logo

Филтър
 • Добре дошли в семейството на „Вела Благоева”!

  Както всяка година на 15 септември, учители, ученици и техните родители отпразнуваха заедно началото на учебната година. Усилията на малките певци, танцьори и водещи, заедно с техните учители г-жа Незабравка Вачкова и г-жа Маргарита Воденичарова заразиха всички с добро настроение.  Съвсем непринудено малките водещи накараха учителите си да запеят с тях, а всички гости на тържеството да почувстват, че са гости на голямото семейство на СОУ "Вела Благоева", както каза в приветствието си към всички директорът Ангел Янчев:

  "Уважаеми г-н Трифонов,
  Уважаеми д-р Калейнски,
  Скъпи ученици, родители и учители на СОУ „Вела Благоева”,

  Отново е 15 септември и ние отново сме заедно. Заедно ще откриваме тайните на науките и изкуствата. Ще превземаме нови спортни върхове. Ще учим, творим и играем. През изминалата учебна година, ние постигнахме завидни успехи. Най-добрите ни ученици пътуваха из цяла Европа. Посетиха Португалия, Румъния, Италия, Полша, Гърция, Турция. Осъществихме 29 пътувания на наши ученици до училищата ни партньори в Европа.

  Можем да отбележим и друг важен факт. Започваме учебната година 600 ученици и 42 учители – толкова, колкото бяхме и на миналия 15 септември. Това не се беше случвало дълго време. Не намаляваме. Вярвам, че растем и се развиваме. Считам го за успех!

  Мили първокласници,
  Първият 15 септември е незабравим. Вие, първокласници, сте най-важните участници в тържественото откриване на новата учебна година. Добре дошли в семейството на „Вела Благоева”!

  Радвам се да се обърна и към нашите деветокласници от профил „Предприемачеството и бизнес”. Скъпи ученици, вие направихте верния избор. Убедихте ни, че училището ни вече е открило своя профил и ще продължи да работи по чудесните програми на „Джуниър Ачийвмънт”.

  Драги ученици,

  Благодарете на своите учители! В края на всеки учебен час, когато ви е било интересно и полезно, благодарете на своите учители. Това е огромна награда за нас.

  На добър час!"

 • ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН В СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

  Катрин Сабелова и Преслава Михайлова са тазгодишните носителки на  наградата „Виктория" на СОУ "Вела Благоева" във Велико Търново. Призът се връчва за постигнат отличен успех и цялостна изява в началния етап и основно образование.

  Катрин, която вече е в пети клас, е завършила с отлични оценки не само началния курс на обучение, но е постигнала максимални резултати на всички тестове от външното оценяване в четвърти клас.

  Преслава грабна отличието като най-добрият ученик, завършил основно образование. Тя вече е деветокласничка, най-добрата е в класа си и активно участва в училищните събития и празници. Двете момичета получиха като награда четец на електронни книги.

  66 първокласници влязоха в три напълно ремонтирани класни стаи в СОУ „Вела Благоева". По всеобщо мнение най-красива е класната стая на 1 „в" клас, затова и тя ще участва в националния конкурс „Най-интересният момент от първия учебен ден". Ако малчуганите спечелят състезанието, ще има награди за всички тях, както и за целия клас.

  Във великотърновското училище през новата учебната година ще учат 600 ученици от 1 до 12 клас. „Вела Благоева" е и първото училище в областта, което започва годината с уреден пешеходен автобус. От инициативата ще се възползват най-малките ученици, които живеят в квартал Зоната Б. Всяка сутрин учители ще ги взимат от спирките и ще ги водят до училището за улеснение на родителите им. Така ще ги връщат и вечер след учебните занятия.

  вестник борба

  дарик нюз велико търново

 • ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

  Новата учебна 2011/2012 година ще бъде тържествено открита на 15 септември в 9:00 часа.

  Всички ученици да бъдат в двора на училището в 8:30 часа.

   

 • "English Garden Club" on Vela Blagoeva School

  WELCOME BACK!

  This new school year at Vela Blagoeva School we will have an English Garden Club! We want your help and talents to share with our club!

  What should we grow? How can we sell it??

  Who: 5th grade students, friends and family who want to join

  What: English Garden Club ( in English and Bulgarian language)

  Where: Outside on sunny days and inside on rainy days at Vela Blagoeva School!

  When: Afternoons- 1hour per week

  Why: To learn more about nature, working together and spending time with family!

  We look forward to your ideas and creativity!

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО IX КЛАС

  В графика на поправителните изпити е променена датата на изпита по история на 12.09.2011 г.

  График на поправителните изпити - септемврийска сесия за учебната 2010/2011 г.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
501
769
14183

Вашето IP: 52.55.186.225

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.