logo

ОЛИМПИЙСКАТА ШАМПИОНКА ТЕРЕЗА МАРИНОВА БЕШЕ СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

Олимпийската шампионка от Сидни-2000 в дисциплината троен скок Тереза Маринова беше специален гост на три великотърновски училища днес. Визитата й в старата столица бе като част от кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия. Тереза е завършила висше образование във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ заедно със своя треньор Христо Марков, а от пет години е преподавател в академията, където неотдавна защити и докторска дисертация. Заедно с нея във В. Търново бе и д-р Венета Петкова, асистент в НСА и бивш състезател в Шахматен клуб „Етър“, както и треньорката на Шахматен клуб „Етър“ майстор на спорта ММ Светла Йорданова.

Тереза Маринова посети първо СУ „Вела Благоева“, където се срещна с ученици от IX, X и XII клас. Училището е едно от пилотните по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование” по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Дейностите по него предвиждат запознаване на гимназистите с възможностите за продължаване на обучението им във висшите училища.

Гостите запознаха учениците с възможностите за подготовка на специалисти в 60 вида спорт, треньори, спортни аниматори, учители по физическо възпитание, специалисти по кинезитерапия и физиотерапия в НСА, като олимпийската шампионка Тереза Маринова обърна внимание на липсата на спортни мениджъри в страната и възможността да завършат тази специалност в НСА.
„За мен не е било трудно да избирам дали да се занимавам със спорт, тъй като от 6-годишна съм на стадиона. Бях решила, че няма да практикувам треньорска професия в България, но първо започнах да се занимавам с деца, а после получих и покана от НСА да започна преподавателска работа“, разказа Тереза Маринова.
Представителите на НСА бяха гости на  Спортно училище и ПМГ във Велико Търново.

Официален сайт на Велико Търново

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
883
450
12689

Вашето IP: 54.161.116.225

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.