logo

Филтър
 • До 31 август можете да участвате в конкурса "Дърво с корен 2011"

  До 31 август можете да номинирате своето любимо дърво в конкурса "Дърво с корен 2011" на Фондация "ЕкоОбщност". Малките почитатели на природата на възраст от 6 до 14 години могат да участват в категорията "Млад природолюбител". Всички, които обичат да садят дръвчета и така да помагат на природата могат да се включат в категорията "Дърво с бъдеще".
  Как можете да направите това, вижте тук:
  http://www.bepf-bg.org/page/Дърво-с-корен-2011/79.html
 • Ученици от СОУ "В. Благоева" откриваха тайните на зеления глобус

  Ученици от СОУ “Вела Благоева” показват част от материалите, изработени по проект.

  29 пътувания до Гърция, Англия, Португалия, Турция и Италия са осъществили през последните 2 г. учителите от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново. В 16 от тях са участвали и ученици. Те са реализирани в рамките на завършилия проект “Откриватели на тайните на зеления глобус”. Това е първата инициатива на СОУ-то по програма Коменски за многостранни партньорства. В дейностите са участвали ученици от 1 до 12 клас и техните учители, родители, доброволката от Корпуса на мира Ашли Ланг и партньорите от РИОСВ.
  Децата са опознали биоразнообразието в различни райони на страната, провели са екскурзии и зелени училища.
  Децата от различните класове бяха ангажирани в различни дейности. Четвъртокласниците поставиха пиесата “Четирите желания” на английски език, в която представиха очарованието на сезоните. Третокласниците готвиха вкусни плодови и зеленчукови салати, разказа координаторът на проекта Розалия Димкова, преподавател по биология. Децата от 6 клас работиха по темата за климатичните промени, изработиха модели, в това число и действащ вулкан. Учениците от 5 клас създадоха модели на клетки от разнообразни материали, а седмокласниците – едноклетъчни растения и животни от есенни листа. Техните съученици от 8 клас изработиха постери за всички седем държави.
  Учениците от 9 до 12 клас работиха по темите за ролята на водата в природата. Те опознаха и тайните на Врачанския балкан и Национален парк “Централен балкан”.
  Всички “открития” и продукти са били представени по време на визитите зад граница. “Благодарение на мобилностите учениците откриха тайните на Атлантическия океан и най-големият океанариум в Европа, тайната на водопадите в Едеса и столицата на Александър Македонски – Пела, травертитите на Памуккале, минахме по мраморните улици на Ефес, открихме невероятните миниатюри в библиотека Малатестиана в Чезена и красивите мозайки на Равена, всичко, което може да се направи от растения в Лондонската Кю гардън. Открихме нови храни, различни обичаи, изпитахме тръпката от първото летене със самолет, открихме нови измерения на гостоприемството, открихме приятели и създадохме приятелства”, обобщава Розалия Димкова.
  Златина ДИМИТРОВА

 • ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012

   

  ВСЕКИ УСПЕХ ЗАПОЧВА

   

  С ДОБРОТО ОБРАЗОВАНИЕ

   

  След трети етап на класиране след завършено основно образование (за IX клас), СОУ "Вела Благоева" обявява, че броят на записаните ученици  в профил "Технологичен - Предприемачество и бизнес" е 23. Свободните места са 3.

  Срокът за подаване на документи за заемането им е от 26 юли до 01 септември 2011 г.

 • Силвия Обрешкова от VI Б клас спечели I награда от биeнале на детската рисунка

  За пореден път ученичка от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново, 12-годишната Силвия Обрешкова спечели първа награда в 15-ото издание на бианалето на детската рисунка в Тръстеник. След специална селекция шестокласничката се пребори да представя старата столица в пленер на дунавския бряг. В него са се включили 49 деца с 55 рисунки. Детските творби са били представени в изложба.

  Форумът се провежда под надслов “С цветовете на дъгата”, а за участие в него са постъпили 263 рисунки на деца от 29 селища в страната.
  Силвия е участвала в много регионални и национални конкурси, но това е първата й голяма награда. През март т.г. талантливата млада художничка бе сред отличените в конкурса “Велико Търново – моят роден град”, посветен на празника на старата столица.

  З. Георгиева, в.Янтра днес

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
587
551
10493

Вашето IP: 18.212.222.217

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.