logo

Филтър
 • СОУ "Вела Благоева" организира нов електронен дневник

  СОУ "Вела Благоева" организира нов електронен дневник през месец ноември. Използвайки информационна система "Електронно училище", ние се надяваме да подпомагаме учебния процес и да подобрим комуникацията между учители и родители.

  За да заявите желанието си да ползвате услугата електронен дневник, представете на класните ръководители свой мейл адрес до 15 ноември. На този мейл адрес всеки родител ще получи потребителското си име и парола за достъп. 
  Можете да изпращате заявките си и на следния адрес souvb.ednevnik@gmail.com, като съобщението съдържа следната информация: 
  1) трите имена на ученика и клас
  2) трите имена на родителя

 • Читателски дневници и хербарии изработиха през лятната ваканция учениците от IIIВ клас

  С много игри и веселие си отпочинаха през лятната ваканция учениците от 3В клас, но не забравиха да четат и книги. "В началото на учебната година видях направените читателски дневници от учениците. А за да са по-интересни часовете по Човекът и природата, те са направили и своите първи хербарии" - сподели класната им ръководителка Лили Неделчева.

 • Четвъртокласниците от СОУ „Вела Благоева” спечелиха I място на Общинския кръг на Олимпиадата „За енергията”

  ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” - В. ТЪРНОВО, СПЕЧЕЛИХА ПЪРВО МЯСТО НА ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА „ЗА ЕНЕРГИЯТА”. Състезанието се реализира от „Е.ОН” и Министерството на образованието, науката и младежта по проект „За създаване на едно грамотно по отношение на енергията поколение”. Ивайло Милков Иванов от IVа клас, Ема Даниел Терзиева от IVб клас и Добромир Стефанов от IVв клас са получили максимален брой точки в надпреварата, затова те ще представят общината в областния кръг. След това най-добрият отбор на област Велико Търново ще участва в националния кръг, който ще се проведе във Варна. Олимпиадата е продължение на проведеното миналата година обучение на учители. Трима педагози от Великотърновска област са получили сертификати за обучители, за да предадат знанията си и на останалите свои колеги. „Е.ОН” и образователното министерство, които са в основата на проекта, решиха, че той може да има продължение, и така се роди идеята за това състезание. В деня на олимпиадата децата решаваха тест, в който трябваше да покажат знания за видовете енергийни източници и за енергията въобще. Във втория кръг работата беше практическа и там задачата беше да разкажат и да покажат как токът идва до нашите домове”, обяснява спецификата на конкурса Десислава Дянкова, учител по английски език в СОУ „Вела Благоева” и един от тримата педагози обучители. Тя се е занимавала с подготовката на четвъртокласниците, за които е направен проектът. Осем отбора от Велико Търново, Самоведене и Ресен са участвали в общинския кръг на олимпиадата. До областния са допуснати децата на „Вела Благоева” и отборът на школото в Самоведене, който е останал само на точка след четвъртокласниците на Десислава Дянкова.
  в. Борба

  към фейсбук

 • Деветокласникът Ангел Топалов, акционер в Учебна компания "VICTORIA" е участник в международен младежки Еко-лагер във Велинград

  От 20 до 26 октомври 2011 г. във Велинград ще се проведе първия младежки международен "Еко-лагер", организиран от Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Участници  ще са ученици от цяла Европа, работещи по програмите на ДАБ. По време на лагера участниците ще разрешават Еко-казус, чрез който ще подпомогнат опазването на околната среда в планината Родопи. Само 26 ученици от цяла България получиха стипендия, осигуряваща безплатно участие в Еко-лагера. За да получат тази награда, желаещите трябваше да се регистрират в срок, да представят мотивация за участие, насочена към Еко-проблем. Втората стъпка към безплатното участие бе изпит за определяне нивото на владеене на английски език, който ще бъде работния език на Еко-лагера. До изпита по английски език бяха допуснати 40 ученици от България - осем са ученици от В. Търново, а двама от тях - от СОУ "Вела Благоева".

  От нашето училище кандидатстваха трима ученици.  Двама от тях стигнаха до финалния изпит. Това са Ангел Топалов и Преслава Михайлова от IХ клас - акционери на училищната учебната компания „VICTORIA” с ръководител Марияна Христова. В подготовката за интервюто на двамата ученика се включи учителят по "Бизнес етика" на учениците от IX и X клас инж. Славка Проданова и учителят им по английски език Моника Костова.
  Ангел Топалов преодоля успешно всички препятствия. Той ще участват безплатно в Еко-лагера, където ще представя СОУ "В. Благоева". Заедно с двама ученици от XI клас и един от XII клас на Гимназията по туризъм, Ангел ще защитава престижа на Велико Търново и България!

 • СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ С КОРПУСА НА МИРА И РЗИ

  Последната седмица от месец септември училището реализира проект съвместно с Корпуса на мира и с подкрепата на Регионалната здравна инспекция. Какво споделиха единадесетокласничките Павлина и Дияна и доброволеца Ашли Лейг, както и какво предстои през тази учебна година можете да разберете от интервюто проведено с тях в сутрешния блок на телевизия Евроком Царевец на 30 септември 2011 г., което любезно ни беше предоставено от телевизията с цел публикуването му в Интернет.

  Виж интервюто.

  От 25 до 26 октомври предстои работна среща по проекта "Европейските деца на една сцена", на която домакин ще бъде училището. Координатора Розалия Димкова, ученици и учители усилено се подготвят за нея.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
598
769
14280

Вашето IP: 52.55.186.225

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.