logo

Състезания и конкурси

УЧЕБНИТЕ КОМПАНИИ НА ГИМНАЗИСТИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ СЕ КЛАСИРАХА ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ПАНАИР - ЮНИ 2018

Двете Учебни компании на гимназисти от СУ „Вела Благоева“ с ръководител г-жа Анелия Констадинова участваха в онлайн представяне на продуктите си за 2018 година. Така Учебните компании от страната във всеки от трите дни се състезаваха по между си за класиране и участие в Националното състезание, което ще се проведе през месец юни в НДК, град София.

Учебна компания ,,Евровела" на учениците от единадесети клас произвежда рекламни материали свързани с Eвропейския съюз. Учебна компания ,, Индало" на учениците от десети и девети клас създава интерактивна детска играчка, която казва първите 100 думи на испански език.

След тридневния маратон с презентации, вижте и финалните резултати от отделните дни на сайта на JA Bulgaria. Учебна компания ,,Индало" спечели първо място в регионалното състезание, а  Учебна компания „Евровела“ е също сред класираните за Националното състезание.

 

ПЛАМЕН СТОЯНОВ И ЦЕНИСЛАВА КОЛЕВА ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” СА ПОБЕДИТЕЛИ В УЧИЛИЩНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО SPELLING BEE

Седмокласникът Пламен Стоянов и петокласничката Ценислава Колева от СУ „Вела Благоева” са тазгодишните победители в училищния кръг на състезанието по английски правопис Spellingbee. В надпреварата се включиха ученици от IV до VII клас, които се състезаваха в седем рунда. Най-малката участничка е Невена Маркова от IV клас, която се представи отлично. Тя отпадна едва в пети рунд. Специален гост на състезанието, френският доброволец Луи Поазо и всички участници желаят успех на Пламен и Ценислава, които ще представят училището на регионалното състезание в град Ловеч.

Общинско радио Велико Търновоvelikotarnovo.utre.bg, в-к Борба

 

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЧКАТА ВИКТОРИЯ ОБРЕШКОВА ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ПОЛУЧИ ТИТЛАТА „НАЙ-ЧЕТЯЩО ДЕТЕ“ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЧКАТА ВИКТОРИЯ ОБРЕШКОВА ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ ПОЛУЧИ ТИТЛАТА „НАЙ-ЧЕТЯЩО ДЕТЕ“ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тя получи отличието на официална церемония в Регионална библиотека „П. Р. Славейков“. Виктория беше наградена с плейстейшън конзола лично от председателя на Общинския съвет в старата столица Венцислав Спирдонов.

През лятната ваканция от 1 юни до 15 септември Виктория е успяла да прочете 65 книги и с това си постижение тя грабна титлата. На второ място е третокласникът от ОУ „Бачо Киро“ Стилян Атанасов, който е заел 39 книги. Трети в състезанието се класираха петокласничката Ерина Гюнай Мустафова от СУ „Емилиян Станев“ и Петя Купаранова от 12 клас на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Специални награди получиха Йоана Енчева от 2 клас на ОУ „Димитър Благоев“, двете четвъртокласнички Мария Алева от ОУ „Бачо Киро“ и Мартина Кръстева от СУ „Вела Благоева“ и Христина Тодорова от 12 клас на ПМГ „Васил Друмев“. Наградата за най-четящ родител получи Елена Желязкова.

Около 3000 деца и младежи от общината са се включили в лятната кампания „Ела в библиотеката“, проведена от Регионалната библиотека във Велико Търново. Около 1500 от тях са деца до 7 клас и още толкова учат в горния училищен етап. Пpeдмeтнитe нaгpaди бяха пoдcигypeни oт “Кpoнoшпaн”. Изпълнитeлният диpeктop нa дъpвooбpaбoтвaщoтo пpeдпpиятиe Аceн Никoв oбeщa дa пpoдължaт дa пoдпoмaгaт кoнкypca, кoeтo гapaнтиpa, чe тoй щe cтaнe eжeгoдeн, cпoдeли пpeдceдaтeлят нa мecтния пapлaмeнт. “Цeлтa e дa ce aктивизиpa интepecът нa дeцaтa към книгитe, пpoвoкиpaйки ги дa чeтaт, дa пoвишaвaт cвoятa гpaмoтнocт, дa ce зaбaвлявaт и дa пeчeлят нaгpaди”, пocoчи Вeнци Спиpдoнoв. Сaмият г-н Никoв cъщo бeшe гocт нa пpaзникa и дopи вpъчи нaгpaдaтa нa eднo oт oтличeнитe дeцa. Книги зa cпeциaлнитe нaгpaди бяхa пpeдocтaвeни oт библиoтeкaтa и издaтeлcтвo “Пpocвeтa”.

в-к Борба, dnesbg.com, radiovelikotarnovo.com, trud.bg

 

ГИМНАЗИСТИ ОТ СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ СПЕЧЕЛИХА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ВИДЕОКЛИП


Ученици от великотърновското училище „Вела Благоева“ спечелиха конкурс за видео по време на Световната седмица на парите, която се проведе от 27 март до 2 април. Клипът с продължителност 2 минути, изработен от Кристина Каляка от XI клас, Лъчезар Лазаров от X клас, Яна Илиева от IX клас, Цанко Йоргов от XI клас и др., под ръководството на учителя им Ивалина Климентинова, постигна 988 харесвания и 64 000 прегледи. СУ „Вела Благова“ обучава гимназисти по предприемачество от 7 години.

Световната седмица на парите се провежда в България за втори път. Инициативата се подпомага и администрира от Джуниър Ачийвмънт България, която работи в областта на икономическото образование с 2000 учители в повече от 1100 училища в 450 населени места. Global Money Week е инициатива на Child and Youth Finance International (CYFI), която е неправителствена организация, базирана в Нидерландия и работеща с банки и организации в 132 страни. Целта на организацията е борбата с бедността.  

В клипа търновските ученици разказват за посещенията и срещите си в Българската народна банка, Българската фондова борса и Стопанския факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Темата на клипа им е „Учи. Спестявай. Печели.“ По оценка на ръководството на СУ „Вела Благоева“, конкурсът за видео е най-успешната инициатива на учебните компании „Виктория“ и „Боляри“, в които младите предприемачи практически прилагат наученото.  Училищната общност благодари на всички, които подкрепиха проекта на учениците.

24 часа.bg  news.bnt.bg  ЯнтраДНЕС  DarikNews

 

СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА” УЧАСТВА В ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕР ПО ПРОГРАМА "СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ" НА JA BULGARIA НА 17 И 18 МАРТ 2017 Г. В СОФИЯ

На 17 и 18 март 2017 г. в София Тех парк се проведе иновационен лагер по програма "Социални иновации" на JA Bulgaria. В СУ „Вела Благоева“, гимназистите изучават програмата в клуб „Учебен социален бизнес“, по проект „Твоят час“ с ръководител Ивалина Климентинова.

 Сред допуснатите до състезанието беше и Антония Димитрова от IXA клас, профил „Предприемачество и бизнес“. Тя се класира за инициативата с проект за училищна банка, заедно с още 80 ученици от страната, подали най-добри решения на обявения предварителен социален казус. По време на иновационния лагер, разделени на 16 отбора, гимназистите търсиха решение на проблема с ниската финансова грамотност на населението в трудоспособна възраст.

 

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
54
444
10276

Вашето IP: 54.91.203.233

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.