logo

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА СЕ СРЕЩНА С УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

ДОЦЕНТ ПЕТЪР НИКОЛОВ: ИЗУЧАВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ ЩЕ ВИ НАПРАВИ ЩАСТЛИВИ. Това сподели пред седмокласниците на СУ „Вела Благоева“ заместник-министърът на образованието и науката доцент Петър Николов. Той бе на посещение в търновското училище по покана на ръководството, за да дискутира с учениците новия училищен профил „Обществени науки“. СУ „Вела Благоева“ единствено в Областта предлага засилено обучение по история и цивилизации и философия на бъдещите осмокласници.

„В следващите 20-30 години развитието на технологиите ще направи излишни десетки професии. Тогава вие ще бъдете на 33. Управлението на човешките отношения ще се превърне в много търсено умение във все по-свързаното ни чрез технологични мрежи общество. Ако сте ИТ-специалисти ще си намерите бързо работа, но щастливи ще ви направят познанията в обществените и социалните науки.“, заяви доцент Николов.


В края на срещата заместник-министърът на образованието подари на училището последната си книга „Българската монархия“.
Доктор Петър Николов е завършил Националната гимназия за древни езици и култура „Св. Константин-Кирил Философ“. Бакалавър е по политология и магистър по политически мениджмънт на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по история на Нов Български Университет.

В-к Борба

 

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
713
827
2237

Вашето IP: 34.204.193.85

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.