logo

Филтър
 • ПРОМЯНА НА СЕДМИЧНА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН СРОК НА 2014/2015 Г.

 • УСЛОВИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СТИПЕНДИИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ ОТ ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП (IX-XII КЛАС)

  Срок за подаване на документи от учениците, завършили основно образование, за стипендии от 10.10.2014 г. до 22.10.2014 г.
  За повече информация се обръщайте към класния ръководител и училищните Правила за отпускане на стипендии.

 • СОНЯ УУДБЪРИ, ДИРЕКТОР НА ЧАРТОВО УЧИЛИЩЕ В СОЛТ ЛЕЙК СИТИ "СИТИ АКАДЕМИЯ", ПОСЕТИ СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  На 29 септември 2014 година на посещение в СОУ "Вела Благоева" беше Соня Уудбъри, директор на Сити Академия в Солт Лейк Сити, САЩ. Тя се запозна с училищните учебни планове, посети няколко класа, разговаря с директора на училището Ангел Янчев и с много учители.  

 • СОУ "Вела Благоева" организира нов електронен дневник

  СОУ "Вела Благоева" организира нов електронен дневник през месец ноември. Използвайки информационна система "Електронно училище", ние се надяваме да подпомагаме учебния процес и да подобрим комуникацията между учители и родители.

  За да заявите желанието си да ползвате услугата електронен дневник, представете на класните ръководители свой мейл адрес до 15 ноември. На този мейл адрес всеки родител ще получи потребителското си име и парола за достъп. 
  Можете да изпращате заявките си и на следния адрес souvb.ednevnik@gmail.com, като съобщението съдържа следната информация: 
  1) трите имена на ученика и клас
  2) трите имена на родителя

 • Читателски дневници и хербарии изработиха през лятната ваканция учениците от IIIВ клас

  С много игри и веселие си отпочинаха през лятната ваканция учениците от 3В клас, но не забравиха да четат и книги. "В началото на учебната година видях направените читателски дневници от учениците. А за да са по-интересни часовете по Човекът и природата, те са направили и своите първи хербарии" - сподели класната им ръководителка Лили Неделчева.

 • ЕЛЕКТРОНЕН ДНЕВНИК 2010/2011

  Можете да видите актуални данни за учениците от III до XII клас в електронния дневник на училището. Посетете секцията Електронен дневник и се запознайте с инструкциите за ползането му:

  За да видите данните на вашето дете в електронния дневник, е необходимо да използвате датата на раждане по ЕГН на ученика и номера му в клас (дата на раждане-номер в клас).
  Например, ако детето ви е родено на 01.01.2002 г., учи в 2 Г клас и е № 5 в класа, то е необходимо да изберете от списъка: 2 клас и " г " паралелка. А идентификационният номер е 024101-5.
  При проблем с достъпа до дневника, моля, обадете се на класния ръководител или пишете на училищния е-мейл адрес

  (sou_vb_vt@abv.bg).

 • ОТНОВО СПЕЧЕЛИХМЕ "СУПЕР БИТКАТА НА УЧИЛИЩАТА" НА СУПЕРМАРКЕТИ "ПИКАДИЛИ"

  Над 5000 души от 11-те града, в които присъства Пикадили, премериха силите си в кампанията на търговската верига “Супер битката на училищата”. За трета поредна година Пикадили дарява необходими за образованието на българските ученици съоръжения. Тази година в подкрепа на своето училище можеше да се гласува както на сайта на кампанията, така и чрез Facebook. Според очакванията по-голяма част от участниците са се включили чрез социалната мрежа.

  За първа година Пикадили даде възможността на всички участници да посочат какво е най-необходимо за училищата според тях. Те можеха да избират между спортно оборудване и екипировка, ново оборудване за кабинетите, компютърно оборудване и софтуер, както и българска и чуждоезична художествена литература. Резултатите от гласуването показват, че компютърното оборудване е най-желаният подарък за учениците в България, като веднага след него се нарежда спортното оборудване и екипировка.

  Съгласно регламента на 05 октомври 2010 г.  бяха обобщени резултатите от вота. В Бургас победител е ОУ “Св. Климент Охридски”, в София - 30 СОУ, във Велико Търново - СОУ "В. Благоева",  както миналата година, във Варна - МГ “Д-р. Петър Берон”, в Габрово - ПМГ “Академик Иван Гюзелев”, във Видин - СОУ “Цар Симеон Велики”, в Ловеч - ГЧЕ “Екзарх Йосиф I”, в Стара Загора - І ОУ "Георги Бакалов", в Пловдив - ОУ "Княз Александър I", в Самоков и Ямбол победителите са същите както през 2009 г. - съответно  СОУ "Отец Паисий" и ПМГ "Атанас Радев".

  При определянето на наградата за всяко от училищата ще се вземат в предвид предпочитанията на всички, които са гласували за тях. Класовете, поканили най-много хора да гласуват за тяхното училище на сайта на кампанията, ще получат  персонални подаръци от Пикадили – красиви училищни аксесоари или билети за предстоящата премиера на новия филм „Хари Потър и даровете на смъртта”. Ще им бъде присъдена и титлата “Герои на училището".
  Пикадили

  КЛАСИРАНЕТО

  гр. Бургас - ОУ "Св. Климент Охридски", 1 A клас
  гр. Варна - МГ "Д-р Петър Берон", 9 Г клас
  гр. Велико Търново - СОУ "В. Благоева", 12 А клас

  гр. Видин - СОУ "Цар Симеон Велики", 8 Б клас
  гр. Габрово - Природоматематическа Гимназия "Академик Иван Гюзелев", 12 А клас
  гр. Ловеч - ГЧЕ "Екзарх Йосиф I", 9 В клас
  гр .Пловдив - ОУ "Княз Александър I", 5 В клас
  гр. Самоков - Средно Общообразователно Училище "Отец Паисий", 11 А клас
  гр. София - 30 СОУ, 6 А клас
  гр. Стара Загора - I ОУ "Георги Бакалов", 3 А клас
  гр. Ямбол - МГ "Атанас Радев", 11 Г клас

  Наградите ще бъдат осигурени от Пикадили до 01.11.2010.
  Супер битката на училищата

 • Актуални документи за учебната 2010/2011 г.

  В секциите Ученици, Седмична програма и Документи можете да видите:

  - списъци с учебниците от 8 до 12 клас;
  - график за нациналното външно оценяване за IV клас и за XII клас (ДЗИ); 
  - график за външното оценяване за VII клас (изпити);
  - седмичната програма за първия учебен срок на учениците;
  - графика на учебното време: продължителност на първия и втория учебен срок по класове, ваканции и неучебни дни;
  - Правиник и Годишен план на училището.

  Очаквайте още актуални за първия учебен срок документи и друга полезна информация. 

 • Гласувай и стани героят на училището

  Здравейте, 

  СОУ "Вела Благоева" засега е на първо място в играта на "Пикадили" "Гласувай и стани героят на училището". Ако останем първи до 18 октомври, т.е. до неделя, ще получим спортни съоръжения от веригата магазини. Сигурен съм, че много от вас са ни подкрепили. Необходимо ни е още едно малко усилие Усмивчица.

  Временно класиране на 18 октомври: 

  1 място: СОУ "В.Благоева" 329 гласа 
  2 място: ПГЕ "А.С.Попов" 176 гласа 
  3 място: ОУ "Бачо Киро" 29 гласа 

  След обобщаване на резултатите на 26.10.2009 г. станахме наистина победители, а до 15 ноември очакваме новите спортни съоръжения, както уточни  г-жа Стоянка Кънчева - представител на "Пикадили".

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
966
672
11226

Вашето IP: 54.162.133.222

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.