logo

СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ОТБЕЛЯЗА ПАТРОННИЯТ СИ ПРАЗНИК НА 30 АПРИЛ

На 30 април СУ „Вела Благоева” чества Патроненният си празник. Най-голямото училище в квартал „Бузлуджа” започна деня с шествие по улиците на квартала, водено от духовия оркестър на Военното училище. Така всички негови жители се порадваха на учениците, защото те са неговата младост и бъдеще. Дори краткото блокиране на улиците не разгневи живущите, напротив, шествието ги направи всички съпричастни на празника.

 

Строени вече на игрището, всички 600 ученици изпяха химна на България, стария химн „Шуми Марица” и Песента за Иван Шишман – химн на Велико Търново под музикалния съпровод на военните оркестранти. Директорът на СУ „Вела Благоева” Ангел Янчев поздрави учениците с кратко слово, в което той подчерта значимостта на личността на Вела Благоева: „Учителка, общественичка, директорка на девическото училище в Битоля, една забележителна жена, майка на четири деца, на която нашето училище пазим в най-голяма степен паметта за тази голяма търновка и българка – Вела Благоева”. Поздравителен адрес от името на Обществения съвет на училището прочете и неговия председател Христо Найденов.

Последва церемония за награждаване на заслужили ученици. Грамота и Конституцията на Република България получиха всичките 17 участници от училището в Общинския конкурс „Силата на Търновската конституция”, сред които има и осем отличени. Пак пред всички, с книги бяха отличени изявени спортисти от СУ „Вела Благоева” по бадмингтон и стрелба с лък, класирали се на призови места и с достойно представяне в Областните игри, както и с медали от държавните първенства за отделните възрастови групи. А футболна топка получи отборът на училището. Шестокласничката Стелияна Зарзаланова беше наградена за отличното си представяне на 23-тата ученическа филосовска конференция "Човек и свят" в Бургас.

RegNews.net  в-к Янтра днес

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
760
827
2284

Вашето IP: 34.204.193.85

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.