logo

НАЙ-МАЛКИТЕ УЧАСТНИЦИ ДОПУСНАТИ ДО НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС "ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО" ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

Вече  осем месеца учениците от VВ  клас се трудят неуморно за да реализират своите дейности, по проект „Избирам храната на баба“, посветен на здравословното хранене и борбата с наднорменото тегло.

 

Така те са един от трите проекта от Велико Търново допуснати до Националния конкурс „Посланици на здравето“, организиран от Министерството на здравеопазването и подкрепен от МОН, МОСВ, ММС и ПЕКБ.  "Децате се стремят да популяризират своята идея и да привлекат повече съмишленици. Разучиха заедно с малчуганите от начален етап и с техните учители игри, които са играли бабите и дядовците им, както и рецепти за полезни и вкусни храни. Изследваха състава на храната, която консумират в училище. Разговаряха и играха с децата от детската градина на тема здравословно хранене." - сподели ръководителката на проекта Кристина Ганева. 

В двора на училището вече са създадени две градини с билки, подправки и цветя, осигурени с любезното съдействия на Община Велико Търново. В това начинание им помагат и по-големите ученици, които с ентусиазъм се грижат за поддържането им.

Родители на петокласниците публикуват всички дейности по проекта във фейсбук група Аз и моето семейство - здравословно хранене.

Всичко това се случва случва с подкрепата на родители, учители и институции - РИОСВ, РЗИ, ЕИЦ, МОБАЛ "Ст. Черкезов", лаборатория за изследване на храните "Лабстандарт ВСЕ".

в-к Труд

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
693
827
2217

Вашето IP: 34.204.193.85

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.