logo

Филтър
 • КОЛЕДНА ВАКАНЦИЯ

  От днес учениците от цялата страна излязоха в коледна ваканция. Тя ще продължи 16 дни – от 22 декември 2012 г. до 6 януари 2013 г. включително.

  Първият учебен ден ще бъде 7 януари 2013 г. (понеделник).

   На 6 януари от 14:00 часа в сградата на СОУ "Вела Благоева" ще се проведе общински кръг на олимпиадата по физика.

   

   

  ПОЗДРАВ ОТ VБ КЛАС ЗА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

 • КОЛЕДЕН БАЗАР В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" 2012

  Традиционният за СОУ „Вела Благоева” Коледен базар се проведе от 18 до 21.12.2012 г.  В подготовката му се включиха, учители и ученици от начален етапна, двете учебни компании на ученици от гимназиален етап, както и много родители.

  В продължение на месец учениците от начален етап заедно със своите учители и родители се трудиха, за да изработят красиви коледни и новогодишни сувенири.

  Клубовете "Млад предпримач" и "Малките предприемачи" по проект УСПЕХ, обучаващи се по програма на Джуниър Ачийвмънт, подредиха щанд с ръчно изработени изделия с благотворителна цел. Малките предприемачи ще дарят събраните средства на второкласничката Виктория Кямилова, за да бъде продължено нейното лечение.Останалите щандове на начален етап предлагаха своите коледни изделия, като със спечелените средства и тази година искат да подобрят училищния интериор.

  Учениците от гимназиален етап се включиха в коледния базар с изделията на своите Учебни компании, с които представиха умения, придобити по време на обучението по предприемачество на Джуниър Ачийвмънт. Учебна компания „Боляри” на учениците от IX клас се представи с красиво изработени коледни картички, весели химикали, шалове и коледни кексчета. Учениците от компанията показаха как обикновените химикали могат да се превърнат във весели човечета с ръце и интересни прически. Изобретателност демонстрираха и учениците от XIклас обединени в Учебна компания „Виктория”. Те представиха свещници изработени от черешово дърво и шишарки, практични разделители и удобни пазарски чанти.Учениците изненадаха своите клиенти с коледни късметчета. Те потвърдиха с дела своето мото „Заедно ще успеем!”

  Darik news   в-к Борба

 • УЧЕНИЦИ ОТ СОУ „В. БЛАГОЕВА” ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА ЗА НАЙ-ХУБАВА СУРВАКНИЦА

  169 деца от Велико Търново участваха в традиционния конкурс за най-хубава сурвакница под наслов „От Коледа до Васильовден”.

  Второ място в творческата надпревара зае Деница Николова от IБ клас. Поощрителни награди получиха Християн Ивайлов Христов и Габриела Христова Минчева от IВ клас, както и Дарина Евгениева Пенчева от VБ клас. Учениците от IВ клас получиха и специалната награда за сурвакница от иновативни материали.

  Заместник-кметът Снежана Данева награди победителите с грамоти и предметни награди.

 • В ИЗЛОЖБА НА ТЕМА „ЕДНА ЗИМНА ПРИКАЗКА” СЕ ВКЛЮЧИХА МАЛКИТЕ ХУДОЖНИЦИ ОТ IБ, IIА И IIIА КЛАСОВЕ ВЪВ ФИЛИАЛА НА ОКРЪЖНА БИБЛИОТЕКА „П.Р.СЛАВЕЙКОВ”.

  По случай наближаващите Коледни и Новогодишни празници във филиала на Окръжна библиотека „П.Р.Славейков” в квартал Бузлуджа се организира изложба от детски рисунки на тема „Една зимна приказка”, в която участваха малките художници от IБ, IIА  и IIIА класове на СОУ „Вела Благоева”. Техните рисунки са изложени във фоайето на библиотеката. На 10.12.2012 г. учениците от тези класове с класни ръководители – г-жа Дянкова, г-жа Манчева и г-жа Филипова посетиха библиотеката, подариха коледни картички на служителите.

  Дядо Коледа награди децата с грамоти и книжки, а те го поздравиха с кратка програма от песнички и стихотворения. Малките първокласници ще чакат с нетърпение да станат читатели през месец април, когато те вече ще бъдат грамотни.

 • КОЛЕДЕН БАЗАР В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Заповядайте на традиционния Коледен благотворителен базар 

  в  СОУ „Вела Благоева”от 18 до 21 декември 2012 г.

  Откриване на 18.12.2012 година от 13 часа в кабинет 110.

  Базараът ще бъде отворен всеки ден от сряда до петък

  от 8:30 часа до 14: 30 часа

  ОРГАНИЗАТОРИ НА БАЗАРА:

  Клубовете „Млад предприемач” и „Малките предприемачи” по проект Успех,

  Учителите и учениците от начален етап, родители

  Учебна компания „VICTORIA”, IX и XI клас, профил „Преприемачество и бизнес”

 • “ПО КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА” – БЕШЕ ПОСЛАНИЕТО КЪМ ДЕЦАТА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА ‘’АЛЕН МАК’’ ОТ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ НА СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

  “По Коледа стават чудеса” – беше посланието към децата от детска градина ‘’Ален мак’’ от четвъртокласниците на СОУ „Вела Благоева”. Малките артисти от IVА клас под ръководството на класния им ръководител П. Дамянова, подготвиха и представиха пред децата коледния спектакъл ''Празник във вълшебната гора'', който беше само част от изненадите. Заедно ученици и учители изработиха красиви картички-ръкавички, които четвъртокласниците подариха при гостуването си на бъдещите първокласници. Имаше и почерпка за всички - баница, тиквеник и коледни сладки. На края, всички се хванаха и тропнаха весело, българско хоро - ''Ежово хоро'', което беше част от сценария на коледния поздрав. Разделихме се с покана за нови срещи на пролет.

  ''Да правим  винаги Добро, а не само преди празници!''  е нашето пожелание към всички'' – сподели класната ръководителка.

 • КОЛЕДЕН БАЗАР В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Заповядайте на традиционният Коледен благотворителен базар 

  в  СОУ „Вела Благоева”от 18 до 21 декември 2012 г.

  Откриване на 18.12.2012 година от 13 часа в кабинет 110.

  Базараът ще бъде отворен всеки ден от сряда до петък

  от 8:30 часа до 14: 30 часа

  ОРГАНИЗАТОРИ НА БАЗАРА:

  Клубовете „Млад предприемач” и „Малките предприемачи” по проект Успех,

  Учителите и учениците от начален етап, родители

  Учебна компания „VICTORIA”, IX и XI клас, профил „Преприемачество и бизнес”

 • 15 ГРУПИ ПО ПРОЕКТ УСПЕХ СТАРТИРАХА СВОЯТА ДЕЙНОСТ В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  15 групи по проект УСПЕХ стартираха своите дейности от средата на месец октомври до началото на декември в СОУ „Вела Благоева”. Повече от 350 ученици ще се включат в 27 различни групи до края на учебната година. Спорт, математика, екология, театър, фотография, предприемачество са част от различните дейности, обхващащи ученици от първи до единадесети клас.

  На 6.12.2012 г. започна дейността си и Клуб "Приказен свят" с ръководител госпожа Неделчева. Четвъртокласниците от групата посетиха Детския отдел на на регионалната библиотека "П. Р. Славейков". Всички ученици получиха своите читателски карти, а г-н Христо Димитров ги запозна с отделите в библиотеката. Учениците с интерес разгледаха многобройните лавици, запълнени с интересни книги. Харесаха си книжки, по които ще работят в следващите часове,  благодариха за топлото посрещане и си пожелаха скоро да се върнат.

 • УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ ОТ VГ КЛАС НА СОУ „В. БЛАГОЕВА” УЧАСТВАХА В ИНТЕРАКТИВНО ОБУЧЕНИЕ В РЗИ

  На 14 ноември 2012 година в РЗИ – Велико Търново ученици и родители от VГ клас на СОУ „Вела Благоева” участваха в интерактивно обучение по темата “Тютюнопушене – направи своя избор”. Под формата на игра младите хора, участници в клуб "Екомисия"по проект УСПЕХ се запознаха с факти и доказателства за вредите от тютюнопушенето, посочиха основните причини за пропушване, направиха портрет на пушача, карта на финансовите загуби и „паяжина” на здравето.

 • УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СОУ “В. БЛАГОЕВА” УЧАСТВАХА В ПЪРВАТА РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТА“ECO-LIVE TV”

  Как да живеят екологосъобразно и да намалят отпадъците в училище и в домовете си, като рециклират, редуцират и употребяват отново някои материали, ще се научат през следващите 2 г. учениците от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново. Те участват в проекта “ECO-LIVE TV”, който се реализира в партньорство с училища от Гърция, Испания, Румъния и Турция. Това е третият пореден проект, който училището реализира по Секторна програма Коменски на ЕС. В петте държави ще бъдат организирани различни изложби. Децата ще участват в направата на екодърво от отпадъчни материали.

  Шестима ученици и петима учители от СОУ “Вела Благоева” участваха в първата работна среща по проекта в румънския град Браила. През петте дена на визитата децата бяха настанени в румънски семейства. Домакини на първата мобилност бяха педагозите от Двореца на децата в Браила. “Въпреки че сградата е малка и стара, тя е истински палат за децата, в който има разнообразни извънкласни дейности – от шах, картинг, корабомоделизъм, до класове по пиано, танци, изобразително изкуство, драма, чужди езици. Всички занимания са напълно безплатни за децата. В града има и Къща за тийнейджъри, която се финансира от Общината”, разказа главен учител Розалия Димкова, координатор на проекта от българска страна.

  В първия ден от визитата всяка страна партньор разказа за своята държава, образователна система, град и училище. Благодарение на презентациите, подготвени от търновските ученици, представянето на българската група беше впечатляващо. Калина от VIIВ клас изненада чужденците с историята за българските хъшове в Браила. Презентацията на Ралица от 9 клас е  посветена на родното училище, Михаела и Ивет от 5 и 6 клас са разказаха за себе си и своите интереси. Десетокласниците Ангел и Теодор показаха свой авторски видеоклип за Велико Търново. На финала Калина е поздрави всички гости с две песни на български език. Задочно на срещата присъстваха и първокласниците на преподавателката Десислава Дянкова, които се представиха на английски език с презентация и филм, както и с подаръци – малки екодръвчета, изработени от самите тях в часовете по изобразително изкуство.

  Възпитаниците на СОУ “Вела Благоева” бяха единствените ученици, включени в работните екипи още на първата среща. В програмата беше включено посещение в детска градина, основно училище, запознаване с флората и фауната на влажните зони край Дунав. В последния ден домакините показаха на своите гости красотата на Карпатите, замъците Пелеш, Бран, крепостта “Рашнов”.

  През пролетта СОУ „Вела Благоева” ще бъде домакин на втората работна среща по проекта.
  в-к Янтра днес

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
595
769
14277

Вашето IP: 52.55.186.225

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.