logo

Филтър
 • ИЗПИТИ СЕСИЯ ЮНИ, ЮЛИ и АВГУСТ 2015 ГОДИНА

 • РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ НА 25 ЮНИ 2014 ГОДИНА ОТ 18:00 ЧАСА

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VII КЛАС

  ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VII КЛАС - ЮНСКА СЕСИЯ

  Консултации се провеждат от учителите по предмети във времето от 9:00 до 11:00 всеки ден от 17 до 27 юни 2013 г. в кабинета на учителя.

 • ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VIII КЛАС

  Има промяна на датите за изпита по:
  - математика за V и VI клас;
  - история и цивилизации за VI, VII и VIII клас;
  - изобразително изкуство за VI клас.

  ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО VIII КЛАС - СЕСИЯ ЮНИ 2012 ГОДИНА

 • ЗАПИСВАНЕ НА УЧЕНИЦИ ЗА ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2012/2013 Г.

  До 15 юни 2012 г. е срокът за записване на първокласници за учебната 2012/2013 г. в СОУ "Вела Благоева" с удостоверение за завършена подготвителна група.

  Можете да направите това в стая 222 от 8:00 часа до 16:30 часа  всеки работен ден.

  Родителска среща ще се проведе на 20 юни 2012 г. и ще започне от 18:00 часа в учителската стая на третия етаж.

 • Станислава Топалова стана носител на наградата “Виктория” на СОУ “Вела Благоева”

  Станислава Топалова от 12 клас на СОУ “Вела Благоева” е тазгодишният носител на наградата “Виктория”, която педагогическият съвет връчва на отличен и изявен ученик. Зрелостничката завърши специалността “Информационни технологии“ с  общ успех   5.86, като резултатът й от държавните зрелостни изпити е отличен 5.60. С  5.75 от Националния турнир по математика тя е приета за студент по  специалността “Математика и информатика” във ВТУ.

  По традиция директорът на училището Ангел Янчев подари на носителката на училищната награда „Виктория” лаптоп. Освен отлична ученичка, Станислава дейно се е включвала в редица училищни инициативи. По тази причина бе сред номинираните за наградата „24 май” на Община Велико Търново. През 12-те години обучение в СОУ „Вела Благоева” Станислава е участвала и печелила редица конкурси за есе. Четири години бе асистентка на знаменосеца на училището. Включването й в проекти я заведе заедно с нейни съученици до Италия през месец март, на работна среща по програма „Коменски”. Носителката на наградата „Виктория” е била доброволка в кампании за борба със СПИН и за интегриране на ромите в обществото.

  Всичките 21 зрелостници, освен дипломи, получиха и английско-български речници, осигурени от училището. Английският език е предметът, по който повечето от тях са се явили на матурата по избор. ”Доволна съм, че всичките ми  21  ученици  завършиха успешно средното си образование и много добре се  представиха на матурите”, каза класният ръководител Моника Костова, която им пожела успешно плаване в “морето на живота”.

  В празнично украсената зала на училището свидетелства за завършено основно образование и сертификати по екологичния проект “Откриватели на тайните на зеления глобус“ по програма „Коменски” получиха и осмокласниците от СОУ “Вела Благоева”. През миналата седмица те бяха на двудневно лятно училище в Априлци, разходите за което бяха поети по училищния проект.

  В края на празничния за училището Еньовден, младите мениджъри от девети клас Янислава, Симона и Севинч, които се обучават по профила „Предприемачество и бизнес” дариха на училището машина за подвързване. Така те отбелязаха успешния край на дейността на първата училищна учебната компания „Виктория”. През учебната година компанията създаде няколко продукта, като значките на училището и магнитите за Коледа се оказа най-успешни. За 8 месеца учениците увеличиха първоначалния си капитал с 300%. С натрупаните средства освен дарение на училището, те изпратиха и дискове с презентации за българската култура на връстници си от българската гимназия в гр. Болград, Украйна. В края на учебната година учениците разделиха печалбата помежду си. Дейностите на учебната компания са по програма на „Джуниър Ачийвмънт.” За следващата учебна година СОУ „Вела Благоева” отново ще обучава ученици след завършено основно образование по профила „Предприемачество и бизнес”. Записването започва от 1 юли.
  Повече информация за обучението по профила вижте на ПРИЕМ 2011/2012

 • ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ, НАГРАДА "ВИКТОРИЯ" И СВИДЕТЕЛСТВАТА ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

  Тържественото връчване на дипломите на зрелостниците, на наградата  ВИКТОРИЯ за завършено средно образование и на свидетелствата за основно образование на осмокласниците ще се състои на 24 юни 2011 година от 11:00 часа в учителската стая (III етаж).

  Поканени са всички ученици, родители, учители и представители на медиите.

 • Приключи проекта "С грижа за всеки ученик"

  Представяне на групата по български език и литература - ученици от VI клас с ръководител г-жа Даниела Солакова.

 • Вълнуващ и забавен е последният учебен ден на учениците от втори клас

   

  На 31.05.2011 г. учениците от II клас бяха на екскурзия до гр. Габрово. Посетиха Дома на хумора и сатирата, Зоологическата градина, Етнографки комплекс "Етъра", а на връщане и Дряновски манастир. Екскурзия бе и подарък от родителите на второкласниците, послучай завършването на учебната година.

  Учениците от IIВ клас получиха бележниците си в Дома на хумора и сатирата и бяха много щастливи.

  Остана време за разходка из комплекса "Етъра" и време и за игри. Времето беше великолетно и всички останаха много доволни и щастливи от наученото и от преживените моменти в този последен за второкласниците учебен ден.

   

 • Най-добрият читател от първолаците получи награда от регионалната библиотека

  Регионалната библиотека „П.Р.Славейков” връчи Приз на Михаил Ивайлов Радоев – ученик от първи клас за най-много прочетени книги, с което взе участие в „Маратон на четенето от 20 април до 20 май”.

  Родителите на второкласниците подариха екскурзия за последният учебен ден на децата. Повече в секцията В час по ...

 • Победители в Националното състезание за ученици на Сдружението на учителите от начален етап

  Катерина, Николай, Ралица, Клара, Пламена и Даниел са победители в Националното състезание. Повече за малките ни състезатели вижте в секцията Състезания и конкурси.

 • Победители в Националното състезание на Сдружението на българските начални учители

  8 ученика от първи, втори и трети клас станаха двукратни и трикратни победители в Националното състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители за учениците от начален етап.  Малчуганите отговаряха на тестовите въпроси, които изискваха комплексните знания на по изучавания учебен материал за съответния клас.

  Национални победители с максимален резултат от 50 точки са: Катерина, Николай и Ралица от І Б клас с класен ръководител госпожа М. Трендафилова, Клара и Пламена Караколева от І В клас с класен ръководител госпожа П. Иванова и Даниел Трополинов от ІІ А клас с класен ръководител госпожа П. Дамянова. Учениците получиха грамоти и предметни награди.

 • Осмокласниците получиха свидетелства за основно образование

  С училищно тържество на 22 юни осмокласниците получиха свидетелства за основно образование. Класният ръководител Каролина Микинска сподели удовлетвореността си от досегашната работа с паралелката и пожела успех на тези, които възнамеряват да продължат образованието си в други училища.

  СОУ „Вела Благоева” обяви прием в паралелка с профил „ТЕХНОЛОГИЧЕН – ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И БИЗНЕС” след завършен VIII клас за учебната 2010/2011 г. По-голямата част от учениците заявиха желание да продължат образованието си в своето училище.

   

  Учебен план за профил „ТЕХНОЛОГИЧЕН – ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И БИЗНЕС”

   

   

 • Училищен празник, 05 май 2010 - театър

  Тук можета да видите финала на училишния празник. Клуб Театър с ръководители К. Бакалова и М. Воденичарова представиха ритуала "Сватба" с главни действащи лица ученици от IX и XI клас, а изпълнител на народните песни е Калина от IV клас.

   
   
   
   
   
   
 • Learning English and the role of the art

  На 04.06. 7 в клас и Цветан Боянкински представиха един урок по Английски език на тема: Learning English and the role of the art.

  С много ентусиазъм, емоционално и с голяма доза креативност (както винаги) учениците, които бяха провокирани от техния учител по Английски език рисуваха, дискутираха ролята на литературата в помощ на изучаването на чужди езици, различните стилове  в изкуството,  писаха текстове, говориха за английски писатели, групи  и музикални стилове, и накрая завършиха с музика и песен.

  Николай, Анелия, Кристиян, Добромир, Петя получиха специални поздравления от господин Боянкински, а Румяна, Мария и Славей  в типичен за тях стил бяха подготвили изненада. Всички ученици  работиха много активно през целия час.

  На отворения за посетители урок имаха удоволствието да присъстват Моника  Костова и Розалия Димкова.

Language / Език


Приятели

 

 

 

 

 

Видео

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Брояч

 
 

Кой е тук ?

Днес
Вчера
Този месец
470
545
10058

Вашето IP: 54.80.188.87

Вход


Google+ Powered by Joomla!. Designed by: Joomla TemplateValid XHTML and CSS.