logo

Работна визита в Полша по проекта "Европейските деца на една сцена"

В началото на март група от двама учениници и четирима учители участва в работна визита по проект ”Европейските деца на една сцена” в град Рибник, Полша. Този път „сцената” беше изложбена зала и всеки от партньорите представи илюстрации по избраната традиционна пиеса. Иванка Йорданова и двадесет нейни ученици основно от пети и шести клас представиха свои творби, като трима от тях получиха сертификати – Полина Генчева, Теодора Диянова и Кристиана Даалиева. Първите две имаха възможност да гостуват на Зося и Юлия и да прекарат една невероятна седмица в полското училище. Всички аплодираха Поля, която на откриването изпя прекрасна песен, подготвена от Незабравка Вачкова. Петокласниците и четвъртокласниците изпратиха поздравителни картички и мартеници, както и компътърна презентация и брошура за Велико Търново и българските празници, изработени с помощта на Стефка Колева и Теодора Димитрова.

Освен на сцената, участниците бяха и в най-старата в света въглищна мина, старата столица Краков, пътуваха през вековете в музея „Подземие”, посетиха катедралата и двореца Вавел, университета, в който са учили Николай Коперник и Йоан Павел II, етнографския музей в Рачибор и колкото и да е странно, в него видяха мумия от Египет.

Групата беше приета и от заместник-кмета на Рибник .Останахме силно впечатлени от прозрачните врати на всички офиси, модерния начин на обслужване на гражданите, красивата зала със стъклописи и вниманието към нас като представители на България.

Освен първо пътуване със самолет за една част от участниците, визитата беше и невероятно преживяване и докосване до културата, образованието, традициите и природата на Полша, гостоприемството на двете полски семейства .

Предстои пътуване до гръцкия град Комотини, където ще представим откъс от пиесата ” Българи от старо време”,а в началото на новата учебна година партньорите от Румъния, Полша, Гърция, Турция, Испания и Словения ще гостуват в нашето училище.

Вижте и сайта на проекта "Европейските деца на една сцена"

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
468
952
15093

Вашето IP: 3.85.214.125

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.