logo

Филтър
 • КАРАЛИЙЧЕВИ ДНИ В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Учениците от IVВ клас се подготвиха за отбелязването на 110-годишнината на големия български писател Ангел Каралийчев в часовете по Литература. Радина и Рая изработиха постер, свързан с живота и творчеството на писателя, и го представиха на своите съученици. Други ученици прочетоха откъси от любими негови произведения – „Майчина сълза”, „Тошко Африкански”, „Житената питка”, „Приказен свят” и ги илюстрираха в рисунки, като подредиха интерестна изложба в класната стая.Децата с удоволствие ще се включат в конкурса за най – интересен карнавален костюм, рисунка и презентация, която вече са изработили – споделя тяхната класна ръководителка Десислава Дянкова.


  В Деня на книгата 23.04, учениците от ПИГ II клас проведоха занятие  посветено на живота и творчеството на Ангел Каралийчев. Учениците разкзваха любими приказки, направиха илюстрации и се забавляваха  с играта "Познай приказката".


 • МЛАДИТЕ МАТЕМАТИЦИ НА СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" СПЕЧЕЛИХА ДВЕ ПЪРВИ, ЕДНО ВТОРО И ЕДНО ТРЕТО МЯСТО

  На 22.04.2012 г.  в гр. Велико Търново се състоя традиционното Великденско математическо състезание, което се провежда едновременно в много градове на страната. Учениците решаваха тестови задачи, разделени в три групи по трудност. СОУ «Вела Блаагоева» беше представено от  25 ученици.  Михаил Радоев от ІІ В клас зае 1 място измежду 78 други второкласници. Андрей Върбанов от VIA клас също е първи сред своите връстници. На 2 място се класира Михаела Петрова също от II В клас, а  Мартин Добромиров от VIIБ клас зае 3 място. Призьорите получиха грамоти и предметни награди от Съюза на математиците в България. Добри резултати постигнаха Драгомира Драганова от I Б клас и Симона Димитрова от V клас.

 • В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА 22 АПРИЛ УЧЕНИЦИТЕ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЗАСАДИХА ДРЪВЧЕТА – СИМВОЛ НА ЖИВОТА

  На 21 април в 11 часа  учениците от седми и девети клас на СОУ „Вела Благоева” се включиха активно в инициативата „Подари дръвче, засади гора” под патронажа на министъра на образованието младежта и науката  Сергей Игнатов. В двора на училището те засадиха повече от 20 иглолистни фиданки и липи, заедно с учители и служители. За успешното реализиране на инициативата помогнаха местните държавни горски стопанства в Плачковци и Г. Оряховица, които подариха младите дръвчета на училището. По-малките ученици от III до VI клас ще продължат да се грижат за фиданките, като ги поливат, а десетокласниците от учебна компания "VICTORIA" ще изработят обозначителни табелки, на които ще пише датата и повода на засаждането, както и класа, който ще се грижи за него.

  Седмокласници и осмокласници от групи по училищни проекти с ръководител  Кр. Ганева се включиха в инициативата на регионалната екоинспекция и участваха в залесяването на зелените площи на западния пътен възел във Велико Търново.

  Дарик

 • РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ЗА УЧЕБНАТА 2012/2013 НА 26 АПРИЛ 2012 Г.

  На 26 април 2012 година (четвъртък) от 18:00 часа в СОУ "Вела Благоева" ще се проведе родителска среща за бъдещите ученици от I клас за учебната 2012/2013 година.

  Родителската среща ще се проведе в учителската стая на третия етаж.

 • ЧЕТИРИ УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА ИЗБИРАТ УЧЕНИЧЕСКИ ОМБУДСМАН

  НИКОЛА УЗУНОВ И СВЕТЛОЗАР ИВАНОВ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА ПЪРВИТЕ ДВАМА ИЗВЕСТНИ КАНДИДАТИ ЗА ПОСТА УЧЕНИЧЕСКИ ОМБУДСМАН. Никола е ученик в XI клас и зад неговата кандидатура е застанал изборен щаб „Победител”. Светлозар е десетокласник и е издигнат от изборен щаб „Справедлив ученически процес”.


  Такава институция ще има в четири училища в областта, които работят по проект на Министерството на образованието, науката и младежта. Освен търновската гимназия „Вела Благоева” в програмата са се включили още СОУ „Иван Момчилов” в Елена, СОУ „Ангел Каралийчев” в Стражица и Държавната търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” в Свищов. Навсякъде омбудсманът ще бъде избран в избори.

  От вчера започна да тече срокът, в който учениците могат да подават заявления за електронно гласуване на изборите за училищен ученически омбудсман в канцеларията на училището. Имат време да направят това само до 20 април. Петима са кандидатите за поста в Търговската гимназия в Свищов. Те са ученици от девети до 12 клас и преди Великден са провели първия си диспут на тема „За или против наказанието преместване в друго училище”. Трима са засега кандидатите в СОУ „Ангел Каралийчев” в Стражица. Най-малкият мераклия за ученически омбудсман е петокласник. До края на седмицата трябва да станат известни кандидатите за тази длъжност и в СОУ „Иван Момчилов” в Елена. Проектът освен това има състезателен характер. Така четиримата директори участват в конкурса на Министерството на образованието, науката и младежта по програмата „Иновации в управлението на училищата”. Училищните шефове са отборът, който ще защитава честта на цялата Великотърновска област. Капитан на тима е старши експертът по квалификацията в Регионалния инспекторат по образованието Диляна Славчева.

  С. БОЯНОВА  в-к Борба

 • ДВАМА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА УЧИЛИЩEН УЧЕНИЧЕСКИ ОМБУДСМАН В СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” НА 9 МАЙ 2012 Г.

  На свое заседание от 10.04.2012 г. Централната училищна избирателна комисия допусна на изборите за Училищен ученически омбусман на 9 май 2012 г.следните кандидати:

  1. Никола Марков Узунов, XI клас, с изборен щаб „Победител”;

  2. Светлозар Евгениев Иванов, X клас, с изборен щаб „Справедлив ученически процес”.

  От 17 до 20 април учениците от СОУ „В. Благоева” могат да подават заявления за електронно гласуване на изборите за Училищен ученически омбудсман в канцеларията на училището.

  От 19 април двамата кандидати за Училищен ученически омбудсман и техните изборни щабове могат да провеждат предизборната си кампания в регламентираното от Училищна избирателна комисия време: часа на класа, междучасията и след часовете за деня, в срок до 8 май 2012 г. включително.

 • ВЕЛИКДЕНСКИ ПОЗДРАВ ОТ ШЕСТОКЛАСНИЦИТЕ НА СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Свети и светли празници

  пожелават учениците от VI клас на СОУ "Вела Благоева"!

 • ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИЯ БАЗАР В СТАЯ 111 НА СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"!


  Малките "сръчковци" от клуб "Сръчни ръце" по проект УСПЕХ от IVA клас с ръководител старши учител Таня Енева изработиха много красиви предмети и ги изложиха на Великденския базар. В него се включиха много ученици от начален етап - клуб "Малките предприемачи в действие", с ръководител главен учител Пенка Иванова, както и представителите на арт-студио „Приложник декоратор” от V клас с ръководител библиотекаря Анастасия Антонова. Великденските яйца, кошнички, картички и още много други Великденски украси ще се продават с благотворителна цел. Учениците сами ще решат за какво ще изразходват средствата получени от продажбата.


 • РЕЗУЛТАТИ НА УЧЕНИЦИ ОТ СОУ „В. БЛАГОЕВА” В МАТЕМАТИЧЕСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ”

  На 17 март 2012 г. във Велико Търново се проведе най-масовото математическо състезание в света за ученици от втори до дванадесети клас - "Европейско кенгуру". С най-добри постижения от участвалите ученици от начален етап на СОУ „Вела Благоева” са:
  Михаил Радоев от IIВ клас - на 2 място;
  Катерина Тончева от IIБ клас – на 3 място;
  Мирослав Миленов от IIВ клас - на 5 място.

  При по-големите ученици добре се представиха:
  Андрей ВърбановVIA клас с 4-ти резултат в групата на V-VI клас; 
  Мартин Иванов, VIIА клас с 6-ти резултат в групата на VII-VIII клас.

 • КОНКУРСИ И ИНИЦИАТИВИ ПО СЛУЧАЙ 110-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ И СЕДМИЦАТА НА ДЕТСКАТА КНИГА И ИЗКУСТВАТА ЗА ДЕЦА В СОУ „В. БЛАГОЕВА”

  Включете се в училищните конкурси и инициативи по случай 110-годишнината от рождението на Ангел Каралийчев и Седмицата на детската книга и изкуствата за деца:

  1. Лично творчество на свободна тема – есе, разказ, приказка, стихотворение
  2. Илюстрация по произведения на Ангел Каралийчев
  3. Презентация или клип за живота и творчеството на Ангел Каралийчев
  4. Най-оригинален карнавален костюм, представящ герой от произведение на Ангел Каралийчев

  За повече информация

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
107
1151
15556

Вашето IP: 54.227.76.180

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.