logo

Филтър
 • ПРОДЪЛЖАВА НВО В VII КЛАС ОТ 26 до 30 МАЙ 2016 ГОДИНА

  На 26 май 2016 г. продължават поредицата традиционни изпити за учениците от VII клас, които ежегодно се провеждат през този месец. Останалите дати за Националните външни оценявания за седмокласниците са:

  26 май 2016 г.  –  КОО „Oбществени науки, гражданско образование и религия;

  27 май 2016 г.  – КОО Чужд език - Английски език;

  30 май 2016 г.  – КОО „Природни науки и екология”.

  Изпитването за всеки от учебните предмети е писмено, провежда се едновременно за учениците от всички паралелки от VII клас в страната и се провежда в училището, в което се обучават. Започва в 10.00 часа на определения ден за всяка културно-образователна област. Продължава 60 минути на 26 май и  на 27 май и 90 минути на 30 май. За учениците със специални образователни потребности е съответно по 100 минути за първите два дни и 130 минути за последния ден.

   

 • НЕУЧЕБНИ ДНИ ПРЕЗ МАЙ

  18 май и 20 май  са неучебни дни, провеждат се изпити за учениците от VII клас и Държавни зрелостни изпити за XII клас. 

  19 май е неучебен ден, но присъствен за учениците - спортен празник. В северния двор от 9:00 часа ще започнат турнирите по волейбол, футбол и баскетбол по класове. В южния двор са състезанията за учениците от начален етап.

  23, 24 и 25 май са неучебни дни.

   

 • СЪБОТА 18 МАЙ 2013 Е РЕДОВЕН УЧЕБЕН ДЕН

  На 18 май 2013 г. (събота) в СОУ "Вела Благоева" ще се провеждат редовни учебни занятия с програмата за четвъртък.  

 • КРАЯТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗА ПЪРВИ КЛАС

  Малчуганите от първи клас в СОУ "Вела Благоева" отпразнуваха успешното завършване на учебната 2011/2012 година. На 22 май посетиха със своите учители Габрово, Етъра, Соколовския и Дряновския манастир.

  И последния учебен ден - 24 май.

 • ДЕТСКИ ШАХМАТЕН ПРАЗНИК

  На 2 юни 2012 година (събота) можете да се включите в седмото издание на
  детски шахматен турнир за купата на вестник "Янтра днес"

  Покана и информация за 2012 година

 • ЗАПИСВАНЕ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2011/2012 Г. В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  Напомняме на всички родители на бъдещите първокласници, че крайният срок за записването за учебната 2011/2012 година и подаване на оригиналните удостоверения за завършена подготвителна група е 15 юни 2011 година. Записването се извършва в кабинет 226 от 8:00 до 16:30 часа всеки работен ден.

 • СОУ "Вела Благоева" в празничното шествие по случай 24 май във Велико Търново

  Представителната група на СОУ "Вела Благоева" включи отбора по спортна гимнастика "Юначе" II-III клас и баскетболния отбор момичета V-VII клас, които достойно представят училището в състезания със завоюваните призови места. До тях са младата смяна на мажоретния състав и вокалната група на училището. Начело на всички гордо носят новото училищно знаме учениците от осми клас.

  в. Борба

 • На 20 май учителите и учениците от СОУ "Вела Благоева" тържествено изпратиха ВИПУСК 2011

 • Конкурс за ученици от средните училища EUROPA SECURA

  Вижте повече информация в секцията Състезания и конкурси

 • Международен конкурс за ученици от средните училища

  Института за Европейска политика EUROPEUM организира
  Международен конкурс за ученици от средните училища
  по въпросите на сигурността, Европейският съюз и НАТО и ролята им в световната система за сигурност.

  Вижте повече информация и регистрация за участие на:

  http://www.europasecura.cz/en/index.php

  до 2 юни 2011г.

  Информация на български език за конкурса.

 • ПРАЗНИК НА КНИГАТА В СОУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

  На 18 май най-добрите млади творци сред петокласниците и шестокласниците на СОУ "Вела Благоева" се изявиха на заключителния етап на Празника на книгата.

 • НЕУЧЕБНИ ДНИ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

  Във връзка с провеждането на държавни зрелостни изпити на XII клас и националното външно оценяване-изпити на VII клас, дните

  17, 19, 27 и 30 май са неучебни и в СОУ "Вела Благоева" няма да се провеждат учебни занятия.

 • Национално външно оценяване в IV клас на СОУ "Вела Благоева"

 • В час по Външно оценяване за четвъртокласниците

  Четвъртокласниците приключиха Националните изпити, наречени външно оценяване. Повечето ученици са добре подготвени и се представиха много добре. Малчуганите от IVA клас са първенци по български език, а от другите два класа - IVБ и IVВ са по-добри по математика. Резултатите на всички паралелки по човекът и природата и човекът и обществото са с 1-2 точки по-високи от българският и математиката.
  С максимален брой точки по всички предмети е Катрин Сабелова от IVВ, с три максимални оценки е Кристиана Атанасова от IVБ клас. С по две максимални оценки от четирите предмета са: Ева, Микаела, Серафима, Христо и Николен от IVА, Миглена и Симона от IVБ и Биляна от IVВ клас. С най много максимални оценки по човекът и обществото са IVA клас, а по човекът и природата са IVВ клас. Общите резултатите на трите класа са близки, но с най-висок среден успех от външното оценяване е IVБ клас.

  Класните им ръководителки Г. Димитрова, Т. Тодорова и Г. Манчева, както и З. Маринова, която преподава на IV A клас по български език и литература, са много горди с отличните постижения на своите ученици и им пожелават успешно представяне и през следващата година, когато те ще са ученици от прогимназиален етап!

 • Седмокласничката Ива Пенчева спечели “Търновската царица”

  Ива Пенчева от ШК “Етър” стана носител на купата на България по шахмат “Търновската царица”. Великотърновката събра 8 т. и оглави генералното класиране, като изпревари по допълнителни показатели Нургюл Салимова от “Локо” (Сф). Домакините от “Етър” допълниха силното си представяне и с бронзов медал на Виктор Атанасов при момчетата до 14 г., както и с три 4-и места в отделните възрастови групи – на Емил Стефанов до 12 г. при момчетата и на Мария Калбанова до 12 г. и Елена Дюлгерова до 14 г. при момичетата.
  154 участници спориха за купите и медалите в 14-ото издание на турнира, който за пръв път се организира от ШК “Етър” с подкрепата на Община В. Търново. 109 шахматисти се явиха при момчетата и 45 при момичетата, които се състезаваха в два турнира с отделни класирания по възрастови групи до 8, 10, 12 и 14 години.
  “Общият награден фонд бе 1300 лв., а Община В. Търново осигури купите и медалите”, съобщи главният организатор Светла Йорданова.
  Ива Пенчева стартира блестящо с шест поредни победи, но в 7-ия кръг отстъпи на Нургюл Салимова, която вече имаше една загуба. Великотърновката обаче успя да спечели и последните си две партии и стана първа с 8 т., като изпревари конкурентката си по допълнителни показатели. Ива е ученичка в СОУ “Вела Благоева”, досега в турнира е била първа до 12 г., но за първи път печели голямата награда. Короната на “Търновската царица” й бе връчена от Светла Йорданова заедно с купата на България, златен медал и премия от 150 лв.

  в. Янтра днес

 • СИП Театър с ръководител Катя Бакалова представиха "Българи от старо време" в Търново преди да отпътуват до Комотини, Гърция

  Очаквайте скоро и видео от представлението.

 • Актуално за месец юни 2010 г.

  В А Ж Н О

   ЗА РОДИТЕЛИТЕ  НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ

  Ако вече сте записали детето си в ПЪРВИ клас в нашето училище за учебната 2010/2011 година, ние Ви предлагаме ЦЕЛОДНЕВНА ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ  през месец юни.

  За информация и записване в кабинет 224.
  От ръководството

 • Резултати от Националното външно оценяване в VII клас

   
  Резултатите от Националното външно оценяване за VII клас по предметите: английски език, география  и икономика, история и цивилизации, физика и астронимия, химия и ООС, биология и ЗО, можете да видите в електронния дневник на училището.

  За резултатите от Националното външно оценяване за VII клас по предметите: български език и литература и по математика в VII клас,  всеки СЕДМОКЛАСНИК ще получи служебна бележка на 11 юни в училище.


 • Училище на открито край Петропавловския манастир

  21 участника от от клуб "Науката лесна, интересна" опознаваха природата и себе си, като част многообразието на живота, потопени в различни багри, форми и емоции. Младежите от VII и VI клас имаха една неповторима седмица, изпълнена с вълнения, умора от разходките на слънце и дъжд, радост от преживяното и готови да посрещнат предизвикателствата в училище.

  Вижте повече в секцията Проекти.

 • В час по физика и технологии

  Комбинираният урок по физика и технологии доказа на учениците от 7б клас, че това е начинът за практическо прилагане на теоритичните знания. В началото на втория срок седмокласниците се научиха да свързват успоредно и последователно консуматори  и източници на напрежение с помощта на преподавателя си г-н Красимир Атанасов. Разбраха как се измерва ток, напрежение и съпротивление с мултицет. С презентациите си децата припомниха  защо и как трябва да се пести електроенергията.
 • Митко 1 клас

 • СОУ „Вела Благоева” взе Купата на Община Велико Търново

  СОУ „Вела Благоева” взе Купата на Община Велико Търново на петия ученически турнир „Лъвски скок”  
  20 май 2009 | 16:50 | Радио "Фокус " - Велико Търновою
  Велико Търново. СОУ „Вела Благоева” взе Купата на Община Велико Търново  на петия турнир „Лъвски скок”. Тази година традицията комплексната купа да се присъжда на ОУ „Бачо Киро” беше нарушена от безспорното лидерство на СОУ „Вела Благоева”. Това съобщи за радио „Фокус” – Велико Търново изпълнителният секретар на Общински комитет „Васил Левски” Иван Димитров.
  Златен медал при момчетата взе Йордан Миновски от СОУ „Вела Благоева” във възрастова група 4-5 клас. При момичетата златото грабна Василена Маринова също от СОУ „Вела Благоева”. От същото училище носител на златен медал при момчетата е Димитър Димитров. В дисциплината „Лъвски скок” първа възрастова група 2-3 клас златото взе Диана Ненцова от СОУ „Владимир Комаров”.
  При момчетата със златен медал в тази възрастова група е Йордан Йорданов от СОУ „Вела Благоева”. Във възрастовата група 4-5 клас със златен медал при момичетата е Василена Маринова от СОУ „Вела Благоева”, а при момчетата - Димитър Димитров от същото училище.
  В отборните класирания на първо място при бягане при момичетата и при момчетата е СОУ „Вела Благоева”. В дисциплината „Лъвски скок” при момичетата отборно купата получиха момичетата и момчетата от СОУ „Вела Благоева”. На второ място в комплексното класиране е ОУ „Бачо Киро”, на трето СОУ „Владимир Комаров”, а на четвърто СОУ „Димитър Благоев”. „Състезанието протече с много ентусиазъм както на участниците, така и на преподавателите по физически култура”, коментира Иван Димитров.

  Катерина АСПАРУХОВА
 • СОУ „Вела Благоева” навърши 24 години

  Своята 24-годишнина отбелязаха учениците и учителите от СОУ „Вела Благоева” в събота. Патронният празник на най-голямото училище в кв. Бузлуджа започна с тържествен ритуал с издигане на националния флаг на Република България. Повече от 500 ученици посрещнаха знамето на училището с дружно „ура”. Тържествената програма завърши с отбелязване на успехите на заслужилите ученици, спечелили призови места в състезания, олимпиади и конкурси. Още предната вечер ученици от VІ клас с класен ръководител Розалия Димкова почистиха паметника на Вела Благоева в центъра на Велико Търново и поднесоха цветя на патрона на училището. Първокласниците заминаха на екскурзия до Габрово и Етъра, второкласниците гледаха филм срещу агресията, третокласниците се срещнаха с писател, седмокласниците проведоха спортни състезания в двора на училището, а останалите ученици и учители се отправиха с автобуси към Царевец, за поход до местността Ксилифор. Учителят по физическо възпитание и спорт Цветанка Димитрова беше подготвила състезания по дърпане на въже и разпъване на палатка и др. Отборът на педагозите се съревновава по физическа сила с десетокласниците. Все пак учителите се оказаха по-силни, въпреки подадената контестация от учениците. Състезанието по най-бързо разпъване и сгъване на палатка спечелиха учениците от десети и осми клас. Накрая учениците почистиха района на Ксилифор, където проведоха празника си.

  Днес в СОУ „Вела Благоева” се обучават 620 ученици, подготвяни от 45 учители, от подготвителен до ХІІ клас. На държавния зрелостен изпит по български език и литература се явиха всички 30 абитуриенти, повечето от които имат планове да продължат образованието си във висши училище.

 • Прием 2009/2010

  ВСЕКИ УСПЕХ ЗАПОЧВА С ДОБРОТО ОБРАЗОВАНИЕ 

  Нашето училище. Вашето училище. Училището на нашите деца!

   

  ПОКАНА

  СОУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”ОБЯВЯВА ПРИЕМ ЗА 

  подготвителен клас със следните необходими документи:

  1. ЗаявлениеSOU
  2. Копие от акта за раждане

  До 16 юни 2009 г. (вторник) Ви очакваме да донесете попълнените

  заявления за ЗИП, ПИГ и удостоверение за завършен подготвителен клас/група

  Уведомяваме всички родители на първокласници за учебната 2009/10 г., които до 07.07.09 година са подали заявление за ПИГ (занималня), че желанието им е удовлетворено и децата им са включени в такава група.

          От Ръководството на СОУ "В. Благоева"


  първи клас със следните необходими документи:

  1. Заявление
  2. Копие от акта за раждане
  3. Удостоверение за завършен подготвителен клас / група

   

   девети клас със следните необходими документи:

  1. Заявление
  2. Свидетелство за завършено основно образование

  ГРАФИК за записване след завършен ОСМИклас 

  *     подаване на документи – от 7 юли до 10 юли включително, от 8:30 часа до 16:30 часа в кабинет 222 на училището;
  *     обявяване на приетите на първи етап – 13 юли;
  *     записване на приетите на първи етап – от 14 до 16 юли;
  *     обявяване на незаетите места – 17 юли;

  *     подаване на документи за втори етап на класирането – 20 и 21 юли;

  *   обявяване на записаните и броя на незаетите места – 29 юли.

   

 • Конкурс Мис и Мистър

  Мис и Мистър "Вела Благоева"

       На 20.03.09 г. след часовете във физкултурния салон се проведе първия училищен конкурс Мис и Мистър "Вела Благоева".  Участниците бяха повече от 100,  от които 15-тина момчета - ученици от 1-ви до 8-ми клас. Пред много свои съученици, учители, родители и гости, състезателите дефилираха първо в спортно облекло, а след това и софициално облекло. Задачата на журито, ученици от 10-ти клас, беше много трудна.

 • засади дърво

  30 дръвчета засадиха ученици от СОУ “В. Благоева” в двора на училището

  30 дръвчета бяха засадени на 08 април 2009 г., в двора на СОУ “Вела Благоева”. Фиданките бяха безвъзмездно дарени от Районната дирекция по горите в гр. Велико Търново. Поводът за благородния жест на инспекцията е, че през месец ноември 2008 г. седмокласниците от училището спечелиха в много оспорвана конкуренция между 128 училища от цялата страна първо място в Националния конкурс Проектът на моя клас – за живот без тютюнев дим. Целта е децата да осъзнаят вредата от тютюнопушенето и ползата от връзката им с природата, а една от приоритетните дейности в проект е обогатяване на училищния парк.

  Точно в 13.00 часа в двора на училището пристигнаха представителите на РИГ инж. Светла Зарева,  Христина Иванова и Иван Колев - началник на разсадника в село Джулюница. Те помогнаха на учениците в избора на най-подходящите места за засаждане на всеки един от дарените дървесни видове: ясен, явор, червен дъб и липа, и  им дадоха  ценни съвети как да се грижат за тях. В  акцията с ентусиазъм се включиха ученици от 12. и 7. клас,  координаторът на проекта Кристина Ганева, ръководството и персонала на училището и разбира се представителите на РИГ и разсадника.

   Така в края на Седмицата на гората учениците от СОУ “В. Благоева”  и специалистите на РИГ положиха началото на едно  успешно сътрудничество, чиято крайна цел е във Велико Търново да има повече зелени площи.

 • Великден

  320 великденски яйца изписаха 150 ученици от СОУ „Вела Благоева” във Велико Търново

  Повече от 320 великденски яйца изписаха 150 малчуганите от ІІІ и ІV клас на СОУ „Вела Благоева”. Празничната инициатива е на Центърът за обществена подкрепа и Обединен детски комплекс в лицето на Мария Джамбазова и Жаклин Павлова, които разкриха на децата тънкостите на древната восъчна техника за писане на яйца. За целта училището закупи писала и други необходими материали за да могат всички ученици от трети и четвърти клас да се върнат в къщи с по няколко нарисувани яйца. Утре/днес или в събота те ще ги боядисат заедно със своите майки и баби. Писаните яйца не се чупят, те се подаряват. Това е традицията, която идва от Велинград и стига до нас благодарение на Георги Куманов от историческия музей в родопския град. Вече 5 години тя се поддържа и в нашия град с усилията на местния исторически музей.Класните ръководители на паралелките, участвали в изписването на яйцата споделиха, че инициатива се е възприела чудесно от децата Под сръчните ръце на третокласниците и четвъртокласниците се появиха нарисувани освен фолклорни фигури, идващи от миналото, и мотиви на изключително пролетна тематика.

 • Предстоящи събития

  Външни проверки за 4. клас

  11 май - български език и литература
  12 май - математика                           
  14 май - човекът и природата
  15 май - човекът и обществото
  Виж тестовете от миналата година: БЕЛ, математика

  Матури за 12. клас

  17 май - български език и литература
  19 май - математика/география и икономика

  полезни адреси за подготовката на учениците: http://bg-pishtov.com/

 • 12.velavt.net

  12.velavt.net
        
      30 абитуриента - Випуск 2009 завършват профил технологичен.  Заедно с тяхната класна се надяват, че са готови за предстоящите матури, кандидатстудентски изпити, работа и каквото друго им предстои да се случи.
  ДА ИМ ПОЖЕЛАЕМ КЪСМЕТ! 
  На 6 май стартира сайтът на 12 ти клас випуск 2009. Той представлява сайт визитка и в него ще намерите снимки на учениците, кратка информация за тях и информация за класния ръководител. Завършен е на 90%, но се надяваме, че ще ви хареса :)


Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
980
672
11240

Вашето IP: 54.162.133.222

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.