logo

Филтър
 • УЧЕНИЦИ ОТ СОУ "В. БЛАГОЕВА" СА ПОБЕДИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНИЯ ФИНАЛЕН ТЕСТ НА СЪСТЕЗАНИЕТО НА СДРУЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЧАЛНИ УЧИТЕЛИ

  За трета поредна година учениците от начален етап на СОУ "Вела Благоева" участваха в състезания по различни учебни предмети, организирани от Сдружението на българските начални учители. Проведоха се пет състезания през учебната годинa, като учениците сами избираха на кое от тях да се явят. От явилите се право да участват в Национален финален тест получават тези ученици, които на две състезания са получили максимален брой точки.

  И тази учебна година малките ученици  се представиха достойно. След като провериха своите знания и умения и изявиха своите възможности за Националния финален тест се класираха 14 ученици, а се явиха 12 от тях. Национални победители с максимален брой точки са Михаил Радоев, ІІВ клас, Даниел Трополинов, ІІІА клас и съученичката му Доротея Дончева, ІІІВ клас, а от четвъртокласниците – Беатрис Делиниколова, ІVВ клас и Ренета Дянкова, ІVГ клас. Учениците получиха грамоти и предметни награди.

 • КРАЯТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗА ПЪРВИ КЛАС

  Малчуганите от първи клас в СОУ "Вела Благоева" отпразнуваха успешното завършване на учебната 2011/2012 година. На 22 май посетиха със своите учители Габрово, Етъра, Соколовския и Дряновския манастир.

  И последния учебен ден - 24 май.

 • ДЕТСКИ ШАХМАТЕН ПРАЗНИК

  На 2 юни 2012 година (събота) можете да се включите в седмото издание на
  детски шахматен турнир за купата на вестник "Янтра днес"

  Покана и информация за 2012 година

 • ОТБОРЪТ НА СОУ "В. БЛАГОЕВА" ЗАВОЮВА ТРЕТО МЯСТО НА СЪСТЕЗАНИЕТО "ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ

  На 26.04.2012г. се проведе областният кръг на състезанието  "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", организирано от областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". На този ден преди 26 години Чернобилската атомна електроцентрала претърпя авария, която се смята за най-сериозната в историята на световната атомна енергетика.

  Отборът на СОУ "Вела Благоева" завоюва трето място. В състезанието взеха участие седмокласниците: Ангел Топалгечев, Габриела Гатева, Максим Aтанасов и Мария Бинева. Техните ръководители бяха г-жа Анастасия Георгиева и д-р Зоя Михайлова.

  Учениците получиха грамота, награди и поздравления от организаторите на състезанието, показаха отлични знания по теоретичната подготовка и демонстрираха умения за справяне в различни кризисни ситуации в пет учебни състезателни центъра:

  - Индивидуални средства за защита и Единен европейски номер за спешни повиквания 112 -  поставяха противогази и памучно-марлени превръзки.

  - Пожарна безопасност - "ликвидираха” пожар и анализираха ситуацията

  - Защита при бедствия - земетресение и наводнение " -заеха укрития по време на земетресение и помогнаха на човек, който „се дави".

  - Защита при промишлени аварии - показаха действията за неутрализиране на замърсяване с хлор, амоняк, въглероден окис, радиоактивно замърсяване и други.

  - Първа помощ - "помогнаха на наранени ученици по време на волейболен мач".

  Повече за състезателната атмосфера вижте в клипа

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
86
1151
15535

Вашето IP: 54.227.76.180

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.