logo

ЕКИПНА РАБОТА ЗА ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ В ЧЕТВЪРТИ КЛАС

Екипната работа за четене с разбиране помага на учениците да извличат максимум подробна информация от даден текст, като привеждат доказателства, факти и аргументи.

Четвъртокласниците работиха върху текст за шоколада, интересен като тематика, вкусен като храна и съобразен с техните възможности. Предварителна имаха за задача  да донесат опаковки от шоколади и да проучат различни марки.

Асоциираха шоколад с различни думи, които се отнасят  за него, като ги  записваха на постер. Всяка група прочете текста и написа кратко резюме по поставената им задача: за произхода на шоколада, кой и как е открил млечният шоколад, каква е традицията в подаряването на шоколади, как се съхранява и защо е ценен. Накрая всеки екип написа защо обича шоколад и нарисува любимия си шоколад.

Говорител на всеки екип представи проекта пред останалите. Получиха се чудесни проекти, написани красиво и грамотно, с точен и конкретен отговор на поставените въпроси. Докато се забавляваха учениците запомниха много интересни и любопитни факти за шоколада.

Share

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
592
1504
16721

Вашето IP: 3.236.15.142

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.