logo

СУ “ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧИ С ПОРТУГАЛСКИЯ ИНСТИТУТ “КАМОЙНШ”

ПРОТОКОЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО с „Камойнш, институтът за сътрудничество и език” подписаха днес посланикът на Португалия в България госпожа Елена Коутиньо и директорът на училището Ангел Янчев. Цел на Институт „Камойнш“ е разпространението на португалския език и култура в света чрез различни програми за сътрудничество с чуждестранни основни, средни и висши учебни заведения както и да осигурява качествено обучение по португалски език и култура в чужбина чрез предоставяне на необходимата научна и педагогическа подкрепа, се казва с споразумението.


СУ „Вела Благоева” цели да осигури взаимното опознаване на различни култури чрез предоставяне обучение по чужди езици и иска да предложи на своите ученици възможност да задълбочат знанията си в областта на португалския език и култура и желае да укрепи позициите на португалския език.
Посланик Коутиньо подари на училището учебници и речници на португалски език, както и книги на български от португалски автори.
В срещата участваха госпожа Анаиза Гордину, ръководител на „Камойнш“ и България, госпожа Зорница Стойкова от Посолството на Португалия и госпожа Кремена Попова, която преподава португалски език на осмокласниците в СУ „Вела Благоева“.

в-к Янтра днес

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
33
852
21580

Вашето IP: 3.227.2.246

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.