logo

В час по ...

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА'' ПОСЕТИХА ФОРУМА „ИНВЕСТИРАМЕ В ХОРАТА, ПРЕОБРАЗЯВАЩИ ЕВРОПА” НА ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ

Ученици от СУ „Вела Благоева'' посетиха на форума „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа” на Джуниър Ачийвмънт. Събитието се проведе в креативна обстановка в Ну Бояна Филм Студиос по случай 20 годишния юбилей на организацията в България.

В началото на форума JA България  обяви създаването на български Център за развитие на предприемачески компетентности и образование, част от European Entrepreneurship Education Hub (EE-HUB) – постоянен консултативен орган към институциите на Европейския съюз и съвместна инициатива на JA Европа и Citi за формиране на политики. Целта на EE-HUB в България е разработването и прилагането на национални политики в контекста на препоръките на Европейския съюз, включително и разработването на дългосрочна национална стратегия за развитие на предприемаческите компетентности и образование, като ключов фактор за успешното икономическо развитие на страната и просперитета на българското общество.

Специалният форум „Инвестираме в хората, преобразяващи Европа – чрез образование и иновации“ има за цел да събере различни гледни точки, търсещи отговор на въпроси като „Каква е новата Европа, към която се стремим?“, „В какъв свят искаме да живеем?“, „Какво образование е необходимо на следващите поколения, за да решават предизвикателствата и да живеят щастлив живот?“ 

 

ОБУЧЕНИЕ ПО ПОРТУГАЛСКИ ЕЗИК В СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” ОРГАНИЗИРА КУЛТУРЕН И ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР „КАМОЙНШ“ КЪМ ПОСОЛСТВОТО НА ПОРТУГАЛИЯ

През учебната 2017-2018 г. Португалският културен и езиков център „Камойнш“ към Посолството на Португалия в София организира безплатно обучение по португалски език в СУ „Вела Благоева“ - Велико Търново. 
Занятията започват на 28.11.2017 г. и приключват на 31.05.2018 г. 
Ще се провеждат два учебни часа седмично в оборудвана с мултимедиен проектор учебна зала, предоставена от СУ „Вела Благоева“. 
Португалският културен и езиков център „Камойнш“ осигурява необходимите учебни материали, както и преподавател, който да води занятията, в лицето на госпожа Кремена Попова, сътрудник на Португалския културен и езиков център „Камойнш“.
При обучението ще бъде използван учебникът Aprender português 1 за нива А1/А2.
График на занятията: всеки вторник от 14:30 до 16:20 часа в кабинет №318.

Общинско радио Велико Търново

 

 

ЧАС ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ВЪВ ФИРМА „КАРМЕЛА 2000” ПРОВЕДОХА ГИМНАЗИСТИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА”

Соня Стоянова - управителка и създателка на фирма Кармела, посрещна изключително любезно младите предприемачи от СУ „Вела Благоева”, разказа за израстването на собствената й фирма, за трудностите през които е преминала за 20 години работа. Говори за предизвикателствата пред бизнеса в България. „Обсъдихме новата рекламна и маркетингова кампания на фирмата. Разгледахме цялото производство на фирмата. Опитахме от продуктите, които произвеждат направо от поточните линии. Запознахме се и с новия бизнес на фирмата - производството на бельо.” - сподели Анелия Костадинова, учител по предприемачество на учениците. 

На раздяла любезните домакини подариха лакомства на всеки ученик и се договориха фирма Кармела да стане партньор в Учебната компания "ЕВРО ВЕЛА" на учениците от единадесети и дванадесети клас. 

 

 

ЕСЕНЕН КАРНАВАЛ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПЪРВИ ДО ЧЕТВЪРТИ КЛАС ПОДГОТВИХА ГИМНАЗИСТИ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

Карнавал "Загадки и мистерии" подготвиха гимназистите от XII клас на СУ "Вела Благоева" в последния ден преди есенната ваканция за малчуганите от начален етап. Заедно със своята учителка по Предприемачество гимназистите Кристина, Елица, Цанко, Дениз и Ивайло подготвиха много изненади, карнавални костюми, гримове и аксесоари за  празника. 

 

ГИМНАЗИСТИТЕ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" ПРОВЕДОХА УРОК НА ТЕМА "ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ"

На 16 октомври  гимназистите от СУ "Вела Благоева" проведоха урок на тема "Европейски съюз" заедно с Патрисия Алварес - лекторка по испански език в училището  и Жоло Роул - португалски доброволец от НД "Седянка". Събитието бе посветено на денят на европейските езици - 26 септември, денят на Испания - 12 октомври и на испанския език, като най-говоримия европейски език в света. Гостите представиха картата на Европа, бродирана от младежката доброволческа организация на НД "Седянка". с шевици, характерни за всяка държава. Заедно с учителката по предприемачество Анелия Костадинова обсъдиха ролята на традициите на различните държави в днешно време, разгледаха проекта на "Кока Кола" за екслузивна бутилка за 2017 година, украсена с българска шевица. Поговориха за възможността предприемачески да се развият тези идеи.

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
672
1229
16775

Вашето IP: 54.196.182.102

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.