logo

Филтър
 • ЗА УЧЕНИЦИТЕ, УЧИТЕЛИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ НА СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“

  Напомням, че поради ремонта, който се извършва, централният вход на училищната сграда утре 06.01.2014 г. (понеделник) и в следващите дни ще бъде затворен за ученици, родители, учители и служители. Отворени ще бъдат два портала от южната страна:


   
                     източен вход от южния двор                        вход между централния корпус и големия физкултурен салон от юг

  Тъй като строителното скеле до Малкия физкултурен салон не е демонтирано напълно, безопасният път до входовете на сградата за идващите от запад (пазарът на кв. „Бузлуджа“) е покрай Големия физкултурен салон. 

  Промяна на класните стаи за учениците от 06.01.2014 г.

  Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.
  С уважение,
  Ангел Янчев
  Директор на СОУ „Вела Благоева“

 • ПРОМЯНА НА РАЗПИСАНИЕТО НА ЧАСОВЕТЕ ОТ 31.01.2012 г. ДО 03.02.2012 г.

  1. Учебните часове от  31.01.2012 г. (вторник) до 03.02.2012 г. (петък) включително ще се провеждат при следното разписание за учениците от І до ХІ клас:

  1. час -   8:00 – 8:35 ч.;

  2. час -   8:55 – 9:30 ч.;

  3. час -   9:40 – 10:15 ч.;

  4. час - 10:25 – 11:00 ч.;

  5. час - 11:10 – 11:45 ч.;

  6. час - 11:55 – 12:30 ч.;

  7. час - 12:40 – 13:15 ч.

  2. Образователно-възпитателните дейности в полуинтернатните групи (занимални) от  31.01.2012 г. (вторник) до 03.02.2012 г. (петък) включително ще се провеждат при следното разписание:

  11:45 – 16:30 ч.

 • УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОТ 1 ФЕВРУАРИ 2011 г.

  По препоръка на Регионалната здравна инспекция, учебните занятия в училищата от Област Велико Търново се възстановят, считано от 01.02.2011 г.

  РЗИ-Велико Търново

 • СЕДМИЧНА ПРОГРАМА ЗА II УЧЕБЕН СРОК

  Можете да видите актуалната седмична програма в сила от 01.02.2011 г. в секцията

  Седмична програма

   

 • Спортни събития

 • УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ СА ПРЕУСТАНОВЕНИ ДО 31 ЯНУАРИ 2011 г.

  Във връзка с обявен епидемичен период за грип и разпореждане на РИОКОЗ №388/24.01.2011 г., се преустановяват учебните занятия във всички училища от област Велико Търново от 25.01.2011 до 31.01.2011 г. включително.

  При наличие на симптоми на болестта всеки човек трябва да посети личния си лекар и да не ходи на работа или училище. И през тази година МЗ е осигурило антивирусни препарати, които могат да се отпускат по преценка на специалист в болничните заведения, от Спешна помощ и от личните лекари. Тези медикаменти се разпространяват чрез съответните РИОКОЗ в страната по заявка на лечебните заведения или общопрактикуващите лекари. Медикаментите се отпускат безплатно на пациентите от медицинските специалисти.

  За да се предпазят гражданите от заразяване, най-важно е да избягват контакти с болни хора и да спазват добра лична хигиена. Това включва следните неща:

  -     често измиване на ръцете с вода и сапун

  -     използване на дезинфекциращи кърпички за еднократна употреба на   спиртна основа

  -     закриване с ръка на устата и носа при кихане или кашляне

  -     избягването на търкането на очи с мръсни ръце

  -     често проветряване на въздуха в затворени помещения

  -     редовно дезинфекциране на повърхностите в затворените помещения

  -     измиване и дезинфекциране на играчките за малките деца

  Министерство на здравеопазването

 • Прием на ученици за учебната 2011/2012 година

   

  ВСЕКИ УСПЕХ ЗАПОЧВА

   

   

  С ДОБРОТО ОБРАЗОВАНИЕ

   

  СОУ "Вела Благоева" обявява прием по документи за:

  Подготвителен клас

  Първи клас

  Осми клас

  Девети клас

  През учебната 2011/2012 учениците от СОУ "Вела Благоева" ще имат възможност от V клас да изучават втори чужд език - испански език или руски език два часа седмично. Още от първи и втори клас могат да се обучават по специални програми на "Джуниър Ачийвмънт", адаптирани за съответната възраст - "Ние" и "Нашето семейство". За по-големите ученици в пети и шести клас предлагаме "Лична икономика" Така в часовете за свободно избираема подготовка, децата ще формират своята икономическа култура, която е част от общата култура и грамотност на съвременния европейски гражданин.
  Деветокласниците ще се обучават по програма на Джуниър Ачийвмънт в профил технологичен - Бизнес и предприемачество.

  За повече информация вижте секцията ПРИЕМ 2011/2012.

 • РЕЛИГИОЗНИТЕ ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ 2011 Г. НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА, РАЗЛИЧНИ ОТ ПРАВОСЛАВИЕТО

   

  УТВЪРДЕНИ СА ДАТИТЕ НА РЕЛИГИОЗНИТЕ ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ 2011 Г. НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА, РАЗЛИЧНИ ОТ ПРАВОСЛАВИЕТО

  23 Декември 2010

  По предложение на ръководствата на религиозните общности в България правителството определи дните на религиозните празници през 2011 г. на вероизповеданията, различни от православието. Съгласно Кодекса на труда и Закона за държавния служител, служителите и работниците от тези вероизповедания могат да ползват по свой избор част от платения си годишен или неплатен отпуск за религиозните празници.

  Празниците на Католическата църква у нас са 25 април – вторият ден от Великден, 29 юни – „Св. Апостоли Петър и Павел”, 1 ноември – „Вси Светии”, и 8 декември – Непорочното зачатие на Света Богородица.

  Мюсюлманското вероизповедание ще празнува деня на рождението на Пророка Мохамед на 14 февруари, Рамазан байрам на 30 и 31 август и Курбан байрам на 7 и 8 ноември.

  За религиозната общност на евреите празниците са на 19 април – Песах, 29 септември - Рош Ашана, 8 октомври - Йом Кипур, и Сукот - на 13 октомври.

  Арменската апостолическа православна църква ще празнува Бъдни вечер и Рождество Христово на 5 и 6 януари, Св. Вартананк на 3 март, Великата събота и Великден на 23 и 24 април.

  Празничните и почивните дни за обществото „Бяло братство” са 22 март - Ден на пролетното равноденствие, Съборните дни - 12 юли и 19 август, и Денят на кончината на Учителя - 27 декември.

  Последователите на Църквите на адвентистите от Седмия ден имат на разположение четири съботни дни, ако според трудовия им или служебен договор са задължени да работят в тези дни.

  Празници за Бахайската общност са 21 март – „Ноу-Руз” (Бахайска Нова година), „Резван” на 21 април, Обявяване мисията на Баб на 23 май и Рождението на Бахаулла - на 12 ноември.

  Обществото Кришна съзнание отбелязва Гаура Пурнима на 19 март, Нарасимха Чатурдаши на 16 май, Ратха Ятра на 3 юли и Кришна Джанмащами на 22 август.

  Последователите на Диамантен път на будизма - България, ще празнуват на 17 май - Весак (ден на раждането, просветлението и паранирваната на Буда). Свидетелите на Йехова в България отбелязват Възпоминанието за смъртта на Исус Христос на 17 април.

  Евангелските църкви отбелязва 31 октомври като Ден на Реформацията, Будистката общност в България – 17 май, Денят на Буда, 5 март - Нова година, 15 юли - Денят Дхарма, и 8 декември -Денят Бодхи.

  http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0228&n=1829&g=

 • РОДИТЕЛСКА СРЕЩА НА 12 ЯНУАРИ 2011 Г.

  ВАЖНО   СЪОБЩЕНИЕ

  ЗА  РОДИТЕЛИТЕ  НА  УЧЕНИЦИТЕ ОТ  III,  V,  VIII,  IX  и  X  клас!

  На 12 януари 2011 година (сряда) от 18:00 часа в сградата на училището ще се проведе родителска среща по паралелки на посочениет класове в следните класната стаи:

  IIIA - 306,  IIIБ - 304,  IIIВ - 303,  IIIГ - 302,

  VA - 311,   VБ - 403,    VВ - 314,

  VIII - 317,  IX - 209,  X - 219

 • Първата среща на търновските ученически компании

  Петте великотърновските ученически компании, работещи по програмата на Джуниър Ачийвмънт България, проведоха първата си работна среща в края на месец декември 2010 година. Програмата “Ученически компании” на Джуниър Ачийвмънт е определена за най-добра практика в обучението по предприемачество в България.


  Домакините на срещата, компанията „Boyar dreams” на ПГ по туризъм „Д-р В. Берон”, посрещнаха своите гости,  колегите им от компанията Victoria на СОУ „В. Благоева” и „Оди бос трейдинг”, „Афродита” и „Мистик” от Старопрестолна гимназия по икономика. Продуктите, с които всяка компания ще участва в националното състезание „Изгряващи звезди” - 2011, бяха представени от управителите на компаниите. На срещата присъстваха и ръководителите на компаниите – инж. Славка Проданова и Красимира Христова.

  Всяка компания изпълнява успешно ролята си, като въвежда учениците в света на реалния бизнес, мотивира у тях инициативност и предприемачество, учи ги да работят в екип и да постигнат печалба – беше изводът след приключване на продажбите.

 • Честита Нова Година!

  Успешна година за всички ученици и техните семейства, за всички учители и служители на СОУ "Вела Благоева"!

  На 3 януари 2011 година от 8:00 часа учебните занятия се подновяват.

 • От 1 до 15 февруари 2010 г. няма да бъде възможно да извършваме безплатното хранене със закуски по време на голямото междучасие

  kifla

   Уважаеми родители на ученици от подготвителен до ІV клас,

   На 27 януари Министерският съвет прие Националната програма за по-пълно обхващане на учениците в задължителна училищна възраст. Във връзка със сроковете по програмата, до 15 февруари 2010 г. няма да бъде възможно да извършваме безплатното хранене със закуски по време на голямото междучасие.

  По единия от модулите на Програмата - „Подпомагане храненето на децата от подготвителните групи в детските градини, децата от подготвителните класове в училище и учениците от І – ІV клас” - училището изготвя проектно предложение.

  През тази бюджетна година Програмата за безплатно хранене на учениците до ІV клас е по-различна от предходните. Една от дейностите предвижда „подпомагане на обедното хранене и осигуряване на закуски, мляко, чай, плодове за учениците от подготвителните класове и І - ІV клас в държавните и общинските училища, където е организирана целодневна организация на обучението и/или има възможност за столово хранене."

  За да проверим вашите очаквания и желания, училището ще се запознае с мнението ви чрез класните ръководители. Освен това, без резултатите да имат официален характер, можете да гласувате за сведение в анкетата по този въпрос на сайта ни (в дясната част, под Меню и Приятели). 

 • Намалени часове за петък, 22.01.2010 г.

  Учебните часове за петък, 22.01.2010 г. ще се провеждат при следното разписание за учениците от І до ХІІ клас:

  1. 8:00 – 8:30
  2. 8:40 – 9:10
  3. 9:20 – 9:50
  4. 10:00 – 10:30
  5. 10:40 – 11:10

  6. 11:20 – 11:50

  Заниманията на ПИГ ще се провеждат с нормална продължителност на часовете по утвърдения график.

  От училищното ръководство 

 • ИКОНОМИКА ЗА МАЛЧУГАНИ ше предложи на своите първолаци СОУ „Вела Благоева”

  ИКОНОМИКА ЗА МАЛЧУГАНИ ще предложи на своите първокласници СОУ „Вела Благоева” и това е може би най-атрактивната идея за тази учебна година. Децата ще учат предмета „Нашето семейство” в свободноизбираеми часове и ще се занимават със семейния бюджет, с ролите на родителите в къщи, с професиите в семействата, ще разберат каква е разликата между потребности и желания.
  „Това е една специална програма на „Джуниър Ачийвмънт” с адаптирани за малките учебници. Две от нашите учителки, които имат икономическо образование, вече минаха обучение по програмата и те ще се занимават с децата”, обяснява директорът Ангел Янчев. Той се надява, че ще успее да направи четири паралелки, и до момента има вече първокласници за две паралелки. 
   
  http://www.borbabg.com/?action=news&news=3261 
  Видеоклипът е предоставен от телевизия "Видеосат". 

   

  Най-малките в СОУ "Вела Благоева" ще могат бързо и правилно да разпределят джобните си пари, като се включат в адаптираните за деца часове по икономика. 

  Видео - PRO.BG

  http://novinitepro.bg/bulgaria/v-bitka-za-prvolatsite.html

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
919
672
11179

Вашето IP: 54.162.133.222

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.