logo

Филтър
 • СОУ "Вела Благоева" организира нов електронен дневник

  СОУ "Вела Благоева" организира нов електронен дневник през месец ноември. Използвайки информационна система "Електронно училище", ние се надяваме да подпомагаме учебния процес и да подобрим комуникацията между учители и родители.

  За да заявите желанието си да ползвате услугата електронен дневник, представете на класните ръководители свой мейл адрес до 15 ноември. На този мейл адрес всеки родител ще получи потребителското си име и парола за достъп. 
  Можете да изпращате заявките си и на следния адрес souvb.ednevnik@gmail.com, като съобщението съдържа следната информация: 
  1) трите имена на ученика и клас
  2) трите имена на родителя

 • Читателски дневници и хербарии изработиха през лятната ваканция учениците от IIIВ клас

  С много игри и веселие си отпочинаха през лятната ваканция учениците от 3В клас, но не забравиха да четат и книги. "В началото на учебната година видях направените читателски дневници от учениците. А за да са по-интересни часовете по Човекът и природата, те са направили и своите първи хербарии" - сподели класната им ръководителка Лили Неделчева.

 • Четвъртокласниците от СОУ „Вела Благоева” спечелиха I място на Общинския кръг на Олимпиадата „За енергията”

  ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” - В. ТЪРНОВО, СПЕЧЕЛИХА ПЪРВО МЯСТО НА ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА „ЗА ЕНЕРГИЯТА”. Състезанието се реализира от „Е.ОН” и Министерството на образованието, науката и младежта по проект „За създаване на едно грамотно по отношение на енергията поколение”. Ивайло Милков Иванов от IVа клас, Ема Даниел Терзиева от IVб клас и Добромир Стефанов от IVв клас са получили максимален брой точки в надпреварата, затова те ще представят общината в областния кръг. След това най-добрият отбор на област Велико Търново ще участва в националния кръг, който ще се проведе във Варна. Олимпиадата е продължение на проведеното миналата година обучение на учители. Трима педагози от Великотърновска област са получили сертификати за обучители, за да предадат знанията си и на останалите свои колеги. „Е.ОН” и образователното министерство, които са в основата на проекта, решиха, че той може да има продължение, и така се роди идеята за това състезание. В деня на олимпиадата децата решаваха тест, в който трябваше да покажат знания за видовете енергийни източници и за енергията въобще. Във втория кръг работата беше практическа и там задачата беше да разкажат и да покажат как токът идва до нашите домове”, обяснява спецификата на конкурса Десислава Дянкова, учител по английски език в СОУ „Вела Благоева” и един от тримата педагози обучители. Тя се е занимавала с подготовката на четвъртокласниците, за които е направен проектът. Осем отбора от Велико Търново, Самоведене и Ресен са участвали в общинския кръг на олимпиадата. До областния са допуснати децата на „Вела Благоева” и отборът на школото в Самоведене, който е останал само на точка след четвъртокласниците на Десислава Дянкова.
  в. Борба

  към фейсбук

 • СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ С КОРПУСА НА МИРА И РЗИ

  Последната седмица от месец септември училището реализира проект съвместно с Корпуса на мира и с подкрепата на Регионалната здравна инспекция. Какво споделиха единадесетокласничките Павлина и Дияна и доброволеца Ашли Лейг, както и какво предстои през тази учебна година можете да разберете от интервюто проведено с тях в сутрешния блок на телевизия Евроком Царевец на 30 септември 2011 г., което любезно ни беше предоставено от телевизията с цел публикуването му в Интернет.

  Виж интервюто.

  От 25 до 26 октомври предстои работна среща по проекта "Европейските деца на една сцена", на която домакин ще бъде училището. Координатора Розалия Димкова, ученици и учители усилено се подготвят за нея.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
122
1151
15571

Вашето IP: 54.227.76.180

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.