logo

Филтър
 • ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

 • УЧИТЕЛСКИЯТ СИНДИКАТ ИЗБРА АНГЕЛ ЯНЧЕВ ЗА ДИРЕКТОР НА ГОДИНАТА

  Директорът на СОУ “Вела Благоева” Ангел Янчев получи годишната награда на Синдиката на българските учители. На специално тържество училищният шеф получи отличието за най-добър социален партньор сред директорите. Грамотата му връчи лично председателят на СБУ Янка Такева.

  Наградата на Ангел Янчев е за постигнати високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители през 2011 г. и личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство. Той е бил номиниран за приза от областната структура на синдиката. Като синдикалист на годината от Великотърновска област беше наградена Йорданка Георгиева от общинската организация на СБУ в Горна Оряховица.

  Търновският директор получава наградата заради активната си позиция по проблема за таксата битови отпадъци, които училищата в общината трябва да заплащат. Със своите действия Янчев помогна да бъде намалена на 10 %. По идея на директора в СОУ “Вела Благоева” бяха въведени електронни дневници, а сигурността на децата е гарантирана чрез камери за видеонаблюдение. С неговото активно съдействе училището работи по много национални и международни проекти и програми. В СОУ-то за втори път е сключен и Колективен трудов договор със синдиката, клаузите по който се изпълняват в съответствие с делегирания бюджет на училището.

  Досега с отличието за най-добър социален партньор сред директорите са награждавани дългогодишната шефка на ОУ “Бачо Киро” Надка Върбанова, Виолета Колева от основното училище в Ресен, Иван Чолаков, който ръководи Професионалната гимназия по жп транспорт “Н. Й. Вапцаров” и др. Преди няколко години от СБУ наградиха бившия градоначалник д-р Румен Рашев, а м.г. и кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова.

  Златина Димитрова, в. Янтра днес

 • НАГРАДИ ЗА НАЙ-КРАСИВИ СУРОВАКНИЦИ ПОЛУЧИХА УЧЕНИЦИ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

  Четвъртокласничката Дарина Пенчева от СОУ „Вела Благоева” получи специалнита награда за най-автентична сурвакница от конкурса, организиран от Общинския детски комплекс във В. Търново. Съученичката й Йоана Петкова зае второ място. Наградите бяха връчени лично от Началника на РИО – В. Търново инж. Розалия Личева.

  „И двете момичета се включиха активно в подготовката за училищния Коледния базар и трудът им беше оценен не само на щандовете му” – каза класната им ръководителка г-жа Радка Пенева.

 • ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" СЕ ВКЛЮЧИХА В БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ В ПРЕДКОЛЕДНИТЕ ДНИ

  Малчуганите от трети клас, заедно със своите родители и класните си ръководители Павлета Дамянова, Мария Петрова и Лилия Неделчева събираха дрехи, играчки, обувки и книги за децата от Дома за медикосоциални грижи в Дебелец. На 15 декември всички дарения бяха закарани в дома, където третокласниците поздравиха малките си приятели и с музикална програма. "Зарадвахме тези малки дечица и си тръгнахме доволни, че сме направили нещо добро, заено с нашите възпитаници" - сподели една от класните Лилия Неделчева.

 • ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОТ СИП „ЛИЧНА ИКОНОМИКА” ПРЕДСТАВЯТ СВОИТЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА КОЛЕДНИ БАЗАРИ В УЧИЛИЩЕ

   

  И тази година учениците на СОУ „Вела Благоева” работиха усърдно преди Рождество Христово. По инициатива на четвъртокласниците и СИП „Лична икономика” в V и VII клас с ръководител старши учител Стефка Колева, те организираха Коледни базари в училище. В продължение на месец с помощта на своите родители и учители сръчните ученици изработиха оригинални коледни и новогодишни изделия – красиви сурвакници, картички, коледни венчета, ботушчета, коледни звезди.

   

   

  Базарът на четвъртокласниците бе открит на 19.12.2011 г. в стаята 111 в сградата на СОУ „Вела Благоева”. Един от първите му клиенти бе предприемачът Красимир Гърдев, който е председател на Надзорния съвет на „ЦБА Асет Мениджмънт”.  Много родители, учители и ученици също закупиха от чудесните изделия. Помощ на малчуганите по време на базара оказват гимназистите от учебна компания „VICTORIA”. Спечелените средства от базара децата ще дарят на училището.

  От 20.12.2011 г. до 23.12.2011 г. включително във фоайето на първия етаж младите предприемачи от СИП "Лична икономика" ще продават лично изработени от тях коледни и новогодишни подаръци. Любопитните деца и родители ще могат да им се насладят до края на седмицата.

   

 • Модно ревю и кастинг за Мис и Мистър ‘’Вела Благоева’’ 2011 - 2012 година

  В СОУ "Вела Благоева" се проведе парад на красотата в края на месец ноември. 70-80 участника дефилираха по килима в кабинета по английски език на г-жа Моника Костова, инициатор на събитието, заедно с журито от VA клас. Водещи на шоуто бяха Никола Узунов от XI клас и Ирена Петрова от VIБ клас. Приветливи и с настроение те посрещаха участниците.

  Най-активни се оказаха малките момичета и момчета от училище. Въздишки, притеснения и суетене, всичко това допълнително допринесе за атмосферата на истинско модно ревю. Всеки кандидат беше оценен по три показателя:

  1. Външен вид;
  2. Стил на обличане;
  3. Умения да разговаря по различни теми.

  Журито избира победителите. Резултатите се обработват и ще станат ясни съвсем скоро.

  Всички участници се почерпиха и поздравиха за чудесното шоу и предколедно настроение.

  На 14.02.2012 г. ще се проведе вторият етап на конкурса. Публиката ще гласува за своя фаворит. Очаквайте и допълнителни номинации, освен Мис и Мистър.

 • Младите хора от СОУ”Вела Благоева” победиха СПИН със знания

  След проведения семинар в началото на учебната година с учениците от ЗИП Биология 11 клас по проект”Моят свят” отбелязването на 1 декември се случи по инициатива и с активното участие на младите хора. Никола, Павлина и Диана бяха основният екип, който организира събитието. Ролите бяха разпределени  и всеки се зае със  задачата си. Никола, като най-опитен след едноседмичния семинар в Хисаря, организиран от Корпуса на мира и с опита си като ко-водещ на есенното обучение съвместно с РЗИ Велико Търново се зае с осигуряване на информационни материали, Диана изработи повече от 200 черевени панделки и рано сутринта напомни на всички в училище,  че 1 декември е ден , в който трябва да се замислим, че да обичаш е и отговорност и риск,както и да не дискриминираме хората живеещи със СПИН. Павлина избра и написа повече от 40 послания  в часовете по ИТ, Никола събра последните данни за пандемията от СПИН и ги представи на учениците от 6 и 8 клас. Начините на заразяване, за превенция и проникването на вируса в клетките и неговият жизнен цикъл бяха представени чрез мултимедиен урок, а за финал Данчо и Доника убиха вируса  , след като отговориха правилно на всички въпроси след образователния филм с въпроси и игра”Победи СПИН със знания!”

  Учениците от 11 клас се състезаваха като отговаряха на въпроси от 4 категории: ХИВ/СПИН, ХИВ ТЕСТ, Презервативи, свободна категория. И двата отбора с капитани Ива и Ирина се справиха чудесно.
  Младите хора разшириха кръга на своите знания по въпроси, които ги вълнуват, замислиха се върху риска  и избраха да се обичат безопасно и отговорно.

 • Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

  На 17 и 18 ноември 2011г. в град Монтана се проведе Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

  Участваха отбори от всички области на България. Учениците от ІХ клас на СОУ „Вела Благоева” – Ангел Топалов, Диян Рачев, Преслава Михайлова и Цветелина Василева, представиха Великотърновска област. Отборът ни „оказа първа долекарска помощ на пострадало при пожар дете с ІІ степен изгаряне” в симулирания център Първа помощ. Всички отбори показаха знания, умения и навици за поведение при различни видове опасности, симулирани и в останалите четири центъра: Защита при бедствия (земетресение и наводнение), Защита при промишлени аварии (замърсяване с амоняк, хлор, възглероден диоксид, радиационно замърсяване), Индивидуални средства за защита, Пожарна безопасност. Отборите показаха знания, свързани с правилата при ползване на Единния европейски номер за спешни повиквания – 112.

   

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
124
1151
15573

Вашето IP: 54.227.76.180

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.