logo

Новини и събития

ТРЕТА СТАЯ ЗА ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ Е ПОДРЕДЕНА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

Нова, трета по ред стая за занимания по интереси подредихa в СУ "Вела Благоева", предназначена за учениците от V до VII клас, които са на целодневно обучение. Игротеката бе подкрепена с 10 000 лв. от Министерството на образованието и науката, като две трети от средствата са за занимателни игри, книги и учебни материали. Училището ремонтира помещението с площ 72 кв. м. със собствени средства за 3 000 лв.

 

РАЗПИСАНИЕ НА ЧАСОВЕТЕ И ДЕЙНОСТИТЕ ЗА 21 ДЕКЕМВРИ 2018 ГОДИНА В СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

Уважаеми родители,
Скъпи ученици,
Учебните часове на 21 декември 2018 г. ще бъдат с продължителност 30 минути.

Подготвителната група ще работи по установения график. 

Първокласниците ще приключат със сутрешните си учебни часове в 10:50 часа, а занималните им - в 14:20 часа.
Обядът им е от 10:50 и от 11:10 часа. 

Учениците от II до IV клас ще приключат със сутрешните занятия в 11:30 часа.
Обядът им е от 11:30 и 12:15 часа. Занималните ще приключат в 15:10 часа. 

Учениците от V до XI клас ще приключат със сутрешните учебни часове в 12:10 часа, а XII клас до 12:50 часа.
Занималнята на учениците V-VII клас е до 15:50 часа.

Честити Рождественски и Новогодишни празници!

 

НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА ДАРИ МАСА ЗА ТЕНИС НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“

Народният представител Весела Лечева дари маса за тенис на учениците от СУ „Вела Благоева“. Госпожа Лечева бе посрещната на 30 октомври 2018 година от директорите за един ден на училището Павлина Тодорова от XII клас, Гергана Георгиева от XI клас и Йоанна Крумова от X клас. Народният представител и общинският съветник Петко Тюфекчиев проведоха половинчасов разговор с учениците, в който обсъдиха възможностите за спорт и обучение, които младите хора имат. От своя страна момичетата подариха на гостите сувенирна писалка и вратовръзка с емблемата на СУ „Вела Благоева“.

 24 Часа.bg

СУ “ВЕЛА БЛАГОЕВА” ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧИ С ПОРТУГАЛСКИЯ ИНСТИТУТ “КАМОЙНШ”

ПРОТОКОЛ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО с „Камойнш, институтът за сътрудничество и език” подписаха днес посланикът на Португалия в България госпожа Елена Коутиньо и директорът на училището Ангел Янчев. Цел на Институт „Камойнш“ е разпространението на португалския език и култура в света чрез различни програми за сътрудничество с чуждестранни основни, средни и висши учебни заведения както и да осигурява качествено обучение по португалски език и култура в чужбина чрез предоставяне на необходимата научна и педагогическа подкрепа, се казва с споразумението.


СУ „Вела Благоева” цели да осигури взаимното опознаване на различни култури чрез предоставяне обучение по чужди езици и иска да предложи на своите ученици възможност да задълбочат знанията си в областта на португалския език и култура и желае да укрепи позициите на португалския език.
Посланик Коутиньо подари на училището учебници и речници на португалски език, както и книги на български от португалски автори.
В срещата участваха госпожа Анаиза Гордину, ръководител на „Камойнш“ и България, госпожа Зорница Стойкова от Посолството на Португалия и госпожа Кремена Попова, която преподава португалски език на осмокласниците в СУ „Вела Благоева“.

в-к Янтра днес

 

ГИМНАЗИСТИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН” НА ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ ЗА 2018 ГОДИНА

Гимназисти от профил „Предприемачески“ и „Предприемачество и бизнес” на СУ „Вела Благоева” бяха мениджъри на различни позиции по инициативата „Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България. Инициативата се проведе на 30 октомври 2018 година.

Яна Илиева и Денислава Пламенова от XI клас бяха директори в Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите. Председателката на ученическия съвет бе с директора на НАП Ивайло Здравков. „Данъците трябва да плащат навреме“, коментира госпожица Илиева. 


Лъчезар Лазаров от XII клас бе с председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Лъчезар е моторът на Младежката телевизия, която ученици и журналисти правят съвместно. 
Ива Банчева от XI клас се запозна с работата на Младежкия дом по покана на директора Румен Петров. 


Биляна Овчарова от XII клас управлява Детска градина „Слънце“, по покана на директорката Албена Генчева. Щастлива съм, че бях част от работния процес и че можах да се докосна до положителната енергия на малчуганите!“ - сподели Биляна в края на деня.

Директори за един ден на СУ „Вела Благоева“ бяха Павлина Тодорова от XII клас, Гергана Георгиева от XI клас и Йоанна Крумова от X клас. Те подписаха заповед за изплащане на ученическите стипендии за първия учебен срок. Училищната комисия одобри 32-ма стипендианти, като 7 от тях са отличници.
СУ „Вела Благоева“ благодари на всички институции, които поканиха и работиха с ученици по време на националната кампания „Мениджър за един ден“! 
“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години.

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
1119
344
15417

Вашето IP: 54.227.76.180

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.