logo

Филтър
 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ, СЕСИЯ АВГУСТ 2016 ГОДИНА

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ, СЕСИЯ ЮЛИ ЗА ГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО XI КЛАС

 • До 31 август можете да участвате в конкурса "Дърво с корен 2011"

  До 31 август можете да номинирате своето любимо дърво в конкурса "Дърво с корен 2011" на Фондация "ЕкоОбщност". Малките почитатели на природата на възраст от 6 до 14 години могат да участват в категорията "Млад природолюбител". Всички, които обичат да садят дръвчета и така да помагат на природата могат да се включат в категорията "Дърво с бъдеще".
  Как можете да направите това, вижте тук:
  http://www.bepf-bg.org/page/Дърво-с-корен-2011/79.html
 • Ученици от СОУ "В. Благоева" откриваха тайните на зеления глобус

  Ученици от СОУ “Вела Благоева” показват част от материалите, изработени по проект.

  29 пътувания до Гърция, Англия, Португалия, Турция и Италия са осъществили през последните 2 г. учителите от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново. В 16 от тях са участвали и ученици. Те са реализирани в рамките на завършилия проект “Откриватели на тайните на зеления глобус”. Това е първата инициатива на СОУ-то по програма Коменски за многостранни партньорства. В дейностите са участвали ученици от 1 до 12 клас и техните учители, родители, доброволката от Корпуса на мира Ашли Ланг и партньорите от РИОСВ.
  Децата са опознали биоразнообразието в различни райони на страната, провели са екскурзии и зелени училища.
  Децата от различните класове бяха ангажирани в различни дейности. Четвъртокласниците поставиха пиесата “Четирите желания” на английски език, в която представиха очарованието на сезоните. Третокласниците готвиха вкусни плодови и зеленчукови салати, разказа координаторът на проекта Розалия Димкова, преподавател по биология. Децата от 6 клас работиха по темата за климатичните промени, изработиха модели, в това число и действащ вулкан. Учениците от 5 клас създадоха модели на клетки от разнообразни материали, а седмокласниците – едноклетъчни растения и животни от есенни листа. Техните съученици от 8 клас изработиха постери за всички седем държави.
  Учениците от 9 до 12 клас работиха по темите за ролята на водата в природата. Те опознаха и тайните на Врачанския балкан и Национален парк “Централен балкан”.
  Всички “открития” и продукти са били представени по време на визитите зад граница. “Благодарение на мобилностите учениците откриха тайните на Атлантическия океан и най-големият океанариум в Европа, тайната на водопадите в Едеса и столицата на Александър Македонски – Пела, травертитите на Памуккале, минахме по мраморните улици на Ефес, открихме невероятните миниатюри в библиотека Малатестиана в Чезена и красивите мозайки на Равена, всичко, което може да се направи от растения в Лондонската Кю гардън. Открихме нови храни, различни обичаи, изпитахме тръпката от първото летене със самолет, открихме нови измерения на гостоприемството, открихме приятели и създадохме приятелства”, обобщава Розалия Димкова.
  Златина ДИМИТРОВА

 • ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012

   

  ВСЕКИ УСПЕХ ЗАПОЧВА

   

  С ДОБРОТО ОБРАЗОВАНИЕ

   

  След трети етап на класиране след завършено основно образование (за IX клас), СОУ "Вела Благоева" обявява, че броят на записаните ученици  в профил "Технологичен - Предприемачество и бизнес" е 23. Свободните места са 3.

  Срокът за подаване на документи за заемането им е от 26 юли до 01 септември 2011 г.

 • Силвия Обрешкова от VI Б клас спечели I награда от биeнале на детската рисунка

  За пореден път ученичка от СОУ “Вела Благоева” във Велико Търново, 12-годишната Силвия Обрешкова спечели първа награда в 15-ото издание на бианалето на детската рисунка в Тръстеник. След специална селекция шестокласничката се пребори да представя старата столица в пленер на дунавския бряг. В него са се включили 49 деца с 55 рисунки. Детските творби са били представени в изложба.

  Форумът се провежда под надслов “С цветовете на дъгата”, а за участие в него са постъпили 263 рисунки на деца от 29 селища в страната.
  Силвия е участвала в много регионални и национални конкурси, но това е първата й голяма награда. През март т.г. талантливата млада художничка бе сред отличените в конкурса “Велико Търново – моят роден град”, посветен на празника на старата столица.

  З. Георгиева, в.Янтра днес

 • Първи клас за учебната 2010/2011 година

  Разпределение на учениците от I клас за учебната 2010/2011 г. по паралелки:

  I A клас
  I Б клас
  I В клас 

  Списък на необходимите помагала и пособия за първи клас

 • Николай Георгиев е първият носител на награда "Виктория"

  На 22.06.2009г., в тържествена обстановка, осмокласниците получиха свидетелствата си за основно образование. Господин Янчев, директор на училището, поздрави всички със завършването на осми клас и им пожела бъдещи успехи. Той изрази надежда, че голяма част от тях ще изберат да продължат обучението си в родното училище, защото тук ще получат сигурност и стабилна подготовка за влизане във висшите училища.

  На 30 юли 2009 г. зрелостниците от СОУ "Вела Благоева" получиха дипломите си за средно образование. Класният ръководител, госпожа Пенка Ангелова, и ръководството на училището поздравиха абитуриентите и им пожелаха успех на предстоящите кандидатстудентски изпити, късмет в интервютата за работа, здраве и слънчево лято.
  Абитуриентът Николай Георгиев стана първият носител на наградата “Виктория”, учредена от ръководството на училището. Призът ще се връчва ежегодно на ученик, получил средното си образование в училището, за постигнати високи резултати през годините на обучение и изяви в областта на спорта, изкуството, литературата и др. Рожденото име на патрона на училището е Виктория Живкова и това определи названието на новоучредената училищна  награда, което е и символ на победата.
  Зрелостникът е избран от Педагогическия съвет в конкуренция със съучениците си Георги Стойчев, Йордан Стефанов и Николай Митев - номинирани за отличен успех, липса на наказания, участие в извънкласни дейности. Не е без значение и фактът, че са възпитаници на училището от предучилищна възраст.
  Николай се дипломира в профил “Технологичен” и може да се похвали със среден успех от обучението си в гимназията отличен 6,00. Този успех той защити и на зрелостните изпити по български език и литература и математика,като получи много добри оценки - 5,43 и 4,75. Освен моралното признание отличникът се сдоби с минилаптоп, закупен със средства от спонсори. Амбицията на първия призьор на “Виктория” е да следва “Стопански и финансов контрол” в Стопанска академия “Д. А. Ценов” в Свищов. Да му пожелаем успех! В началото на следващата учебна година мининагради “Виктория” ще получат и най-добрите ученици от четвърти и седми клас.
 • Първо класиране на учениците за ІХ клас

  Двадесет и един ученика са приети в ІХ клас на СОУ "Вела Благоева" на Първи етап.

  Записването на учениците е организирано в каб. 222 на училището от 14 до 16 юли, от 8 до 17 часа.

  Необходими документи:

  1. Свидетелство за основно образование;

  2. Заявление до директора.

  Заявлението можете да изтеглите от ТУК.

  Списък на класираните можете да видите ТУК.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
994
672
11254

Вашето IP: 54.162.133.222

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.