа, които са 67% от действителните бюлетини, изборите спечели Никола.

  В изборите в търновското училище са участвали 418 гласоподаватели, или 73% от имащите право на глас. Недействителните бюлетини са били 25, или 6%, каза след преброяването на гласовете директорът на гимназията Ангел Янчев.

  в-к Борба

 • ОТБОРЪТ НА СОУ "В. БЛАГОЕВА" ЗАВОЮВА ТРЕТО МЯСТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО "ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ

  На 26.04.2012г. се проведе областният кръг на състезанието  "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", организирано от областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". На този ден преди 26 години Чернобилската атомна електроцентрала претърпя авария, която се смята за най-сериозната в историята на световната атомна енергетика.

  Отборът на СОУ "Вела Благоева" завоюва трето място. В състезанието взеха участие седмокласниците: Ангел Топалгечев, Габриела Гатева, Максим Aтанасов и Мария Бинева. Техните ръководители бяха г-жа Анастасия Георгиева и д-р Зоя Михайлова.

  Учениците получиха грамота, награди и поздравления от организаторите на състезанието, показаха отлични знания по теоретичната подготовка и демонстрираха умения за справяне в различни кризисни ситуации в пет учебни състезателни центъра:

  - Индивидуални средства за защита и Единен европейски номер за спешни повиквания 112 -  поставяха противогази и памучно-марлени превръзки.

  - Пожарна безопасност - "ликвидираха” пожар и анализираха ситуацията

  - Защита при бедствия - земетресение и наводнение " -заеха укрития по време на земетресение и помогнаха на човек, който „се дави".

  - Защита при промишлени аварии - показаха действията за неутрализиране на замърсяване с хлор, амоняк, въглероден окис, радиоактивно замърсяване и други.

  - Първа помощ - "помогнаха на наранени ученици по време на волейболен мач".

  Повече за състезателната атмосфера вижте в клипа

 • ВЪЗПИТАНИЦИ НА СОУ “ВЕЛА БЛАГОЕВА” ПРЕДСТАВИХА НА АНГЛИЙСКИ ПИЕСАТА “ИЗГУБЕНОТО ПОКОЛЕНИЕ” В ИСПАНИЯ

  Възпитаници на СОУ “Вела Благоева” представиха на английски пиесата “Изгубеното поколение” в Испания. Шестокласниците Йоана Евтимова, Десислава Петрова, Ивомила Петкова и Стефан Атанасов заедно с трима свои учители участваха в поредната работна среща по проекта “Европейските деца на една сцена” в испанския град Ронда. Инициативата се финансира по програмата “Учене през целия живот”.
  Постановката на търновските ученици е част от общия спектакъл “Един за всички и всички за един в Европа”, в който участват деца от Румъния, Словения, Гърция, Турция, Испания и Полша. Сценарият на “Изгубеното поколение” е дело на самите ученици, а преподавателите Моника Костова, Цветан Боянкински, Катя Бакалова и Маргарита Воденичарова са помогнали на младите хора да пресъздадат образите на Сесилия, нейната баба и съучениците й Иван и Мария.
  В Испания децата са гостували на училище “Мигел де Сервантес”. Там са присъствали в учебни часове заедно с испанските си домакини и са наблюдавали религиозна процесия, пресъздадена от най- малките. Специално за гостите родителите и учителите са приготвили различни традиционни ястия, а най-любопитен за чужденците бил деликатесът от опашка на бик. Децата са разгледали забележителностите на магичния град Ронда, посетили са най-стария и голям Бул ринг в Испания, изработен изцяло от камък. Домакините са организирали и посещение на двореца Алхамбра, Гранада, като един от интересните обекти се оказа кулата на Вела, от която се открива приказна гледка към белите къщи на Гранада и заснежените върхове. Като контраст последния ден групата се разходи до пристанището на Малага и премина по червения килим по време на филмовия фестивал.
  По време на визитата директорът Ангел Янчев, учителите Моника Костова и Розалия Димкова са обсъдили задачите за последната среща в Словения. Тогава ще бъдат представени финалните продукти от двугодишното партньорство.

  в. Янтра днес

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
570
769
14252

Вашето IP: 52.55.186.225

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.