logo

ПЪРВОКЛАСНИЦИ OT СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЧЕТОХА ПРИКАЗКИ НА НОВИТЕ СИ ЧЕТИРИНОГИ ПРИЯТЕЛИ OT ПРИЮТА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА

След гимназистите от СУ "Вела Благоева", които през декември 2017 г. създадоха  филма „Последните джедайки“, представящ живота в приюта за безстопанствени кучета, разпространиха коледни картички с цел осигуряването на средства за поставяне на пътни указателни табели до там, поставиха табелките в началото на месец май 2018 г, ПЪРВОКЛАСНИЦИ ЧЕТОХА ПРИКАЗКИ НА НОВИТЕ СИ ЧЕТИРИНОГИ ПРИЯТЕЛИ.

Група ученици от I Б клас, с класен ръководител Силвия Дачева, посетиха на 12.05.2018 г. Общинския приют за безстопанствени кучета. Децата, заедно със своите родители, класната ръководителка и училищният психолог Лилия Цанкова, четоха любими детски приказки пред новите си четириноги приятели. Учениците с гордост показаха на Хана, Дядото и малките бебета, че вече могат да четат.

Приютът, в който гимназистите помагат като доброволци почти година, се намира в гориста местност в района между село Шемшево и Буковец и самите те в началото трудно го намерили. Идеята им била информацията за това място да достигне до повече хора и шансовете на кучетата да намерят нови стопани да се увеличат. За осъществяването на идеята им помогна училището с отпечатването на картичките и с възможността да ги продават. Шест от седемте табели вече помагат на търсещите приюта да се ориентират по-бързо и лесно. Предстои поставянето и на седмата, когато пътят, на който ще указва посока бъде отворен.

 

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
908
950
36583

Вашето IP: 52.91.39.106

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.