logo

Състезания и конкурси

УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА" - ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРСА "СИЛАТА НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ"

Конкурсът "Силата на Търновската Конституция", посветен на 140 годишнина от приемането й, се проведе по инициатива на учителите по история и гражданско образование от СУ "Вела Благоева" със съдействието на Община Велико Търново. В него участие взеха над 50 деца, разделени в три категории: I-IV клас с рисунка, V-VII клас с рисунка, есе и презентация, и VIII-XII клас с есе, презентазия и реферат.

Гергана Илиева VIВ зае първо място в раздел литература, Калояна Цонева VБ, Рая Цончева и Светлозар Трифонов VIВ получиха награда съответно за първо, второ и трето място в раздел презентация V-VII клас, Денислава Каратодорова XIА – първо място в раздел презентазия VIII- XII клас, Мария Михова IIБ – трето място за рисунка, Радина Георгиева IXА – трето място за есе, Евгения Савчева IVГ получи поощрителна награда за своя макет на Търновската конституция.

          

Лично от кмета инж. Даниел Панов класиралите се на първо място получиха електронна книга, на второ – външна батерия за телефон, а на трето – най-новата книга на проф. Милко Палангурски, преподавател във ВТУ „Бащите на търновската конституция”.

  

 

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СПЕЧЕЛИХА НАГРАДИ В КОНКУРСА ЗА СУРВАКНИЦА „ОТ КОЛЕДА ДО ВАСИЛЬОВДЕН”

Ученици от начален етап на СУ „Вела Благоева” по традиция участваха в конкурса за сурвакница „От Коледа до Васильовден”. Малчуганите, включили се в състезанието, представиха автентично изработени сурвачки. В оспорвана надпревара между 128 суровачки, изработено от 128 деца, първа награда заслужи Георги Караиванов от IIА клас, специална награда получи Дея Златева от IIIВ клас, а Иван Лазаров от IA клас – поощрителна награда. Наградите връчи заместник кмета Г. Карабаджаков, който благодари на инициаторите на конкурса, на децата, на учителите и родителите им за полагане на усилия да се съхранят българските традициите и семейни ценности.

 

ЗИМНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ В СУ "ВЕЛА БЛАГОЕВА"

От 10 до 19 декември 2018 година се провеждат Зимни спортни състезания в СУ "Вела Благоева". Клубовете по стрелба с лък, футбол, волейбол, баскетбол и бадмингтон ще излъчат своите най-добри състезатели. 

 

Първи започнаха надпреварата стрелците от клуба на госпожа Цветанка Димитрова. При състезателите с повече опит най-добре се представиха:
момичета до 14 години - Гергана Илиева, VIВ;
момичета до 11 години - Памела Николова, IVA.

 

Своите първи победи заслужиха и трениращите само от октомври 2018 година: 
момичета до 11 години Цвета Николова от IVВ;
момичета до 14 години Светлана Димитрова, VIВ;
момчета до 14 години ВилизарВалентинов, VIБ.

 

УЧЕБНИТЕ КОМПАНИИ НА ГИМНАЗИСТИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ СЕ КЛАСИРАХА ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ПАНАИР - ЮНИ 2018

Двете Учебни компании на гимназисти от СУ „Вела Благоева“ с ръководител г-жа Анелия Констадинова участваха в онлайн представяне на продуктите си за 2018 година. Така Учебните компании от страната във всеки от трите дни се състезаваха по между си за класиране и участие в Националното състезание, което ще се проведе през месец юни в НДК, град София.

Учебна компания ,,Евровела" на учениците от единадесети клас произвежда рекламни материали свързани с Eвропейския съюз. Учебна компания ,, Индало" на учениците от десети и девети клас създава интерактивна детска играчка, която казва първите 100 думи на испански език.

След тридневния маратон с презентации, вижте и финалните резултати от отделните дни на сайта на JA Bulgaria. Учебна компания ,,Индало" спечели първо място в регионалното състезание, а  Учебна компания „Евровела“ е също сред класираните за Националното състезание.

 

ПЛАМЕН СТОЯНОВ И ЦЕНИСЛАВА КОЛЕВА ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СА ПОБЕДИТЕЛИ В УЧИЛИЩНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО SPELLING BEE

Седмокласникът Пламен Стоянов и петокласничката Ценислава Колева от СУ „Вела Благоева” са тазгодишните победители в училищния кръг на състезанието по английски правопис Spellingbee. В надпреварата се включиха ученици от IV до VII клас, които се състезаваха в седем рунда. Най-малката участничка е Невена Маркова от IV клас, която се представи отлично. Тя отпадна едва в пети рунд. Специален гост на състезанието, френският доброволец Луи Поазо и всички участници желаят успех на Пламен и Ценислава, които ще представят училището на регионалното състезание в град Ловеч.

Общинско радио Велико Търновоvelikotarnovo.utre.bg, в-к Борба

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
206
516
7029

Вашето IP: 3.81.29.226

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.