logo

Филтър
 • ЗАПИСВАНЕ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012 Г. В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Напомняме на всички родители на бъдещите първокласници, че крайният срок за записването за учебната 2011/2012 година и подаване на оригиналните удостоверения за завършена подготвителна група е 15 юни 2011 година. Записването се извършва в кабинет 226 от 8:00 до 16:30 часа всеки работен ден.

 • СОУ "Вела Благоева" в празничното шествие по случай 24 май във Велико Търново

  Представителната група на СОУ "Вела Благоева" включи отбора по спортна гимнастика "Юначе" II-III клас и баскетболния отбор момичета V-VII клас, които достойно представят училището в състезания със завоюваните призови места. До тях са младата смяна на мажоретния състав и вокалната група на училището. Начело на всички гордо носят новото училищно знаме учениците от осми клас.

  в. Борба

 • На 20 май учителите и учениците от СОУ "Вела Благоева" тържествено изпратиха ВИПУСК 2011

 • Конкурс за ученици от средните училища EUROPA SECURA

  Вижте повече информация в секцията Състезания и конкурси

 • Международен конкурс за ученици от средните училища

  Института за Европейска политика EUROPEUM организира
  Международен конкурс за ученици от средните училища
  по въпросите на сигурността, Европейският съюз и НАТО и ролята им в световната система за сигурност.

  Вижте повече информация и регистрация за участие на:

  http://www.europasecura.cz/en/index.php

  до 2 юни 2011г.

  Информация на български език за конкурса.

 • ПРАЗНИК НА КНИГАТА В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  На 18 май най-добрите млади творци сред петокласниците и шестокласниците на СОУ "Вела Благоева" се изявиха на заключителния етап на Празника на книгата.

 • НЕУЧЕБНИ ДНИ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

  Във връзка с провеждането на държавни зрелостни изпити на XII клас и националното външно оценяване-изпити на VII клас, дните

  17, 19, 27 и 30 май са неучебни и в СОУ "Вела Благоева" няма да се провеждат учебни занятия.

 • Национално външно оценяване в IV клас на СОУ "Вела Благоева"

 • В час по Външно оценяване за четвъртокласниците

  Четвъртокласниците приключиха Националните изпити, наречени външно оценяване. Повечето ученици са добре подготвени и се представиха много добре. Малчуганите от IVA клас са първенци по български език, а от другите два класа - IVБ и IVВ са по-добри по математика. Резултатите на всички паралелки по човекът и природата и човекът и обществото са с 1-2 точки по-високи от българският и математиката.
  С максимален брой точки по всички предмети е Катрин Сабелова от IVВ, с три максимални оценки е Кристиана Атанасова от IVБ клас. С по две максимални оценки от четирите предмета са: Ева, Микаела, Серафима, Христо и Николен от IVА, Миглена и Симона от IVБ и Биляна от IVВ клас. С най много максимални оценки по човекът и обществото са IVA клас, а по човекът и природата са IVВ клас. Общите резултатите на трите класа са близки, но с най-висок среден успех от външното оценяване е IVБ клас.

  Класните им ръководителки Г. Димитрова, Т. Тодорова и Г. Манчева, както и З. Маринова, която преподава на IV A клас по български език и литература, са много горди с отличните постижения на своите ученици и им пожелават успешно представяне и през следващата година, когато те ще са ученици от прогимназиален етап!

 • Ученици от СОУ "Вела Благоева" тренират в карате клуб "Калоян" и печелят медали

  Ученици от СОУ "Вела Благоева "  и състезатели на Карате клуб КАЛОЯН взеха участие в три първенства по КАРАТЕ,  в  две национални купи за деца и Национално първенство за деца с общ брой участници 320 от 28 клуба в страната. Най-много медали завоюва Пламен Кинов от VВ клас - 5 медала, от които  2 златни 2 сребърни и 1 бронзов медал в дисциплините ката и кумите. На второ място с 3 медала е Стефан  Павлов от IVБ клас - 1 сребърен и 2 бронзови.

  Поздравления деца, желаем ви нови успехи и на големи първенства!

 • Седмокласничката Ива Пенчева спечели “Търновската царица”

  Ива Пенчева от ШК “Етър” стана носител на купата на България по шахмат “Търновската царица”. Великотърновката събра 8 т. и оглави генералното класиране, като изпревари по допълнителни показатели Нургюл Салимова от “Локо” (Сф). Домакините от “Етър” допълниха силното си представяне и с бронзов медал на Виктор Атанасов при момчетата до 14 г., както и с три 4-и места в отделните възрастови групи – на Емил Стефанов до 12 г. при момчетата и на Мария Калбанова до 12 г. и Елена Дюлгерова до 14 г. при момичетата.
  154 участници спориха за купите и медалите в 14-ото издание на турнира, който за пръв път се организира от ШК “Етър” с подкрепата на Община В. Търново. 109 шахматисти се явиха при момчетата и 45 при момичетата, които се състезаваха в два турнира с отделни класирания по възрастови групи до 8, 10, 12 и 14 години.
  “Общият награден фонд бе 1300 лв., а Община В. Търново осигури купите и медалите”, съобщи главният организатор Светла Йорданова.
  Ива Пенчева стартира блестящо с шест поредни победи, но в 7-ия кръг отстъпи на Нургюл Салимова, която вече имаше една загуба. Великотърновката обаче успя да спечели и последните си две партии и стана първа с 8 т., като изпревари конкурентката си по допълнителни показатели. Ива е ученичка в СОУ “Вела Благоева”, досега в турнира е била първа до 12 г., но за първи път печели голямата награда. Короната на “Търновската царица” й бе връчена от Светла Йорданова заедно с купата на България, златен медал и премия от 150 лв.

  в. Янтра днес

 • СИП Театър с ръководител Катя Бакалова представиха "Българи от старо време" в Търново преди да отпътуват до Комотини, Гърция

  Очаквайте скоро и видео от представлението.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
779
1121
18033

Вашето IP: 34.229.76.193

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.