logo

Филтър
 • Осмокласниците и петокласниците в надпревара за повече изяви в седмица на празника на СОУ "Вела Благоева"

  В края на седмицата на 29 април 2011 г. СОУ "Вела Благоева" ще отбележи своя празник за 26-ти път. Изявите на учениците през последните десет дни са посветени на тази годишнина.

  В навечерието на Великден четвъртокласниците приключиха благотворителния си базар и със спечелените средства искат да освежат цветовете на източния и западен вход  на училищния двор.

  Осмокласниците ще организират почистването на двора и работят усилено по създаването на подходящи табели, с които да информират училищната общност и гражданите на квартала за желанието си да учат, спортуват и се забавляват в едно приветливо и чисто място - СОУ "Вела Благоева".

  На 27 април училищните отбори и групи се представиха отлично навсякъде:

  - Първо място в областното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации", състояло се в Г. Оряховица. Отбора ни от осмокласници, се пребори с останалите 5 отбора и завоюва правото да участва в Националното състезание.


  - Второ място за училищния отбор в традиционното лекоатлетическо състезание за града "Лъвски скок", проведено в ДКС "В. Левски". Третокласниците и петокласниците от отбора се прибраха с много златни, сребърни и бронзови отличия в индивидуалната надпревара.

  - Откриване на изложба в РИО, В. Търново от най-добрите апликации по любими детски книжки, изработени от възпитаниците на СОУ "Вела Благоева". Конкурсът е част от училищните инициативи посветени на голямото малко четене.

  - Театралната група на училището представи пред гости от други училища, от Община В. Търново и РИО В. Търново, както и пред своите родители, учители и съученици на сцената на ОДК постановката "Българи от старо време". Всички артисти играха непринудено и с много настроение. В края на спектакъла и публиката и актьорите бяха щастливи от преживяното и си пожелаха "До нови срещи!"  Очаквайте още информация и снимки от изявите на учениците.

 • Великденски поздрав от учениците на VБ клас

  На Велики четвъртък след часовете петокласниците приключиха темата за българските пролетни празници и обичаи, за символиката в тях и за традициите. Заедно е учителката си по български език и литература г-жа Даниела Солакова, боядисаха яйцата, които внимателно пазеха още от сутринта, за да са здрави. Украсиха фоайето на втория етаж с шарени яйца и здравец. В приятните им занимания се включи и доброволеца от Корпуса на мира на САЩ - мис Лейнг.

 • Великденски поздрав от учениците на VБ и IВ клас и техните учители по български език и литература

  На Велики четвъртък след часовете петокласниците приключиха темата за българските пролетни празници и обичаи, за символиката в тях и за традициите. Заедно е учителката си по български език и литература г-жа Даниела Солакова, боядисаха яйцата, които внимателно пазеха още от сутринта, за да са здрави. Украсиха фоайето на втория етаж с шарени яйца и здравец. В приятните им занимания се включи и доброволеца от Корпуса на мира на САЩ - мис Лейнг. Вижте как направиха това в секцията В час по ...

  Ето как се приготвиха за празниците и учениците от I клас, с класен ръководител П. Иванова.

 • УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЧЕТВЪРТИ КЛАС СТАРТИРАХА УСПЕШНО БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР

  Само за няколко часа днес следобед учениците от четвърти клас на СОУ "Вела Благоева" успяха да предложат на служители и учители, на по-големите ученици и на родителите си своите Великденски творения: картички, поставки за яйца и куп други красиви неща. С помощта на класните си ръководители децата от първи до четвърти клас изработиха всички тези продукти, с които беше отрупан импровизирания щанд във фоайето на училището.

  Ако сте пропуснали днес началото на базара, можете да се включите в акцията и утре. Така можете да подпомогнете усилията на малчуганите да направят училището по-цветно и по-приветливо място.
  Вижте какво правят учениците от IVВ клас в час по информационни технологии в секцията В час по ...

 • В час по информационни технологии в IV В клас

  От две години малчуганите от IVВ клас се запознават с информационните технологии с помощта на класния си ръководител. Ето какво сподели класната г-жа Галина Манчева: ”С голямо желание учениците навлизат в света на ИТ. Знанията, получени в часовете по БЕЛ, Математика, Човекът и природата и Човекът и обществото те прилагат в компютърния кабинет.

  Вече умеят да работят с програмите Paint и Word. Запознаха се и с програмата PowerPointи смело се впускат в правенето на презентации. Последните, които направиха бяха за пролетните християнски празници Цветница и Великден.”

   

 • РОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ

  На 19 април 2011 г. (вторник) от 18:00 часа се проведе родителска среща за учениците от I до IV клас.

  На 28 април 2011 г. (четвъртък) от 18:00 часа ще се проведе родителска среща за учениците от V до X клас.

  Родителската среща за VII клас ще започне в учителската стая от 18:00 часа. Родителите ще бъдат запознати с графика на дейностите по предстоящото външно оценяване.

  На срещата ще се попълва задължителна училищна документация, свързана с планирането на часовете по задължително избираема подготовка и свободно избираема подготовка на класа за учебната 2011/2012 година. Присъствието Ви е наложително.

  Гласувайте на сайта в анкета за избор на втори чужд език. Вашето мнение е важно за нас.

  Важно за родителите на V клас.

 • Дни на книгата в СОУ "Вела Благоева"

  Инициативата "пътуващи книги" се провежда във връзка със Световния ден на книгата 23 април. В нашето училище тя ще се реализира със съдействието на доброволци студенти от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Всички имаме в библиотеките си книги, които вече сме прочели и можем да споделим с други. На 15 април във фоайето на училището студенти ще приемат нашите дарения на книги, които да започнат своето пътешествие от читател на читател.

 • Ива Пенчева от VII В стана вицешампионка на България на класически шах

  Пловдивският Новотел бе домакин на Държавните първенства по шахмат за възрастите от 8 до 18 години. В продължение на 9 дни талантите от цяла България мериха сили на класически шах, ускорен шах и блиц. Борбата основно за първите 2 места на класически шах, които дават квоти за участие на Европейско първенство през септември в курорта Албена. Великотърновският клуб „Етър" извоюва квота при момичетата до 14 години, чрез Ива Пенчева. Тя раздели 2- 3 място с 5 точки и по допълнителни показатели спечели сребърен медал. Шампионка стана Симонета Иванова от „Михаил Тал" /Червен бряг/ с 5,5точки. Ива Пенчева игра много стабилно, като загуби единствено от шампионката, съобщи треньорката Светла Йорданова. Така седмокласничката в СОУ „Вела Благоева" ще представя страната в шампионата на Европа.

  Дарик радио

 • КАКВО НОВО СЛЕД ВАКАНЦИЯТА

  ЕЛЕКТРОННИЯТ ДНЕВНИК е актуализиран към 6 април 2011 година.

  Малчуганите от СОУ "Вела Благоева"  направиха апликации и илюстрации по любими свои приказки. Изложбата от техните творби, посветена на Международния ден на детската книга и изкуствата за деца - 2 април, беше открита последния учебен ден преди ваканцията от родители и ученици.

  Така учениците продължават да се включват в инициативата Малкото Голямо четене.

 • „ПЕШЕХОДЕН АВТОБУС” ПРЕДЛАГАТ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

  „ПЕШЕХОДЕН АВТОБУС” ПРЕДЛАГАТ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” във В. Търново. Учителите, които живеят в квартал Зона В, ще поемат сутрин от родителите малките ученици и ще ги водят до училище. Педагозите са нарекли инициативата си „Пешеходен автобус”, защото ще има учители на няколко възлови места в квартала.

  "Точното разписание и спирките на екологичното и здравословно „возило” ще бъдат оповестени на 1 септември. Услугата ще бъде съвършено безплатна и цели единствено да улесни семействата, както и да създадем навици на децата да вървят пеш до училище и така да водят здравословен начин на живот”, уточни директорът на Ангел Янчев. Учениците ще се движат до училището при спазване на всички изисквания на Раздел 21 от Закона за движение по пътищата. Първото и последното дете ще носят червен флаг и светлоотразителни жилетки и ще бъдат придружавани от двама учители. Училищният майстор вече изработва специална палка с надпис „Стоп! Деца”, която „автобусът” ще използва при пресичане на улица „Венета Ботева” между кварталите Зона В и Бузлуджа.

  Иновацията, която е първата по рода си за Велико Търново, е на началните учители Теодора Тодорова и Галя Димитрова, които от новата учебна година ще бъдат класни ръководители на новите първокласници в най-голямото училище в кв. Бузлуджа.

  в. Борба

 • Празник на буквите „Ние вече сме грамотни” в І клас

  На 24.03.2011 година първокласниците споделиха с най-близките - родителите си голямата радост, че всички са вече грамотни. Пяха, танцуваха, драматизираха и рецитираха. Сбогуваха се с букварчето. Запознаха се с новата си приятелка – читанката, скрила в пъстрите си листи звънки стихове, вълшебни приказки, пословици и поговорки, с които ще зарадва детските сърчица. Малките първокласници получиха удостоверение за грамотност. Родителите им подариха чуден дар – книжка с народни приказки и им пожелаха с песни, танци и игри да са умни и добри.

  Вижте още снимки от празника на буквите в първите класове.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
594
769
14276

Вашето IP: 52.55.186.225

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.